Nie wiem czy to już tu było
http://www.motortrend.com/cars/alfa-...60-comparison/
ale jak widać nie tylko wersja Q dobrze sobie radzi w testach ;)
Naprawdę to jest coś w takim teście... tym bardziej, że MT trzymają klasę i są obiektywni.
Printable View
Nie wiem czy to już tu było
http://www.motortrend.com/cars/alfa-...60-comparison/
ale jak widać nie tylko wersja Q dobrze sobie radzi w testach ;)
Naprawdę to jest coś w takim teście... tym bardziej, że MT trzymają klasę i są obiektywni.
Widzę, że Alfa wyprzedzając najszybsze BMW w tej samej klasie spowodowała ból dupy u niektórych właścicieli wozów z Bawarii - bardzo mnie to cieszy :)
Nie wiadomo którą wersje testowali na torze - w Top Gear Extra jeździli jakąś specjalną wersją na 30 tą rocznicę modelu (lub 77 rocznicę napaści na Polskę, dokładnie nie pamiętam ;) ), która ma mocniejszy silnik od zwykłej wersji , betonowe zawieszenie na tor i pewnie ta była mierzona na torze, żeby miała jakieś szanse ze zwykłą wersją Giulii Q. Niestety, dostała łomot :edziahaha:
Wszystkie te ścigania to trochę na siłę są robione, pod tezę. Fajnie że wygrywa Giulia Q ale zaraz puszczą inne auta z lepszym kierowcą, który jadąc Q ciut zwolni (albo nawet nie) i będzie wynik inny. Moim zdaniem to nic nie zmienia
Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka
naucz się czytania ze zrozumieniem.. ja wiem, że 61 procent tego narodu wybranego niczego nie czyta, ale mimo wszystko.... ja nie przytaczałem żadnych wad: zacytowałem tylko zasłyszaną opinię. I również w niej nie widzę żadnej wady. Tutaj chodziło raczej o niezrozumienie tego gościa, do którego nie dotarły informacje, że Giulia ma również wersje "spokojniejsze", nie tylko QV. To raczej odnosi sie do promocji i polityki informacyjnej firmy, niż do samego modelu.
Teraz rozumiesz?
Natomiast to o czym ja mówiłem, jeśli w ogóle, jest wyłącznie wytworem Twojej imaginacji. Nie musisz się tym dzielić na forum. Do Twojej wiadomości jednak: nie mam zwyczaju wcinać się w cudze dyskusje.
- - - Updated - - -
Tak, zgoda. Tylko problem z tym przysłanianiem... mówi się może i dużo, warto jeszcze aby się to przełożyło na kupowanie....
Zmienia to, że Alfa Romeo, z Giulią, jest wreszcie w stawce top'u szybkich, cywilnych i dostępnych jeszcze wozów, gdzie od laaaat Alfy nie było, mogła co najwyżej wąchać spaliny za szkopami i japońcami. A i to mając bardzo czuły węch.
A teraz po prostu jest w stawce najszybszych i nie ma już naśmiewania, że ciężka, że FWD, że wygląda a nie jedzie itd, że nie ma czego szukać przy M3 itp. Czy raz się te 0,2 sek przechyli na szalę Alfy, inny raz na BMW to już nieistotne niuanse, to już pole do popisu dla kierowcy.
Aha, a 0,2 sek to wcale nie jest mało.
A niech nawet i będzie te 0,2s wolniejsza.
BMW wyznaczało standard w swojej klasie przez 30 lat, a tu nagle wpada po latach nieobecności Alfa Romeo i robi samochód co najmniej równie dobry. To jest ogromne osiągnięcie.
Nic nie wiesz, to wyjaśniam
Tym razem, po hektolitrach pomyj jakie na tym forum wylałeś z siebie na Giulię to było zwykłe szyderstwo.
Ktoś tak zatroskany jak ty o los AR, mógłby wykazać większe zaangażowanie w "odczarowywanie" marki, i zadbać o możliwość sprzedaży kolejnych tanich wersji dla takich choćby przygodnych "Kowalskich".
W tak ważnej sprawie wystarczyłoby użyć słów "Dzień dobry, przepraszam, usłyszałem przypadkiem... tak się składa, że Giulia to świetne auto, o wielu wersjach..."
A Ty?
Ciągle mnie to bawi :D
Ja dzisiaj po zobaczeniu na ulicy pewnego samochodu zacząłem się zastanawiać, czy Alfa nie weszła "do gry" zbyt późno i w niewłaściwy sposób. Ów wóz to było BMW i8. Jest ZJAWISKOWE, oczu nie mogłem oderwać. Ale co lepsze widziałem na ulicach więcej egzotycznych eko-wozów w Gdańsku niż Giulii w Polsce i Szwajcarii włacznie. W zasadzie do pełni ekoszczęścia brakuje mi już tylko ujrzenia na drodze Miraia.
Zmiany w motoryzacji i podejściu do samochodów następują ostatnio błyskawicznie, a Alfa nie tylko nie ma nic do zaoferowania w tym segmencie, bo ekowozy trzeba traktować całościowo, ale nawet nie słychać nic o planach na takie samochody. I mam wrażenie że jeżeli takie samochody pojawia się w portfolio AR to będzie już za późno.
Wysłane z mojego SM-T710 przy użyciu Tapatalka