powinno byc wedlug instrukcji 215/55/16
Printable View
powinno byc wedlug instrukcji 215/55/16
od kilku dni intensywnie jeżdżę na Nokianach zLine 225/50/17 (chciałem zakupić ZG 2 ale zdążyły mi zniknąć z rynku). muszę przyznać, iż nie wygląda gorzej od poprzedniczki, zresztą wygląd to tylko wygląd. zLine jest wyraźnie cichsza od ZG2 przy wyższych prędkościach, jednak mam wrażenie że przy ostrych i szybkich zakrętach jest ciut mniej sztywna od poprzedniczki (lekkie bo lekkie ale jednak już parę razy odczułem "pływanko" tam gdzie ZG 2 trzymała się dzielnie, być może to subtelne odczucie, ale jednak...). prowadzenie przy znacznych prędkościach - pewnie, z poczuciem wiedzy "wiem co mam i na co mogę sobie pozwolić", "piszczenie" podczas "pracy" - podobnie. komfort - na korzyść zLine. deszcz, ulewa, śliska nawierzchnia, aquaplaning - nie było jeszcze okazji.
jak na razie opona bardzo dobra, do tego ta cena...
co do Yokohamy -może ktoś ma i się wypowie - porównasz sobie.
Ja mam u siebie Yokohamy v103, tydzien temu zalozylem, nowki oczywiscie. Zmienilem z Conti csc 3 i przyznam szczerze..ze jest fajnie. Jak dla mnie glosne ale tez i bardzo dobrze trzymaja. Byc moze teraz odczucia sa troche inne przez te upaly, ale generalnie moge szczerze polecic. Rozmiar 235/35/19. Continentale zjechaly mi sie blyskawicznie..zobaczymy jak bedzie z tymi, ale raczej nie wroze wiecej jak max 2 sezony. Wydaja mi sie zbyt miekkie na autostrady.
no u mnie sa zgodne z ta co mam i tez takie opony posiadam ale wielu na forum spieralo sie ze te opony nie maja homologacji do 159
Raczej od silnika. W instrukcji jest napisane, że 205/55r16 są dla 1.9JTS. Jak to ma się do homologacji dla 159 nie wiem.
Trochę późno ale odpowiem tak jak mi zaprzyjaźniony kierowca rajdowy/wyścigowy poradził:
na suchym każda opona jest dobra, bierz to co dobre na mokrym ;)
W praktyce różnice między letnimi oponami na suchym są niewielkie, znacznie większe są w prowadzeniu/hamowaniu na mokrym.
Do rainsportów nie miałem zastrzeżeń na suchym, na mokrym były świetne
Dzięki Chłopaki za komentarze w kwestii Nokianów jak i Yokohamy.. Ostatecznie zdecydowałem się jednak na Michelin Pilot Super Sport 235/45R18... :) => mam nadzieję, że się nie rozczaruję :)
O swoich wrażeniach i odczuciach względem moich obecnych Bridgestone Potenza 225/50R17 poinformuję :)
Tak przy przy okazji jeżeli ktoś byłby zainteresowany letnimi Bridgestone Potenza 225/50R17 to mam 4 sztuki na sprzedaż. Sezon się kończy no ale może ktoś będzie zainteresowany. Dodam, że są w stanie doskonałym. Przebieg rzędu maksymalnie 17 tys. km. Niski przebieg wynika z faktu, iż moja 159 służy jako drugi samochód "na wypady poza miasto".
Serdeczne pozdrowienia dla Wszystkich!
też mam ten rozmiar i troszkę teraz żałuję, bo niby niewiele mniejsza średnica, ale na koleinach ciągle ocieram osloną silnika, nie mowiąc o wiekszym przekłamaniu prędkościomierza i faktowi, że auto będzie miało realny przebieg 130000 km, a na liczniku będzie 145000. każdy odcinek mi się sporo różni od rzeczywistości. groszowe róznice, a jednak. jak zużyje, wrócę do oryginału,siedemnastek lub większy profil. warto się szarpnąć te pare stow na komplecie, dobre opony kupuje się raz na 4 lata, a mnie te 205 drażnią. mądry Polaczek po szkodzie
to chyba mniejszym przebiegiem nie masz sie co martwic??Jak Ci malo km na liczniku mozesz podciagnac na 250 tys.Tak predkosciomierz przeklamuje na 205/55/16 o ok.50km/h.
Drodzy Forumowicze,
okazało się, że wybór sensownych letnich opon nie jest jednak taki prosty. Już wydawało mi się, że decyzję właśnie podjąłem ale w ostatniej chwili ( w zasadzie przy składaniu zamówienia) dowiedziałem się, że wspomniane Michelin Pilot Super Sport są stosunkowo twarde. Mając już w standardzie twardsze zawieszenie zdecydowałem się jednak szukać opon bardziej komfortowych (bardziej miękkich) i tu moje pytanie / prośba o komentarz do Was.
