Cóż ja odpadam. Turbo ma luzy i silnika dziś nie złożymy.
Printable View
Cóż ja odpadam. Turbo ma luzy i silnika dziś nie złożymy.
Ja juz sie szykuje do wylotu tyle ze ja godzinke/dwie i musze potem sie urwac takze jak ktos kombinuje cos z grilem to ja odpadam
duuuupa... wlasnie dopiero co z garazu wrocilem... coś zmęczone te śruby miałem - bo urwałem i drugą. Ale już wszystko poskładane do kupy. Szkoda ze tak pozno
Jak zwykle chłopaki z Bytomia i okolic się spisali . Kopiec zaliczony - frekwencja dopisała Ja + Bednar w jednym aucie i Patryczos i jego kolega w E46:) .No i jak my się z Bednarem zbierali to na wlocie Rustupl podjechał ale się zawinął bo i Patryczos się zbierał . Następny spot to już tylko kopcowy z Georgem na grilu.
Kurde Panowie, miałem być, ale moja żona jest na "ostatnich nogach" i poprosiła mnie żebym został bo się źle czuje...wiem że ciąża to nie choroba, ale musiałem z Nią zostać...mało tego, sama znalazła ten temat na Naszym forum i mi go pokazała...Panowie przepraszam i zapytam, kiedy następny ? Pozdrawiam
Następny to chyba na rynku pod parasolkami, bo widać że autami nikomu się nie chce, to może tam się więcej osób zbierze :P
Następny to już raczej będzie grill organizowany jak zawsze przez George'a na kopcu zamiast SCP .
chyba że u mnie pod garażem :D mam AR i każdą wolną chwilę tam spędzam hehe :-)
A mi poraz kolejny plany się zmieniają i że na horyzoncie żadnej ładnej GTV to w piątek jade oglądać Golfa 1 Cabrio . W sumie też rarytasik do zrobienia na culta i dodatkowo cabrio na 4 osoby a nie na 2 bo dzieci w Spiderze nie przewioze . Na dodatek te Golfy z roku na rok drożeją więc taka przemyslana inwestycja na przyszłość .Załącznik 104386 No i wkońcu BBS będzie miał na czym leżeć i do czego pasować . Oczywiście Alfa zostaje jako wóz na zakupy i do codziennej jazdy przynajmniej do przyszłego roku do czasu znalezienia jakiejś ładnej GT
Dobry wybór! Koniecznie się przejedziemy po udanym zakupie
No i stoi na placu Golfina Cabrio ver Karmann . Na razie zadowolony z zakupu i ze stanu ogólnego . Po drodze powrotnej nic nie odpadło a blacharka wygląda jak nowa . Silnik chodzi rewelacyjnie ( 1,8 90KM na gażniku ) . Prawdziwy "pancerwagen" bez zbędnej elektryki ( jeno dach elektryczny ) , bez wspomagania . Tam się nie ma co zepsuć . Rozwaliła mnie cena rozrządu - SKF 85pln komplet . Teraz temat felg oleje ale na przyszły sezon szykuje :)Załącznik 105151 . Obecnie Golfina stoi na 14 cali - ori alu . Lekko zglebiona .Załącznik 105152Załącznik 105153 . Wersja Karmann z pięknym białym wnętrzem . Zebary w milach i kilometrach .
