-
Pewnie, że z przekaźnika.
W komorze bagażnika masz bezpieczniki tam wepnij się z wczesniej zakupionym gniazdem bezpieczbikowym bypass pod stałe zasilanie +12V , pociagnij w miejsce rejestratora, pamiętaj również o masie, no i do cewki przekaźnika wystarczy +12V wpięte w żyłę powiedźmy postojowych tylnych i tyle.
Po zalaczeniu świateł zasialnie pójdzie bez ingerenci w instalacje oświetlenia
-
Planuję dorobić sobie podwójny slot USB w miejscu ala kieszonki na pokrywie od bezpieczników, kwestia czy mogę wpiąć się bezpośrednio w bezpieczniki? Chciałem oczywiście puścić to przez bezpiecznik.
#edit.
Dokładniej chodzi mi o wywiercenie dziurki w tej kieszonce, żebym mógł przeciągnąć kable do skrzynki bezpieczników, minus wziąć z jakiejś śrubki, a plus podłączyć bajpasem pod któryś bezpiecznik ze skrzynki, a na sam obwód mojego gniazda USB dac bezpiecznik 20A.
Pytanie pod który bezpiecznik się wpiąć?
Wysłane z mojego SM-G530FZ przy użyciu Tapatalka
-
4 załącznik(i)
Ja to tak rozwiązałem, rozgałęźnik na 4 dodatkowe wejścia, podłączony pod zapalniczkę w tunelu środkowym (do instalacji) i przyczepiony jak na foto:
Załącznik 220592
Kamerka MiniDVD 0826, ciężko widoczna nawet dla osób siedzących w środku, kable ukryte, podsufitówka, słupek, pod schowkiem i podłączenie.
Załącznik 220593 Załącznik 220594
A z zewnątrz nie rzuca się w oczy:
Załącznik 220595
-
Ja jako, że nie uznaje popielniczki w samochodzie, wykorzystałam ją do zabudowania gniazda USB. Wywierciłem otwór o średnicy pasujacej pod gniazdo, wcisnalem i musi być miodzo :) zostało mi podłączyć kable do zapalniczki, jutro zrobię fotke jak to wygląda.
-
[QUOTE=Marcino20;1927855]Ja to tak rozwiązałem, rozgałęźnik na 4 dodatkowe wejścia, podłączony pod zapalniczkę w tunelu środkowym (do instalacji) i przyczepiony jak na foto:
Załącznik 220592
Zrobiłem podobnie tylko rozgałęźnik schowałem pod mieszkiem w tunelu.Tam jeszcze oprócz rejestratora podłączyłem zasilanie od zestawu głośnomówiące.Wszystkie kable ładnie schowane.
-
Ja zrobiłem to tak. Nic nie chciałem mieć na widoku.
Wykorzystanie do Cam i Navi.
http://www.forum.alfaholicy.org/imag...017/01/372.jpg
Sent from my E6633 using Tapatalk
-
Pod jaki bezpiecznik się wpiałeś? Powiedzcie mi jeszcze czy jeżeli mam kamerke i kabel do niej zrobiony na gniazdo zapalniczki, to czy jeżeli przerobiłbym na USB to by to działało? Chciałbym zrobić jeszcze jeden slot USB właśnie w skrzynce bezpieczników specjalnie pod kamerę.
Na razie zrobilem sobie dwa wejścia do ładowania telefonów na takiej zasadzie:
http://www.forum.alfaholicy.org/imag...017/01/385.jpg
http://www.forum.alfaholicy.org/imag...017/01/386.jpg
-
Tytanowy, posprzątaj sobie:edziahaha:
Sorki ale musiałem a gniazdo owszem też tak zrobię bo chociaż czasem zapale to nie w aucie ,nie zdarzyło mi sie .
-
Wiedzialem że ktoś zwróci na to uwagę,
Już jest czysto
-
Cytat:
Napisał
Tytanowy
slot USB
Gdzie kupiłeś takie USB podświetlone na czerwono ?