Poniżej załączam listę opon (marek i modeli), które brałbym ewentualnie pod uwagę przy zakupie. Chodzi mi o opony letnie w rozmiarze: 235 / 45 R18. Jeżeli możecie wskazać, które z nich są najbardziej komfortowe (miękkie) albo odwrotnie które z nich zdecydowanie odradzacie ponieważ są twarde, bardzo proszę o słowo komentarza...
Michelin Pilot Sport 3
Goodyear Eagle F1 Asymmetric 2
Dunlop SP Sport MAXX TT
Dunlop SP Sport MAXX RT
Continentale? => jak tak to ewentualnie które??
Serdeczne dzięki za każdą odpowiedź!
Miłego niedzielnego popołudnia!
Moim zdaniem trochę za bardzo szukasz dziury w całym. Każde z tych opon się sprawdzą.
"... I guess it's just the way I'm wired."
www.delta-HF.com
Kup sobie Nokiany
Cytat:
Ja z wielką obawą kupiłem 2 szt Wanli S 1063 225/50/17 " - cóż do dzisiaj zrobiłem na nich 12 tyś i nie mogę nic złego powiedzieć oprócz tego, że na mokrym jest slisko. Do tych opon namówił mnie jojo oponiarz, który stwierdził, że u niego wszyscy busiarze jezdzą na oponach tej
Cytat:
firmy i sobie chwalą. 1szt - 250 zł z założeniem, to 40% porządnej firmowej opony, więc stwierdziłem że w tym czasie choćbym dwa komplety zużył to i tak bede do przodu.
Taka subtelna uwaga dla przyszłych kupujących opony:
Wielkim błędem jest patrzenie na opony pod kątem ich wytrzymałości, zamiast bezpieczeństwa. Masz chińskie opony, które polecasz, ale... Na mokrym są śliskie ?! To już jest dla mnie dyskwalifikujące. Moim zdaniem, na bezpieczeństwie się nie oszczędza, tym bardziej, gdy w samochodzie wozi się pasażerów, już nie mówiąc o dzieciach.
Małe oszczędności, często prowadzą do wielkich strat - to stara prawda ekonomiczna, która ma często przełożenie na życie codzienne. Daleko szukać nie trzeba: jedna z koleżanek na forum zaoszczędziła na AC, a teraz będzie reanimować swoją 159 w kwotach z czterema zerami :>. Podobnie jest z oponami. Często właśnie słyszę takie opinie:
Aaaa Panie ! Na mokrym trochę ślisko, ale trzymają się i 30 tysięcy, a każdy Mietek na taryfie jeździ na nich i jest git!
Problem może się pojawić, jeśli (nie daj Boże), dojdzie do jakiejś awaryjnej sytuacji na mokrej nawierzchni, która będzie wymagała szybkiego manewru, odbicia, hamowania... Wówczas zaoszczędzone parę stówek, może okazać się śmieszną kwotą.
Sam kupiłem kiedyś samochód na 18'', ale nie było mnie stać na dobre opony do nich, więc sprzedałem zestaw i w tej samej cenie, nabyłem nowe alusy 16'' z oponami wysokiej klasy.
P.S. Co do opon: Ja również jestem w grupie "testujących" nowe Nokiany - gorąco polecam ! Cicho i stabilnie. Bardzo pewnie prowadząca się opona.
Pozdrawiam
Zgadzam sie z toba, stac kogos na opony drozsze to kupuje, ale czasami to tylko sugestia ze jest lepiej bo kupilem drogie opony, z parametrow wynika ze sa identyczne chinskie czy nie chinskie.
Kolega zdecyduje
Każdy kupi co uważa. Natomiast w bajki handlarzy nt. "parametrów" opon chińskich, to ja nie wierzę. Jeżeli coś kosztuje 250 zł, zamiast 450 zł, to cudów nie ma i 200 zł różnicy nie zrobią tu tania - dziecięca siła robocza, bo taki towar trzeba jeszcze do PL przytransportować, oclić etc.
Dla mnie produkty z Chin, to nadal w ogromnej większości buble, a na motoryzacji, to oni ci się nie znają.
Dla mnie Chiny to nadal jednak: http://www.youtube.com/watch?v=_ULm6QrC428
Pozdrawiam
Obyś miał okazję zjeździć te dwa komplety...
Zdarza się że busiarze wożą 2x więcej osób niż jest to przewidziane. Ty też tak robisz???
A ja tam uważam że jak kogoś nie stać na naprawy, opony itd to nie powinien mieć takiego auta, a jeśli już to jak koledzy słusznie zauważyli można nie jeździć na 17" tylko 16" i opony wtedy będą kosztować ok 300 a nie po 400 czy 500. Z parametrów wynika że chińska podróbka np. mercedesa jest identyczna z nie chińską, a jakoś ludzie w Polsce nie jeżdzą chińskimi mercedesami.
