sam wgniot czy pierdzieć zaczął? jeśli to drugie to masz bardziej "sportowo" teraz ;)
Printable View
sam wgniot czy pierdzieć zaczął? jeśli to drugie to masz bardziej "sportowo" teraz ;)
zaczął pierdzieć...:( generalnie rzecz biorąc poprzedni właściciel założył sportowy tłumik i fajnie to brzmi, ale teraz to jest dowód do zabrania...:( Alfa stoi i czeka na zakup nowego tłumika i montaż...:/ porażka poprostu a miały być świece i przewody....
klima nabita
Pół dnia przy alfie, ale warto było :) dolot wyczyszczony silniczek właśnie doznaje kąpieli w benzynie, bo coś się przycinał..:/ ponadto znalazłem przyczynę kulawego palenia jak było wilgotno, miałem urwaną jedną fajkę i dlatego paliła na 3 a później jak się zagrzała to już wszystko wracało do normy. jutro ma być nowa fajka więc pozostanie złożyć wszystko w jedną całość i jechać na kanał obejrzeć tłumik....:/ pozdrowienia i podziękowania dla Kwaśnego Bartka za pomoc:)
wymieniłem filtr kabinowy
W ostatnim czasie zrobione zostało łożysko, gleba -30mm, prostowanie miski zaraz po glebie :P wymiana przewodu wspomy i uszczelnienie przewodu chłodzenia, wymiana drążków kierowniczych i geometria zawieszenia, a dziś mycie.
A silnik i tak niedługo wylatuje z komory i zaczynamy blacharkę, w celu przygotowania auta pod 2.0 :)
Dzisiaj złożyłem rozrząd, skręciłem wszystko i odjechałem z mocą :)
próba #2, zamontowane alusy z letnimi oponami ;)
to przyjedz na Witosa sie zaprezentowac:)
jutro będę u Kolegi Ramzesa wieczorem ;)
jak dam rade to podejde ale nie obiecuje.A spisz w Dębicy??
O kurna chyba sie nie zauważyłem waszych wcześniejszych postów. Bo widze że wizyta już ustawiona :D
nie nie ;) tylko blok blok mieszkamy a na jaką piankę mieliśmy iść 2 tyg temu chyba i jakoś się jeszcze nie udało :D
nie wiem co jest z tymi kołami.. śruby wszystkie się kręcą w koło i ch.. mnie strzela .. w ogóle nie da się ich dokręcić, mam śruby pływające, czy tak ma być? kręcę i kręcę i nie mogę dokręcić...
byc moze Hubert byc moze ze piwko ale nie obiecuje na 100%
wymiana sprzegla ,, wysprzeglik, lacznik elastyczny wydechu
Zamontowana rozpórka, wymienione rury IC na spawane ze stali nierdzewnej.
W 156ce a rury wziąłem od kolegi z forum Nick Misiu z jakimś numerem w razie czego mogę Ci namiary podesłać, tylko że wziąłem spawane i polerowane ale wiem że robi też całe gięte. Do tego łaczniki silikonowe i nowe opaski. Cena za rurki to było coś koło 200 zł plus przesyłka.
a ja dzis poswiecilem swoja alfinke coby sie nie psula,nic jej nie zepsulo i sprawiala duzo radosci.
Sanki (zapasowe) odrapałem z luźnej rdzy i zabezpieczyłem Hammeritem. Czerwonym xD
Zamontuje się przy okazji :)
u mnie autko odstawione do lekarza, żeby wyleczył drobne dolegliwości :)
Ja dziś chciałem się przyjrzeć jak wygląda stan moich błotników z tyłu bo ruda dała o sobie znać i się załamałem lewy błotnik jest bardziej do wymiany niż remontu...:( prawy spoko sam sobie poradzę hehe.... poszukuję lewego tylnego błotnika w rozsądnej cenie....
ja dzis moja umylem i w koncu zarzucilem klubowe ramki:)
Małe spostrzeżenie: chromowana ramka ze scudetto nie nadaje się do obróbki typu piaskowanie, pod wpływem dzialania na nią korundem plastik się topi i odkształca, proba usunięcia chromu chemicznie odczynnikiem na bazie sody rownież zakończona niepowodzeniem, chrom pęka a plastik się paskudnie łuszczy. Usunięcie chromu tylko mechanicznie i to w sposób bardzo delikatny.
Wyjąłem i wyczyściłem reflektor prawy*
*tak naprawdę, to jeszcze tego nie zrobiłem, ale już kompletuje narzędzia i schodzę zaraz do garażu. Napisałem to, żeby mieć motywację a nie rzucać słów na wiatr ;)
Naprawy blacharskie i lakiernicze zakończone, polerka zrobiona i Alfa wreszcie w garażu :)
Zlożyłem głowice w 147 1.6 TS, ogólnie wymiana uszczelki pod głowicą i uszczelniaczy cena częśći 220zł :) robocizna 0zł - zrobione samemu :)
Wizualnie tak, lista rzeczy do zrobienia jeszcze długa :) , a zaczynam od wymiany kół na letnie.
Wczoraj wyszorowałem auto dogłębnie, zmyłem wszystkie ślady owadów, smoły, pierdzielenia było dużo, ale wygląda super. Potem odkurzyłem, zaimpregnowałem skóry i nałożyłem super wosk, auto świeci się jak psu jajca ;) I jeździ się przyjemniej.
A, alfa dostała też 4 nowe gumy, bo te już były nie za bardzo.
Wczoraj mycie odkurzanie i małe woskowanko a dziś nowe klocki i tarcze z tyłu (Girling i Ferodo Premier), nowy Motul 8100 x-cess + filtr of coz a wcześniej płukanko Motul engine cleaner'em oraz nowe łączniki stabilizatora na przodzie.
147 dostała hak odczepiany /jakiś makaroński/ nazwa na E...
Kupiłem za 180 zł
Nigdy nie używany
Przy okazji znalazłem przyczynę wyłączającego się radia .Masa była tylko założona na śrubę.sic!
wymienione czujnik położenia wału i filtr przeciwpyłkowy
Wypolerowane "oczy" z przodu... i GTA look zrobiony... wygląda zacnie :D