Może ale ja jakoś nie odróżniam wzrokowo ,za mała różnica.:D
Jest pokazane jak jest przed i jak jest po. Przed jest zwykle radio.
Ten typ radia chciałem kiedyś zakupić do Fiata Stilo. Tylko cena mnie wystraszyła. Teraz przy tak niskiej cenie na zakup grupowy jak najchętniej bym się pisał.
To ile już osób jest chętnych ? Jest ktoś w stanie podjąć się organizacji tej naszej "zabawy" ?
Warto pamiętać, że tym więcej osób tym niższa cena ;)
Faktycznie max 10 sztuk, przy tej cenie wysyłki. Ale przy zakupie takiej ilości, można ubiegać się o dodatkowy rabat ;)
Już to widzę jak się tu dogada 10 osób :lol: ja pomimo że napaliłem się jak szczerbaty na suchary to niestety nie mam najzwyczajniej kasy..... :(
Ja bym się pisał na taki zakup - oczywiście po zapoznaniu się z warunkami
Nie potrzeba aż 10 osób, 5 też wystarczy, przy takiej ilości cena za navi wychodzi około 940 zł z wysyłką. Bardziej problem polega na tym, że trzeba osobę, która ogarnie temat i po prostu poprowadzi sprawę.
Jest jeszcze jeden "problem" kwestia cła i ukochanego vatu.. ale tym można martwić się później.
kupcie chociaż to z androidem, przeca win ce 6 to jakiś dinozaur. Menu z tego co widzę to dramat. Ja czekam aż parrot wypuści coś nowego, z szybszym prockiem i androidem 4.x / 5.x. Ale puki co jestem zadowolony, teraz radio bez spotify jest dla mnie bezużyteczne :P
Z tego co widzę to z Androidem cena dokładnie 2 x większa, z resztą android to też żadna rewelacja.
Spodobało mi się to radio , chętnie bym się dopisał ... Ale jednak poczekam aż ktoś to kupi i przede wszystkim zda relacje jak to gra. Bo tak to kupię w ciemno i będzie pierdzieć gorzej niż fabryczne ;)
mam od kilku dni km2003 (950zł) i trochę żałuję że nnie kupiłem sobie tego radnia : http://allegro.pl/wifi-3g-gps-2din-d...948810929.html
Jak to radio komponuje się z wnętrzem samochodu ?
Słabo :)
Kurde, ten chinol o którym tutaj od paru dni piszemy jest idealny, wygląda po prostu normalnie. Pasowało by się zebrać i to cudo zamówić.
Załącznik 153983
Załącznik 153982
Tak u mnie wygląda kruger&matz km2003 :
aaa oklejałem deskę folią i nie jest do końca idealnie, ale przy takich kosztach (30zł) i godzinnej pracy za nie długo nakleje ponownie ale jak trochę temparatura podrośnie na + :)
Jeśli jest ktoś chętny do testów to chińczyki pojawiły się już nad Wisłą :)
http://allegro.pl/radio-nawigacja-gp...983376772.html
To ja już kupuję świnkę skarbonkę i odkładam. To jest idealne. Nie ważne że tylko 6" , ale za to wygląda jak fabryka!
ten windows, procesor 800MHz i nie wiadoma jaka jakość dźwięku mnie trochę blokują przed kupnem... a 1600zł to nie mało...
Nawi rewelacja, może ktoś kupi i przetestuje :D
Ale z ceną to ten sprzedawca przewalił..
Myślę, że bada rynek. Dwie sztuki wziął na sprawdzenie, możliwe, że po przeczytaniu tego tematu na forum. A nóż widelec ktoś się skusi.
Jeśli skusi się ktoś z Wawy to proszę dajcie znać, z chęcią bym obejrzał to cacko.