czekam na felusie i na to jaki naciąg będzie :D
Gratulacje Nazar! Nie jest to auto tematycznie forumowe, ale jest moc! :D
fajny shmeltzwagen :D oby się dobrze sprawował i przez zimę w ciepłym i suchym garażu na kołach stał, żeby go ruda nie zjadła ;)
Trzymam go czysto zarobkowo a i skorzystam z cabrio bo nie miałem jeszcze . A co do blacharki to uwierz mi ,że nie ma grama rdzy . Prawda taka ,że VW robił dobre auta do Golfa 2 . Golf 3 to już zgnilizna . Ja właziłem pod tego i podłoga wygląda jakby z salony wyjechał . Kiedyś chciałem Spidera , oglądałem też Mazde Mx-5 i Rovera w cabrio ale to wszystko 2 osobowe . Docelowo szukałem e30 lub E36 cabrio ale albo zakatowane przez małolatów szmelce albo zachowane w miare i drogie . Drugi problem to ,że w BMW silnik poniżej 2.0 R6 to nie BMW a w Golfie to już da się przeboleć . Potrzymam go rok /dwa i do Żyda:D
kolega z pracy miał Astrę kabrio i dach otwierał trzy razy do roku - na wiosnę, żeby po zimie wszystko poczyścić i zadbać o stan dachu, a dwa pozostałe to jak faktycznie gdzieś jechał i chciało mu się bez dachu i do łatwiejszego kompletnego sprzątania w wakacje ;)
przyznał, że praktycznie kabrio u nas się nie nadaje i sprzedał
kiedyś chciałem kupić Stratusa kabrio, ale widziałem czym to się je i kupiłem Gtv :o
fajnie, jak stan jest taki rewelacyjny i liczysz na zysk w przyszłości, oby tak było! jesteśmy wszyscy dobrej myśli :)
Masz po częsci racje z tą jazdą bez dachu ale frajda jest . A co do Astry czy nawet stratusa ( fajny kawał auta ) to one są już tanie jak barszcz a np. E30 cabrio w BDB stanie to trzeba położyc koło 20tysi . Golf 1 w stanie BDB to już 10-15 tysi . A 3 lata temu mogłem kupić z G60 za 5500pln to wysmiałem gościa . Z roku na rok te auta drożeją bo to Culty -youngtimery. No nic zobaczymy co będzie . Napewno nie strace a wkoncu pobrykam se bez dachu:D
Nazar gratuluje ;)
całkiem ładny egzemplarz ale zrób coś z niego innego niż wszystkie czyli tylko gleba + BBS LM..
Noooo Nazar, super Vag! Zajebisty jest ;) Będę trąbił jak zobaczę na Chorzowie ;)
Dzięki ale powiem tak . To jest topór - totalnie tandetne i niewygodne . Przy tym aucie Punto to kofortowa limuzyna . Ogólnie tłumaczy te auto rok w jakim zostało wyprodukowane . Na bank to sprzedam za rok i kupie BMW w cabrio . Największym plusem jest to co pod maską . Zrobie zdjęcie bo tak powinno wyglądać rozłożenie osprzętu silnika w każdym aucie - wszystko na wyciągnięcie ręki ( alternator , rozrusznik , pompa ,dosłownie wszystko ) . Omen w sumie z tym autem nic więcej się nie da zrobić:) Laminat to profanacja a jak mawia religia germanstylu - ma być nisko , szeroko oraz seryjnie . Nie będe nic zmieniał oprócz kół . Z nieoryginalnych rzeczy to mam tylne lapy clear'y ,przednie tak samo oraz wydech sportowy . BBS musi zasiaśc bo te auto jest do niego stworzone . Jak ktoś by chciał je kupić to na dziś za 10tysi oddam:D ( gaz na gwarancji założony w grudniu'12 ) . Dach elektryczny działa . Wspomaganie nie działa bo nima:) no i korbki - total oldschool .
Panowie mam olbrzymią prośbe, poszukuje dobrego warsztatu/mechanika na terenie Śląska, który zna się na rzeczy, mam już dość ''Wieśków'' znających się tylko na VW
przy okazji odsyłam do tematu..: http://www.forum.alfaholicy.org/gtv_..._ponownie.html
Ja swoja V serwisuje w TUR Bytom i poki co nie moge zlego slowa powiedziec.
Znalazłem na facebook'u coś takiego: https://www.facebook.com/events/167884456745081/ "Siema Siema !!! Huczny sezon to i by pasowało zrobić jeszcze huczniejsze zakończenie
TAK ZWANY P.O.M
dla tych co jeszcze nie znają rozwinięcia tego skrótu informujemy że chodzi o
...
