hmmm.... z tego co widze to tasma airbag jest nei ta. musi byc taka z czarna kostka ktora wepniesz w siodelko w kierownicy.Ma wiecej przewodow. tutaj to widac:
http://allegro.pl/alfa-romeo-147-tas...051881013.html
Printable View
hmmm.... z tego co widze to tasma airbag jest nei ta. musi byc taka z czarna kostka ktora wepniesz w siodelko w kierownicy.Ma wiecej przewodow. tutaj to widac:
http://allegro.pl/alfa-romeo-147-tas...051881013.html
A chcesz mieć ten tempomat czy nie? Bo jak chcesz to go założysz.
Te przełączniki są za drogie moim zdaniem.
Można takie dorwać za 100-150zł również z taśmą.
A tempomat nie jest wcale wyznacznikiem sterowania radia z kierownicy.
Kostka która idzie z taśmy musi mieć 8 pinów i być koloru czarnego. A w zestawie powyżej takiej nie widzę.
Ps. mam kostki luzem zza radia (niebieską zieloną i zółtą)
Dobra widzę już o co chodzi.. rozumiem.. czyli że przede wszystkim ta kostka szersza musi być, więcej kabli mieć..
Co do ceny.. to szukam jak najlepszej bo widziałem już kilka tematów że guzik "set" się sypnął bo mimo że wygląd ładnie wszystko a guzik wyeksploatowany.. i nie chce potem musieć wymienić jeszcze raz..
Co do tempomatu to chciałbym mieć ale z tego co czytałem tematy o dołożeniu tempomatu to żeby to się udało trzeba mieć pustą kostkę po obudową kolumny kierownicy.. a jak otworzyłem to niestety nic nie miałem więc niewiem czy to możliwe nadal.. może rozwiniesz temat jak wiesz coś więcej..
A kostki z zza radia to masz na myśli te które mam powpinane ? czy te które będę musiał dorabiać jakoś ;P bo się gubię.. bo przecież radio mam, więc kostki jakieś tam są..
Swego czasu sprzedawałem taką. Już jej nie mam, ale zdjęcie pokazujące kostkę masz dokładne.
http://www.forum.alfaholicy.org/czes...47_156_gt.html
Manetek nie musisz wymieniać. Tylko taśmę airbag no i manetkę tempomatu też można odłączyć od zestawu.
Masz komputer między zegarami zgadza się?
Ciągniesz 5 kabelków aż do ECU i masz tempomat. Ot całe rozwinięcie.
Czekaj, a Ty masz fabryczne radio?
No ok to taśmę już wiem jaką..
Co do tempomatu.. to zgadza się mam wyświetlacz i komputer pokładowy.. to w takiej sytuacji puszczam 5 kabli do ECU i co tam czeka wejście czy jak?, podłączam manetkę..i potem jakoś na komputerze trzeba uaktywnić tempomat pewnie tak?
Radio teraz mam niefabrycznie ale wcześniej miałem ori kaseciaka.. i z tego co wiem oryginalne wtyczki są wsadzon w przejściówkę i ta przejściówka dalej do JVC radia.. ale wiem że napewno nie miałem tej kostki od sterowania nigdy.. miałem zawsze tylko te standardowe od głośników, zasilania + zmieniarka.. a mimo że piny w radiu mam to kostki o kierownicy nie było.. więc ewentualnie tą bym potrzebował ;)
Widzisz... chcesz pociągnąć fabryczne sterowanie radia - do radia którego już dawno nie masz.
Każde inne niż fabryczne radio potrzebuje adaptera by działało z fabryczną instalacją...
Więc albo wrzucasz connecta, albo wrzucasz fabryczne radio, albo montujesz niefabryczną instalacje pod obecne radio całkiem od podstaw.
5 pinów do ECU i nic nie musisz komputerowo uaktywniać.
No chyba że masz takiego totalnego golasa że nawet kostki pod pedałami miał inne.
Nie no wszystko do sterowania radiem z kierownicy musi być normalne i poprostu podłączam na koniec adapter pod JVC ;) spoko to akurat najprostsze i to mam ogarnięte..
Co do golasa jest taka szansa ;P że nawet przy pedałach nie ma tego co trzeba.. może mi powiesz czego szukać przy pedałach to ogarnę ;) to się te dwie rzeczy może zrobi razem..
Dwie kostki, jedna na sprzęgle, druga na heblu. Obie na 4 piny.
Masz jeszcze to stare radio?
No mam to stare radio.. zostawiłem na pamiątke bo kasieciaka raczej nikt nie kupi..
A kostki na pedałach dosłownie czy trochę wyżej nad nimi ? i będa puste czy to może te które mają wpięte te czujniki od światła stop czy coś ?
Kostki są za pedałami. Chodzi dokładnie o te czujniki światła stop i wciśniętego sprzęgła.
Tutaj było trochę o tym temacie wraz ze zdjęciami
http://www.forum.alfaholicy.org/gt/6...tml#post779655
Jak masz stare radio to podłączenie sterowania przymierzaj właśnie do starego radia...