Sam myślałem nad sprowadzeniem 10szt. Co za różnica co bym sprowadził. Przebitka dobra a rynek pusty i chłonny. Wśród forumowiczów to pełno marud, to nie jest najlepszy rynek zbytu :sarcastic:
Odnośnie parametrów technicznych to nie odbiegają od innych stacji więc bym się nie przejmował. Pozostaje tylko kwestia jakości dźwięku. Ale czy może coś grać gorzej niż fabryczne? Nie sądzę :)
Witam, z radia jestem zadowolony, na pewno lepiej jak zwykłe, ale ogólnie spoko. Nawigacja potrzebuje kilku sekund do załadowania więc normalnie, zainstalowana automapa najnowsza - jest super! TV nie oglądam, ale jakieś programy znalazło choć antenka wrzucona byle jak za radyjko, pendrive śmiga aż miło jest dostęp do każdego odzielnie folderu. Przy podłączeniu radia trzeba pamiętać żeby w kostce z radia zmostkować dwie żyły od plusa żeby można było radio włączyć bez uruchamiania stacyjki, no i kabelek różowy bodajże podłączyć pod masę żeby odtwarzało zdjęcia i filmy. To na tyle! Odpinasz swoje radio i podpinasz pod kostkę z auta, wszystko pasuje. Potrzebowałem do wyjęcia radia oryginalnego chwytaki do wyjmowania jak i ramkę z allegro do radii samochodowych 2din dedykowanych do alfy 159, no i tu jest problem bo nie spasujesz ramki do radia za mały otwór. Miałem szlifiereczkę ręczną ala profesjonalną i szlifowałem ramkę tak żeby weszła na panel radia i dalej to już tylko wsadzenie do auta. Żeby ramka była pod te radio to wykonanie pracy trwało by może 10min
Witam, a miał ktoś może styczność z takimś oto czymś
http://allegro.pl/stacja-2din-androi...051830160.html
Za tą cenę lipa. TV ma stary tuner, który nie będzie odbierał programów HD czyli za chwilę nie będzie nic odbierać. Sterowanie z kiery oporowe także po szynie CAN tak jak u nas w AR159 nie będzie działać. Napęd DVD/CD po co komu dzisiaj, wszystko puszczasz z kości pamięci a pudło kosztuje przez to więcej. Jedyny plus to Wi-Fi ale będziesz z tego korzystał ? Jest full kombajników za połowę tej ceny i niżej z podobnymi funkcjami. To tak odpowiedź na szybko, pozdrawiam :)
pytanie do kolegów którzy zamienili connect nav na kombajn 2 din:
w jaki sposób ustawiacie date i godzine na wyświetlaczu pomiędzy zegarami?
Czy są jakieś dodatkowe problemy z obsługą komputera?
Z tego co gdzieś wyczytałem to jak odłączysz oryginalne navi to wtedy funkcja ustawiania daty pojawia się między zegarami ale musi się ktoś wypowiedzieć kto to przerabiał. Tak wyczytałem gdzieś na forum.
Może ktoś wie, czy ta funkcja włącza sie automatycznie sama (po nie wykryciu radia) czy trzeba to włączać samodzielnie przez podłączenie sie z komputerem?
Z tego co wtedy wyczytalem to powinna sie automatycznie uruchomic po odpieciu radia.
U mnie po wyjęciu oryginalnego navi dodatkowe opcje między zegarami pojawiły się same, nic nie trzeba robić
jeden problem mniej:)
Jutro dostane tego chińczyka dedykowanego do AR159. Wkrótce opiszę pierwsze wrażenia!
w końcu ktoś się na niego zdecydował. Czekamy na recenzję :)
Szukam teraz tego dedykowanego chinola do 159 na allegro i nie mogę znaleźć.
andrijko kupowałeś na allegro czy sprowadzałeś z chin ?
miałem akurat aukcję w ulubionych , ale widzę że 2 sztuki poszły , również czekam na relację , mam ori navi i jedynie na coś takiego bym się zdecydował, jeśli będzie dobrze się sprawować i wyglądać :D
a tu link do tej aukcji co była http://allegro.pl/radio-nawigacja-gp...125894233.html
Z chin to się teraz po obecnym kursie dolara niezbyt opłaca sprowadzać bo wychodzą drożej niż te na allegro. Pewnie jeśli ponownie będą na allegro to już po wyższej cenie
A czy wielkość jest dostosowana do otworu po oryginalnej navi?
nie wielkość jest dopasowana do oryginalnego radia bez navi
dzisiaj dostalem ta navi. Ale jeszcze nie zdązylem jej zainstalowac.
W nawiazaniu do ostatniej wypowiedzi... connect nav ma inne wymiary niz standardowe radio?
o cholera widze ze nie doczytalem... w taki razie musze kupowac jakas ramke czy cos takiego?