Ja od marca jeżdżę na zLine-ach i jestem mega zadowolony. Zrobiłem na nich ponad 5000 km i uważam że są świetne, zwłaszcza na mokrym. Porównuję do Continentali CPC2 i uważam że są lepsze a już cpc2 były bardzo dobre.
Ostatnio miałem okazję sprawdzić Nokiany na torze i wrażenia były niesamowite. Auto trzymało się jak przyklejone. Tylko raz udało mi się lekko zerwać przyczepność przy bardzo szybkim wejściu w ciasny zakręt.
Sugestią jest co najwyżej fakt, że na tanim chińczyku jest tak samo dobrze jak na porządnej oponie.
"... I guess it's just the way I'm wired."
www.delta-HF.com
Również z czystym sumieniem mogę polecić nokiany. Są ciche choć nie było to wyznacznikiem przy podejmowaniu decyzji i kleją jak złe nawet na mokrym. A i cena nie wygórowana w porównaniu z konkurencją.
Witam. Mam felgi 17` jakie opony letnie mozna na nie założyć mam 225/45 ale chciałbym ciutke wieksze balonem bo jest troche za niska i musze uwazac w lato jak i w zime. alfa159 1.9 sw
225/50 lub 215/55.
Dobrze rozumiem,w zimę również jeździsz na letnich ?
nie :) 16` 205/55 ostatni sezon , tez musze zmienic na wieksze bo sa identyczne jak 225/45. te co podałeś takie chce właśnie ale czy one nie są za duże.. hmm mowie tak bo gość z wulkanizacji powiedział ze o takich rozmiarach bedą obciązały układ napędowy.
225/50/17 to dedykowany rozmiar przez producenta do 159 i alu 17 cali
ok dzięki :)
Mi się troche wpakowało i kupilem 2 opony typu run flat i podobno źle bo w 159 nie ma czujnikow... i teraz mysel cy moge to w ogole zakladac? sprzedajacy mowil ze moge probowac na tył je dać i kontrolowac ciśnienie pprzy tankowaniu?
Ja mam założone na lato 225/50 R17 98W na zimę 215/55 R16 93V. Najlepsza konfiguracja.
- - - Updated - - -
Run flat z tego co wiem to nie potrzebuje czujników tylko po prostu opona ma wzmocnione brzegi które umożliwiają jazdę bez powietrza. Chyba, że się mylę i jest więcej opon tego typu.
U mnie na zwykłych 235/35/19" jak jest mało ciśnienia to nawet za bardzo nie widać. Ostatnio kapcia miałem i się zastanawiałem czy jest powietrze czy tylko takie wrażenie, że mało :)
Generalnie po prostu często sprawdzam ciśnienie i za każdym razem prawie obchodzę auto aby sprawdzić czy wszystko gra bo już miałem przykre niespodzianki...
Run flata pewnie też trzeba często kontrolować i nasłuchiwać czegoś niepokojącego ale to też w paranoję można wpaść przy jakichś wyimaginowanych lub nie odgłosach :)
Uszkodzenia opony i braku ciśnienia można po prostu nie zauważyć.
Wprawdzie obecnie sezon bardziej na zimówki, ale zamierzam właśnie kupić letnie gumy do AR 159 w rozmiarze 225/50 R17. Znalazłem posezonowe wyprzedaże i waham się pomiędzy Nokian zLline i Dunlop SP SportMaxx RT. Różnica w cenie około 100zł (tańsza Nokian).
Czy warto dopłacać 400zł (w sumie, za 4 opony) do Dunlopa? Czy ktoś z was miał możliwość porównania/przetestowania tych dwóch opon? Będę wdzięczny za sugestie, ewentualnie może być jeszcze inna marka opon podobnej klasy w podobnej cenie (około 500zł/sztuka).
też latam na zline i jestem bardzo zadowolony. Pozdrawiam
Jak oceniasz zużycie opon w funkcji przebiegu?
Ten Dunlop jest cichszy od zline Nokian. Tez sie szykuje na zakupy i raczej wybor padnie na Niemca. Choc wszystko zalezy od ceny.
Sent from my Lumia 800 using Board Express
Jeżeli chodzi o zużycie Nokianów po jednym sezonie to jestem miło zaskoczony. Przelatałem na nich jakieś 8-9tysięcy i nieraz rostawały w pi!@# w zakręcie i na wyjściu. Jako nówki miały 8 lub trochę ponad osiem wg. wskaźnika na oponach. Przy zmianie na zimowe ten sam wskaźnik pokazał 7 i jeszcze troszkę tej siódemki zostało.
Jakie zimówki 225/50 R17 polecacie?
Czytałeś tytuł tematu?