Bez zmian. Chętnych do poszerzenia składu jury, brak.
Printable View
wysłałem zdjęcia, nie otrzymałem potwierdzenia że dotarły
tak wiem, zwrotki że mail nie dotarł też nie dostałem...
więc czy możecie potwierdzić, że dotarły?
Ja moge byc w jury :)
Zgłosiłam swoją lalkę na konkurs. Doszła fotka może? :)
Moje też zostało zgłoszone. Mam nadzieję, że dotarło :-)
Witam.
Chętnie poszerzę szanowne jurorostwo :)
Wszystkie zgłoszenia dotarły
Chętnie bym wysłał zdjęcie ale dostaję odpowiedź zwrotną, że nie można dostarczyć maila na konkursfoto {małpa} alfaholicy.org :-/
Ok doczytałem, że za duży załącznik :-/
Sorki za wysłanie aż trzech maili, ale coś mi się net wieszał, no i raz chyba poszło bez załączników...
W związku z problemami natury technicznej informuję, że ankieta październikowej edycji konkursu Zdjęcie Miesiąca ukaże się na forum w dniu jutrzejszym (02.11), w godzinach popołudniowych :)
Z góry przepraszam.
A jaka jest zasada wyłaniania członków jury?
A ja się pytam czemu prawie co miesiąc startuje inna liczba zdjęć w konkursie? Jeśli my się mamy stosować do regulaminu prosił bym także o stosowanie się do niego szanownego jury :)
Proponował bym trzymać się stałej ilości zdjęć w finałowym głosowaniu jak również podnieść ten limit z regulaminu z 3 na np. 5.
jestem za. W tej chwili wyglada to tak, ze wprawdzie jest sobie jakis regulamin ale konkurs i tak zyje wlasnym zyciem.
Podam innny przyklad. Punkt 15 regulaminu mowi, ze:
"Autor pracy może poprosić o pomoc w obróbce zdjęcia członków jury (o ile nie posiada takich umiejętności lub oprogramowania), a członkowie jury dołożą wszelkich starań, aby obrobić zdjęcie w możliwie jak najlepszy sposób. Następnie wynik obróbki przedstawi do zaopiniowania autorowi zdjęcia i jeżeli ten zaakceptuje rezultaty to zdjęcie po obróbce będzie traktowane jako autorska praca osoby która je nadesłała w formie nieobrobionej."
Wyslalem swoje zdjecie z prosba o obrobienie. Nie dostalem odpowiedzi, wiec ponowilem prosbe i znowu cisza. Do teraz nikt na moje maile ani PW napisane do organizatorow nie odpowiedzial. Moje zdjecie trafilo ostatecznie na pobocze. Oczywiscie nieobrobione. Organizatorzy nie zadali sobie nawet trudu, zeby je obrocic...
Bardzo chetnie dolącze do składu -w tej chwili jednoosobowego - jury. Wydaje mi sie, że spojrzenie kilku par oczu a nie jednej pozwoli urozmaicic wybór fotek do konkursu, a i pretensje uczestników rozłoża sie na kilka osób a nie skupia na jednej :).
Nie jestem mistrzem fotografii, ale posiadam niezłe wyczucie estetyczne, jak i kobiece wyczucie smaku. Poza tym mam dość ogladania co miesiąc prawie identycznego zdjecia miesiąca.
Odpowiedzi na swoje pytanie też pewnie się nie doczekam, ale zastanawia mnie sens jednoosobowego jury. Dla mnie jakiekolwiek jury ma sens gdy składa się przynajmniej z 3 osób.
Spośród osób chętnych wyłaniany jest skład jury :D
Z tego co pamiętam po rezygnacji prowadzenia konkursu przez Vaselinho, który swoją drogą również sprawował jednoosobową funkcję, informacja o poszukiwaniu zastępców wisiała na forum dość długo z zerowym odzewem. Byłem jedynym chętnym do zajęcia się konkursem, niestety.
Jeśli dobrze kojarzę, październikowa edycja jest ostatnią i teraz powinien być składany kalendarz, ale co z tego wyjdzie to na chwilę obecną nie wiem.
Regulamin w pewnych punktach jest naginany, to nie tajemnica :)
Liczba zdjęć, jaka przychodzi na skrzynkę konkursową jest bardzo różna, tak jak i liczba tych ciekawych zdjęć spośród wszystkich :) Czasem ciężko znaleźć tę choćby piątkę. A czasem jest powiedzmy 7 naprawdę fajnych zdjęć, które warto dać do ankiety. Ale tak naprawdę nie ma to w tegorocznej edycji znaczenia, bo zdjęcia do kalendarza (jeśli powstanie :)) będą wybierane spośród wszystkich nadesłanych, nie tylko tych zwycięskich.
tylko po co w temacie konkursu dawać czasami nawet po 30 zdjęć jak duża część z nich to po prostu padaka? :)
Przecież Saroo nie odrzuca zdjęć bo kogoś nie lubi albo aby go upokorzyć, po porostu są kiepskie i bez sensu jest sztucznie generować ilość zdjęć biorących udział w głosowaniu
nie chce się dołożyć starań alfaholikom i kiepskie foty wysyłają co zrobić...
na poparcie swych haniebnych słów proszę:
http://www.vwgolf.pl/galeria/auta/ka...012-kandydaci/
A czym się niby różnia tamte od naszych?Tam są wybrane najlepsze a u Nas najlepsze się nie ukazują wcale i tu tkwi różnica.
Może te są brzydkie?
http://www.forum.alfaholicy.org/atta...a-img_1289.jpghttp://www.forum.alfaholicy.org/atta...-konkurs_2.jpghttp://www.forum.alfaholicy.org/atta...lla_hannah.jpg
I znając życie jeszcze dużo ładnych poszło a nie ukazały sie wcale więc po co twierdzic ze takie by sie chciało na konkursie.
no ta 156 akurat bardzo słabe zdjęcie
ogólnie w tym roku na prawdę są świetne foty, szkoda że nie mamy budżetu na kalendarze :(
Oj tam oj tam robione przez amatora bez przegięc w Photo a porównywalne co do nie których co podał Mrutyś
tylko tam jest ich ponad 120, a u nas to:
1. kiepskie zainteresowanie konkursem
2. nie ma co ukrywać ogromnej większości zdjęcia marne
3. ogólnie organizacja kuleje tyle, że mi nie chodzi o organizację jury, tylko alfaholików bo zdjęć mogło by być znacznie więcej i znacznie fajniejszych bo do fajnego zdjęcia nie trzeba super aparatu, wystarczy chęć.
I pomysł:)
Informuję wszystkich zainteresowanych, że Kalendarz Alfaholików na rok 2012 powstanie zgodnie z planem. Pojawiające się tutaj informację że będzie inaczej, są nieprawdziwe. Wszyscy dostaną informację na maila gdy już będzie można zakupić kalendarz.
zmusiłem się by wszystkie oglądnąć i jeśli na ponad 100 zdjęć dosłownie kilka jest fajnych to niekoniecznie powód do hańby dla fotek Alf
spora część zdjęć typu pimp my ride... z felgami które mają robić wrażenie... i pewnie dlatego wydają się korzystniejsze niż zdjęcia prezentowane u nas
Już nie chodzi o treść, tylko o formę. Praktycznie każde zdjęcie na vwgolf jest bardzo dobre technicznie. I nie zupełnie ma tu do rzeczy liczba użytkowników. Tam ludzie jakoś bardziej potrafią się zorganizować, mają więcej chęci. U nas jest wąska grupa użytkowników która zarówno udziela się na forum jak i przysyła swoje zdjęcia na konkurs, niestety :)
Techniki to niestety brakuje - ja swego czasu przysłałem zdjęcie zrobione telefonem :). Oczywiście do konkursu nie weszło ale mi i tak się podoba ;)
http://www.forum.alfaholicy.org/
@Drift-r: byś kucnął pokazał trochę lewej strony Belli i było by dobrze :)
[/ATTACH]QUOTE=drift-r;707203]Techniki to niestety brakuje - ja swego czasu przysłałem zdjęcie zrobione telefonem :). Oczywiście do konkursu nie weszło ale mi i tak się podoba ;)
http://www.forum.alfaholicy.org/[/QUOTE]
a ja chyba wysłałem takie i tez nie weszło :( i tez mi sie podoba :)
Załącznik 39300 Załącznik 39301
Pietia ale dobrze wiemy o tym, ze tutaj 100tys użytkowników nie jest wyznacznikiem. Tam po prostu się ludziom chce i tyle. Podejmują inicjatywę, sami chcą pokazać samochody z lepszym świetle itd. Nie każdy z nich przecież fotografuje, ale kolega koledze itd... i tak się kręci :)
na forum VW pojawił się temat, że VW Trends ma być w krk i trzeba im wysłać zdjęcia bo może samochody by na sesję trafiły do tej gazety to od razu znalazło się kilkunastu chętnych gdzie jeden drugiemu pomógł foty wykonać i w marcu ma się pojawić 4 czy 5 samochodów z krk. A u nas mało komu się chce pomyśleć nad fajna fotą :D
nawet jak proponowałem sesję na zlocie ogólnopolskim z modelkami i stworzyć na prawdę fajny kalendarz to nikt z organizatorów mi nie odpisał. A oferowałem pomoc i profesjonalny sprzęt studyjno-plenerowy. Tuti był chętny tyle, że sam Tuti to akurat za mało :D
Może w tym roku się uda ;)
no po prostu lipa z jakością :D