Zadam może lamerskie pytanie, ale nigdzie nie mogę znaleźć odpowiedzi. Czy do nawigacji Instant Nav pasują mapy RT3 na płycie?
Printable View
Zadam może lamerskie pytanie, ale nigdzie nie mogę znaleźć odpowiedzi. Czy do nawigacji Instant Nav pasują mapy RT3 na płycie?
Chyba mam starą wersję:
http://www.forum.alfaholicy.org/atta...d=155836&stc=1
Sam proszę zobacz? Jestem z Wrocławia niestety ;)
Po włożeniu płytki niestety mam błąd... co wynika pewnie ze starej wersji?
Pojawia mi sie cos takiego http://www.forum.alfaholicy.org/atta...d=155955&stc=1
i kupa bo radio sie wyłącza... Co zrobic? Wyłącza sie zapala sie na chwile znowu i gaśnie kompletnie... Nie moge usunąć tej płytki... Program pobrałem z chomika. Pomożecie?
Są dwa sposoby na wyjęcie płyty: próbować drugą płytą lub czymś cienkim podważyć płytę w czytniku i sama wyjdzie lub wyjąć nawigację, odkręcić wierzch obudowy (bodajże cztery śrubki) i wyjąć płytę.
Według mnie źle nagrana płyta (błąd lub niekompletny software).
Ok spróbuje bez wkładania kluczyka choć wydaje mi się że w którymś momencie tak zrobiłem. Na płycie nagrałem ten plik: FIRMWARE V 12.3 ALFA ROMEO.iso
Czy jeszcze tam coś trzeba było nagrać czy tylko to?
ISO to plik z obrazem płyty, który trzeba wypalić na płycie przy użyciu odpowiedniej funkcji (w różnych programach będzie różnie oznaczona np. wypal obraz z pliku). Jeżeli nagrałeś po prostu ten jeden plik jak zwyczajną mp3 czy inny plik to niestety takiej płyty nie wczyta.
Ten plik który wymieniłem nagrałem nie normalnie tylko jak mówisz (wypaliłem obraz z pliku, nie zapisywałem tego jako mp3 czy jakiś inny format). Nagrałem ISO jako obraz z pliku w Windows 8 jest taka funkcja po kliknięciu prawym przyciskiem na dany plik.
Spróbowałem zainstalować bez kluczyka wtedy doszło do 2 kroku i radio pach pada... Przy włączonym jak wyżej dochodzi do 4 kroku chwile mieli i się znowu wyłącza.
Czy jest jakieś ustawienie przycisków, które powoduje wyplucie płyty? Ona chyba po wciągnięciu opada niżej i czymkolwiek ją podważyć czy wyciągnąć nie wchodzi w grę? Grrr.
Ktoś coś?
Ok sprawa rozwiązana!!! Wyciągnąłem bezpiecznik od nawigacji F23 i radio się uruchomiło, cały proces instalacji przebiegł pomyślnie do tego płyta została wypluta także wszystko gra i buczy. Do tego nawigacja i mapy działają także jest pełnia szczęścia.
Jak by ktoś miał problem to tak jak mówię wyciągamy bezpiecznik koło silnika, wkładamy i czekamy na reakcję :)!