<<<<< POWOLNY OBJAZD MIASTA >>>>>
ogrzewanie włączamy szybki uchylamy audio odpalamy i w miasto ruszamy !!!
wyjątkowo widzimy się punktualnie o 22.00 JUŻ NA WIADOMYM MIEJSCU !!
22.15 STARTUJEMY !!
trasa w skrócie
- so, miejscówka
- so, zagórze
- sd, gołonóg
- sd, centrum
- sbe, warpie
- sbe, ślimak
- so, pogoń
- so, centrum
- so, plaza
- so, rondo ludwika
- so, miejscówka
łącznie po wyliczeniach 31 km
link do trasy - http://goo.gl/maps/HHajN
- prędkość około 20 km/h
__________________________________________________ _
po powrocie na miejsce oczywiście
DRAG TIMES !!!
_________________DO ZOBACZENIA .. LICZYMY NA FREKWENCJE" Może zorganizujemy paczke i sie wybierzemy razem ??? Zapowiada sie ciekawie
Marcin z zabrza:)
Witamy w gronie . I zapraszamy do obserwowania tematów związanych z najlepszym Alfaholickim spotem:) jakim niewątpliwie jest Spot na Kopcu w Piekarach . Co prawda zima za pasem ale myślę ,że coś się będzie działo . Może grilla nie będzie ale może sankami z kopca będziemy brusić albo kulig z Alfą w roli głównej będzie:D
Wojtek z Chorzowa :)
Paweł z Chorzowa
Marcin23 - to ja ciebie czesto widuje na mikulczyckiej? :))
kobielczak no pewnie tak latam tam ostatnio dosc czesto do panny :)
- - - Updated - - -
a noi panowie bardzo prosze jak bym sie gdzies w temacie spotu nie odezwal to prosze piscie mi na gg 40742407 bo jestem jak najbardziej za czestymi spotkaniami i napewno zadnego nie przepuszcze
:)
Ewa - Bytom - pomiędzy Kleinfeldem a Śródmieściem. Pozdrawiam poranne alfy jadące na Łagiewnickiej w przeciwnym kierunku. I ostrzegam przed karminikiem już na Bytomskiej w Świętochłowicach, raz jest, raz go nie ma ale lepiej być czujnym :)
Haha, no mi chłopaki też przysłali fotkę do domu i to w alfie i teraz od razu za światłami zwalniam, choć prosto tam potem i szeroko. Mandat przyszedł 3 miesiące po "wykroczeniu", alfa była akurat na wyjeździe u mechanika, więc tęsknota jeszcze większa.
- - - Updated - - -
! Kopiec chętnie zaliczę!
Ja się dziwuje co za debil dał tam 50Km/h . Może tam łosie ,żubry i inna zwierzyna łowna nocami na ulice wychodzi .
Chłopaki muszą zarabiać, to są ewidentne zasadzki na dawców kasy, tam powinno być 50km/h.
oo, białogłowa :D pozdrawiam!
A na samym dole jest 40km/h ze względu na przystanek...złapali mnie tam kiedyś przy 100km/h...dziwiłem się kto tak szybko tam jedzie za mną o 11 w nocy haha
hahahah trze było uciekać:) Ja kiedyś na olkusz jeszcze BMW E36 leciałem ponad 200km/h i za mną ciągle trzymała się czarna Alfa 166 . Wkońcu zwolniłem , ALfa mnie wyprzedziła i za chwile na awaryjnych zahamowała . Że nie szło ominąć to się zatrzymałem . Wyszedł gość, idzie w moją strone . Se myśle -ki ch..j , tajniaki w ALfie???Jak tak to za mandat trzeba będzie auto zastawić:) . Wychodze i pytam - O co biega??? On na to - Kolego ,że kolega Kamikaze to widze ale jak pan dalej będziesz tak zapier..lać to ta rejestracja tylna jak odleci to komuś albo w szybe albo w czoło się wbije . Zachodze za auto a tam tabula na jednej śrubce , na końcówce gwintu wisi . Się skubana z prędkości i wibracji odkręciła .