Pięknie ssało do 337MB, pozostało ok.6min. do końca i tak stoi...tak się zdarzało?
Printable View
Ja ściągnąłem bez problemu, w P307 śmiga elegancko :).
No jeżeli masz w niej soft 12.3 to podejdą
Rozumiem że to co z chomika ściągniemy trzeba nagrać na płytkę, wsadzić w aucie i dalej już nas tak jak by płyta poprowadzi i w ogóle? Po instalacji płytę wyciągamy?
Ale o której płycie mówisz?
Najpierw musisz sprawdzić, czy masz wgrany firmware do navi 12.3 (ew dodatkowo zmieniony język komunikatów). Jeżeli tak, to wypalasz ściągnięty obraz na płycie, później wkładasz do czytnika CD w navi. Mapy działają z płyty - nie trzeba nic instalować. Jak wyjmiesz płytę CD z mapami to nie działa - nie trzeba nic instalować.
mcq dzięki za odpowiedź!
http://chomikuj.pl/marqo2008/AR+159/RT3/2014-2015 pod tym linkiem trzeba podać hasło... czy ktoś je zna?
A jak sprawdzić firmware? I jeśli jest jakiś inny to jak go zmienić, zaktualizować?
Czyli nie da się korzystać np z odtwarzacza CD i z nawigacji? Czy ewentualnie montując zestaw głośno mówiący da sie zrobić podłączenie do tel dzięki któremu będzie można odtwarzać muzykę?
To nie mój chomik, ale było podawane wcześniej - bodajże alfa159
Są 2 sposoby:
1) Poprzez sprawdzenie w navi -> instrukcja
2) Wizualny -> Poprzednie wersje firmware miały czarne menu, wersja 12.3 ma "niebieskie menu":
http://www.forum.alfaholicy.org/atta...d=155665&stc=1
CD z firmware masz na chomiku podanym wyżej, instrukcja
1 - włączyć radio za pomocą przycisku (19)
2 - nacisnąć TRIP (23), następnie Connect
3 - przejść do ekranu odpowiadającym jednostkę miary, temperaturę, buzzer objętości, itd. ..)
4 - wybierz Audio (24)
5 - Włóż CD z oprogramowaniem i odczekaj kilka sekund pojawi się okno CD ERROR.
6 - wyłącz przyciskiem (19). Poczekaj i sprawdź pełne zamknięcie systemu.
7 - Włączyć (19)
8 - komunikat: FLASHER program z sekwencji operacji, które się dzieją.
9 - Szybko i bez przerw 3-4-5-6 przyciski na dole, oraz przycisk przewijania (9), aż (Czyli szybko 3-4-5-6-9)
10 - Podwójne mrygnięcie podświetlenia przycisków potwierdza uznanie hasło.
11 - Kolejne czynności aktualizacji wykonają się automatycznie
12 - CD automatycznie wysunie, należy go usunąć.
13 - na wyświetlaczu logo ALFA - wyłączyć za pomocą (19)
14 - Aktualizacja zakończona
Jak nie jesteś ogarnięty to najlepiej się zgłosić do kogoś z forum, kto już to przeprowadzał. Jak coś to mogę pomóc jeśli jesteś z Warszawy.
Da się jak podepniesz zmieniarkę lub emulator zmieniarki pod AUX.