Temat: Alfa Giulia- 2015

Użytkownik Alfista Avatar tomaz
    Mieszka w
    Poznań
    Auto
    166 3.0V6 Sportronic | szybkie daily

Domyślnie

Nie wiem czy to już tu było
    http://www.motortrend.com/cars/alfa-...60-comparison/
    ale jak widać nie tylko wersja Q dobrze sobie radzi w testach

Naprawdę to jest coś w takim teście... tym bardziej, że MT trzymają klasę i są obiektywni.
    166 2.5V6 CF2 Sportronic była | 166 3.0V6 CF3 Sportronic @ 241KM / 291Nm jest
    Moja 166 Grigio Chiaro: http://www.forum.alfaholicy.org/nasz...ml#post1222435
    Więcej Alfy: https://www.youtube.com/channel/UCA7...kh5YZ4Hy4vTsew
    Szybkie daily: https://www.forum.alfaholicy.org/prz..._s5_tomaz.html
    Ekonomiczne daily: https://www.forum.alfaholicy.org/prz...volvo_v70.html

Użytkownik Znawca Avatar Żuczek
    Mieszka w
    Płock
    Auto
    Alfa Romeo Giulietta MA170 KM

Domyślnie

Cytat Napisał rafter Zobacz post
    Bo jest się czym zachwycać , ale z drugiej strony pokonanie słabszego o prawie 80 KM M3 o 0,2 sek. nie jest wielkim wyczynem
    Widzę, że Alfa wyprzedzając najszybsze BMW w tej samej klasie spowodowała ból dupy u niektórych właścicieli wozów z Bawarii - bardzo mnie to cieszy
    Nie wiadomo którą wersje testowali na torze - w Top Gear Extra jeździli jakąś specjalną wersją na 30 tą rocznicę modelu (lub 77 rocznicę napaści na Polskę, dokładnie nie pamiętam ), która ma mocniejszy silnik od zwykłej wersji , betonowe zawieszenie na tor i pewnie ta była mierzona na torze, żeby miała jakieś szanse ze zwykłą wersją Giulii Q. Niestety, dostała łomot
    Ostatnio edytowane przez Żuczek ; 17-03-2017 o 16:58

Użytkownik Rowerzysta Avatar uTvo0
    Auto
    Alfa Romeo Giulietta (2013-2018) 1,4 TB 170 KM, Giulia Veloce (2018)

Domyślnie

Wszystkie te ścigania to trochę na siłę są robione, pod tezę. Fajnie że wygrywa Giulia Q ale zaraz puszczą inne auta z lepszym kierowcą, który jadąc Q ciut zwolni (albo nawet nie) i będzie wynik inny. Moim zdaniem to nic nie zmienia

Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka

Użytkownik Maniak resoraków

Domyślnie

Cytat Napisał Archi Zobacz post
    Na szczęście byłeś w pobliżu i z pewnością - jako zdeklarowany Alfista - wyprowadziłeś go z tego oczywistego błędu.
    Świetnie, że trafiło na Ciebie, bo oprócz kilku zalet, miałeś okazję przedstawić całą masę wad tego modelu.
    naucz się czytania ze zrozumieniem.. ja wiem, że 61 procent tego narodu wybranego niczego nie czyta, ale mimo wszystko.... ja nie przytaczałem żadnych wad: zacytowałem tylko zasłyszaną opinię. I również w niej nie widzę żadnej wady. Tutaj chodziło raczej o niezrozumienie tego gościa, do którego nie dotarły informacje, że Giulia ma również wersje "spokojniejsze", nie tylko QV. To raczej odnosi sie do promocji i polityki informacyjnej firmy, niż do samego modelu.
    Teraz rozumiesz?
    Natomiast to o czym ja mówiłem, jeśli w ogóle, jest wyłącznie wytworem Twojej imaginacji. Nie musisz się tym dzielić na forum. Do Twojej wiadomości jednak: nie mam zwyczaju wcinać się w cudze dyskusje.

- - - Updated - - -

Cytat Napisał uTvo0 Zobacz post
    Faktycznie testy Q są mocno widoczne i przysłaniają inne modele. No ale to przecież globalnie działa dobrze, bo się o modelu mówi.
    Tak, zgoda. Tylko problem z tym przysłanianiem... mówi się może i dużo, warto jeszcze aby się to przełożyło na kupowanie....

