Alfa Romeo SUV- (Stelvio) 2016...
Dla mnie najlepszy był leniwiec a zaraz za nim pościg w otwierającej scenie jednego z ostatnich 007.
Co do świateł - w Stelvio podobają mi sie bardziej niz w Giulii ze względu na ich wyraz. Tez wolałbym mniejsze lampy, ale z dwojga złego wole te w Stelvio, gdzie Led ostrymi liniami oplata krawędzie klosza lampy nadając im wyrazisty charakter niz te z Giulii, gdzie Led wyglada jak w autach sprzed kilku lat albo jak w "finezyjnych" przeróbkach lamp do Golfów trojek, czwórek itd. a sam wyraz spojrzenia (w połączeniu z ogromna soczewka) robi wrażenie bądź wytrzeszczu mocno zdziwionej osoby bądź wyrazu twarzy osoby obciążonej niepełnosprawnością umysłowa bądź wszelkiego rodzaju porażeniami.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Alfa Romeo SUV- (Stelvio) 2016...
Nie wiem jak jest w FCA, ale generalnie w korporacjach każdy pion/ brand powinien byc profitowy, inaczej pojawia sie presja, zeby problem rozwiązać (na przykład zamykając nierentowny pion/ markę). Jeżeli FCA zarobiłoby sobie na SUV-ach markami Fiat i Jeep, to Alfie by wtedy w żaden sposób nie pomogło, bo w linijce Alfa Romeo byłaby cyfra nieakceptowalna dla np. inwestorów. Ale jak juz Stelvio podciągnie wyniki AR, to nikt z inwestorów nie bedzie wnikał czym AR wyniki zrobiła. Bedzie liczyć sie to, ze bedzie wystarczajaco rentowna. Bez SUV-a byłoby ryzyko, ze próg rentowności w przypadku brandu AR nie zostałby osiągnięty, wiec byłyby naciski na to, zeby brand AR zabić, bo nie ma sensu, zeby topić w nim pieniądze. Tak swoją droga, to wszystkim powinno zależeć na największym sukcesie Stelvio, bo pewnie pomoże stworzyć to tez odpowiedni efekt skali, z którego w dalszej perspektywie bedą mogli skorzystać właściciele Giulii (bo to ta sama platforma) - na przykład w lepszej dostępności i przystępności części zamiennych.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk