No i przez ta okladke mojej dziewczynie sie zachciało GTVki :)
Printable View
No i przez ta okladke mojej dziewczynie sie zachciało GTVki :)
Kalendarz otrzymałem 27.12. Piękna robota. Dzięki.
Jeżeli jest jeszcze możliwość nabycia kalendarza proszę o info.
Dzięki
została ostatnia sztuka http://aukcje.wosp.org.pl/kalendarz-...y-2013-i707019
Jedna osoba mi nie zapłaciła za kalendarz, i jak nie odbierze do niedzieli, to odsprzedam komuś, kto nie zdążył zakupić ^^
a ja się pochwalę. Dzisiaj odebrałem kalendarz książkowy z logo Alfaholików, gdyż taki też jest mi niezbędny. Robota własna, tzn w drukarni na zlecenie, nie przez forum, chociaż proponowałem zrobienie czegoś takiego :)
Załącznik 82904Załącznik 82905
Fajny nawet bardzo całkiem bym powiedział ! :) Możesz mi napisać na PW ile by kosztowała organizacja czegoś takiego, powiedzmy zamówienie 25 i 50 szt, chętnie poznam ceny może sie wrzuci na sklep
Zaciekawiony.
Info poszło na PW :) uważam, że naprawdę warto ze względu na drobne szczegóły o których pisałem w PW. Do tego kilka kolorów i wzorów do wyboru.
Została mi rezerwowa sztuka kalendarza 2013. Kto chętny to na PW proszę.
Czy kalendarz 2014 będzie tak samo technicznie zrobiony jak ten z 2013?
Tak, wymiary i gatunek ten sam. Nawet drukarnia ta sama ;)
Można gdzieś zobaczyć cały projekt? Wszystkie zdjęcia wykorzystane w kalendarzu. itd?
Czy w kalendarzu będą reklamy jak w ostatnim roku , czy będzie wyglądało tak jak na tych dwóch stronach podglądowych czyli bez reklam, tak jak w 2012r ?
całość dam do podglądu w połowie tygodnia jak wszystko skończę. reklam nie będzie
Można poprosić dane do przelewu na PW. Zamknąłem kartę zanim zdążyłem spisać :o
Wszelkie sprawy związane z zamówieniami i płatnościami proszę kierować do kolegi flatbeet
Super Wygląda już nie mogę się doczekać:)
Po co organizujecie konkurs na foto miesiąca "do kalendarza" skoro to nie zwycięzcy tam trafiają? Kojarzę conajmniej dwie foty które jakościowo są na wysokim poziomie a ich nie ma w kalendarzu...
jak sie komu konkurs nie podoba to niech po prostu nie bierze w nim udziału i tyle
problem z głowy
jak komuś warunki pasują to się w to bawi
ktoś kogoś zmusza do czegoś ??
Konkurs konkursem ale z tego co wiem to w poprzednich latach pewną tradycją było to, że właśnie zwycięzcy byli w kalendarzu...
W każdym razie trochę mi się przykro robi jak widzę ile niektórzy sił i zapału wkładają w ten konkurs a w zamian zostają olani...
A kto i gdzie obiecywal ze wygrana rowna sie strona w kalendarzu ?
Skoro kalendarz to prywatny pomysl to i prywatnie fotki sa dobierane - jak komus nie pasuje to nie kupi kalendarza i tyle
Nagrody w konkursie byly jakies tam kiedys ( nie wiem jak teraz)
Ktos jest olewany ?
W jaki sposob ?
Bo ktos inny ma swoj pomysl na kalendarz i nie umiescil w nim akurat danej fotki ?
No skoro jak wyzej - prywatny pomysl itd to w czym problem ?
Pokrzywdzeni zwyciezcy foto miesiaca przeciez moga zajac sie produkcja wlasnego kalendarza w.ktorym to beda fotki wygrane i juz
Jaki problem ?
Ten jeden ? Nikomu innemu sie nie chce ? Latwiej narzekac?
Olewani są zwycięzcy nie dostający żadnych nagród. Ale to już inna sprawa...
Czyli dobrze zrozumialem ze moge sobie w przyszlym roku wypuscic kalendarz i nazwac go kalendarzem alfaholikow?
Do tej pory kalendarz nie byl do konca prywatna inicjatywa tylko wlasnie zestawieniem zwycieskich fot z konkursu. Jak rozumiem to sie smieniol ale nikt tego nie zapowiedzial.
Jesli tak wyglada sprawa chetnie w przyszlyn roku wypuszcze wlasny kalendarz, oczywiscie jako kalendarz alfaholikow :)
O zwyciezczach nie dostajacych nagrod to w ogole mi sie nie chce pisac bo to jakas porazka ...
Co do zwycięzców - jeśli chodzi o ceramizery to odkąd przejąłem sklep to ja je teraz wysyłam ale szczerze nie kontroluje tego kto w danym miesiącu wygrał i komu mam wysłać bo już za dużo rzeczy mam do kontroli na tym forum. Do tej pory przypomniała mi sie jedna osoba, która wygrała dany miesiąc i ceramizer zostanie do niej wysłany. Podobno są jeszcze jakieś nagrody pieniężne do zrealizowania w sklepie z częściami ale z tym to już nie do mnie.
Co do kalendarza to osobiście też byłem i jestem zwolennikiem tego by to zwycięskie zdjęcia się w nim znalazły, tak było jak robiłem 1 turę 3 lata temu, potem przejął to Bobryt i chwała mu za to bo gdyby nie on to kalendarzy by nie było w ogóle. Fakt że w tegorocznej edycji zmienił on zasady ale trzeba mu oddać że tegoroczny kalendarz - sam w sobie - zapowiada się świetnie. A to że nie wszystkie zdjęcia są zwycięskie to już inna sprawa, przestrzegałem go przed tym że ludzie będą się tego czepiać :P
Trzeba jednak wziąć też poprawkę na to że czasem zwycięskie zdjęcie jest w zbyt małej jakości / rozdzielczości by nadawało sie do druku, potem okazuje się że autor lepszego nie ma i pojawia się problem.
Powiem tak - znam kilka zdjęć które nie trafiły do kalendarza a napewno są w odpowiedniej rozdzielczości. A do tego są lepsze jakościowo niż niektóre foty w kalendarzu.
W każdym razie chciałem się tylko dowiedzieć czy jak w przyszłym roku zrobię kalendarz z kolegą, to mogę go nazwać kalendarzem ALFAHOLIKÓW?
Pytanie tylko - Czy robię kalendarz dla 12 zwycięzców, czy dla wszystkich? Zimą foty są słabsze, latem w ciągu zdarza się kilka rewelacyjnych. Co roku ktoś marudzi - a to za dużo 156ek, nie ma klasyków, foty nie pasuja do miesięcy, a to reklamy ostatnio były itp. ZAWSZE się komuś nie podoba.
Wg mnie same zwycięskie foty zaniżą poziom. Sprzedaż będzie mniejsza, cena będzie wyższa. I za rok droższy kalendarz i znowu sprzedaż spadnie. To nie ten kierunek. Ja muszę ustalić cenę, zanim będę wiedział ile sprzedam, a to moje ryzyko. W zeszłym roku (mimo że oczywiście nie wszystkim się podobało) marudzenia sprzedaliśmy 230szt, a klub dzięki temu jeszcze sporo zarobił (kasa na zlot, wizytówki itp.).
Więc sorry, że robię coś po swojemu, ale dzięki temu macie oto takie kalendarze, za taką cenę, nie inną. Jakbym każdemu miał dogodzić, to bym na leki nie wyrobił.
Jasne, możecie podjąć dyskusję czy możecie korzystać z klubowych fotek, zróbcie konkurencję, ceny wzrosną, poziom spadnie i wszystko szlak trafi :) Aha, pamiętajcie, że znajdzie się na pewno z 5 osób, którym się wasz kalendarz nie spodoba. Zapewne będę chciały zrobić własny :)
edit. tylko pamiętajcie, żeby poczekać do 1 grudnia na zwycięzcę października i ogarnijcie wszystko włącznie z wysyłką do świąt :) :) :)
- - - Updated - - -
Nie jest.
Temat zdjęć myślę wyczerpany. Zamawiać, nie gadać. Jak sprzedamy 250 szt to za rok będzie niższa cena. (Nie obiecuję bo to zależy od drukarni. :) )
Prawie zapomniał bym zrobić przelew, ale mi się właśnie przypomniało i pieniądze poszły. Mam nadzieję że do poniedziałku będą zaksięgowane.
UWAGA
Na przelewy czekamy do wtorku 12 listopada.
Poniedziałek to przecież święto a zatem banki zapewne nie pracują :)
jeśli włącznie z wtorkiem to spoko, wpłyną
Wlasnie to sie dzieje co miesiac w konkursie na zdjecie miesiaca.
Tylko nie zdziwcie sie jak na konkurs beda wysylane same pstryki z komorki a w zamian pojawi sie za rok kalendarz polskich Alf Romeo. I wtedy sprzedarz alfaholikowego kalendarza spadnie na ryj.
Przykro mi ale neiktorzy ludzie poswiecali naprawde duzo swojego czasu na sesje, obrobke i ogarniecie fot - i skutecznie ich do tego zniechecacie.
Pisze to jako dwumrotny zwyciezca foty miesiaca (dwie wyslane) a jednoczesnie dobry kolega innej osoby ktora na to poswiecila wiecej czaus niz powinna byla (i bez konsultacji z ta osoba).