Użytkownik Alfista Avatar Andrzejsr
    Mieszka w
    Rzeszów
    Auto
    156sw 2.5V6, 166 3.2V6, 156 2.0TS 'cup'

Domyślnie

Cytat Napisał uTvo0 Zobacz post
    Wszystkie te ścigania to trochę na siłę są robione, pod tezę. Fajnie że wygrywa Giulia Q ale zaraz puszczą inne auta z lepszym kierowcą, który jadąc Q ciut zwolni (albo nawet nie) i będzie wynik inny. Moim zdaniem to nic nie zmienia

Zmienia to, że Alfa Romeo, z Giulią, jest wreszcie w stawce top'u szybkich, cywilnych i dostępnych jeszcze wozów, gdzie od laaaat Alfy nie było, mogła co najwyżej wąchać spaliny za szkopami i japońcami. A i to mając bardzo czuły węch.
    A teraz po prostu jest w stawce najszybszych i nie ma już naśmiewania, że ciężka, że FWD, że wygląda a nie jedzie itd, że nie ma czego szukać przy M3 itp. Czy raz się te 0,2 sek przechyli na szalę Alfy, inny raz na BMW to już nieistotne niuanse, to już pole do popisu dla kierowcy.

Aha, a 0,2 sek to wcale nie jest mało.

Użytkownik Fachowiec Avatar Tomtrz
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    były alfy, jest Jaguar

Domyślnie

A niech nawet i będzie te 0,2s wolniejsza.

BMW wyznaczało standard w swojej klasie przez 30 lat, a tu nagle wpada po latach nieobecności Alfa Romeo i robi samochód co najmniej równie dobry. To jest ogromne osiągnięcie.
    Jaguar S-type 4.2 V8
    Alfa Romeo 166 FL - Distinctive - Nero Metallico - 2.4 JTD 20V 175KM - była
    Alfa Romeo 166 - Bieda Edition - 2.0 TS - była
    Citroen Xantia Activa II V6 - była
    Citroen Xantia II 2.0 16V - była
    Skoda Felicia 1.3 MPI - była

Użytkownik Rowerzysta Avatar uTvo0
    Auto
    Alfa Romeo Giulietta (2013-2018) 1,4 TB 170 KM, Giulia Veloce (2018)

Domyślnie

Cytat Napisał Tomtrz Zobacz post
    A niech nawet i będzie te 0,2s wolniejsza.

BMW wyznaczało standard w swojej klasie przez 30 lat, a tu nagle wpada po latach nieobecności Alfa Romeo i robi samochód co najmniej równie dobry. To jest ogromne osiągnięcie.
    Żeby była jasność, zgadzam się z Wami. O tym pisałem w słowach że wyscigi nic nie zmieniają - po prostu zrobili świetne auto, które już mierząc się z najlepszymi stawia mu świetne świadectwo.

Użytkownik Znawca Avatar Archi
    Mieszka w
    Gliwice/Knurów
    Auto
    była GT 3.2 V6 Q2

Domyślnie

Cytat Napisał Anderson Zobacz post
    naucz się czytania ze zrozumieniem.. ja wiem
    Nic nie wiesz, to wyjaśniam

Tym razem, po hektolitrach pomyj jakie na tym forum wylałeś z siebie na Giulię to było zwykłe szyderstwo.

Ktoś tak zatroskany jak ty o los AR, mógłby wykazać większe zaangażowanie w "odczarowywanie" marki, i zadbać o możliwość sprzedaży kolejnych tanich wersji dla takich choćby przygodnych "Kowalskich".

Do Twojej wiadomości jednak: nie mam zwyczaju wcinać się w cudze dyskusje.
    W tak ważnej sprawie wystarczyłoby użyć słów "Dzień dobry, przepraszam, usłyszałem przypadkiem... tak się składa, że Giulia to świetne auto, o wielu wersjach..."

Teraz rozumiesz?
    A Ty?

Ciągle mnie to bawi
    Ostatnio edytowane przez Archi ; 17-03-2017 o 21:22
    Alfa Romeo Nel Cuore

Użytkownik Znawca Avatar Archi
    Mieszka w
    Gliwice/Knurów
    Auto
    była GT 3.2 V6 Q2

Domyślnie

Cytat Napisał Żuczek Zobacz post
    Widzę, że Alfa wyprzedzając najszybsze BMW w tej samej klasie spowodowała ból dupy u niektórych właścicieli wozów z Bawarii - bardzo mnie to cieszy
    Masz na myśli raftera, bo go cytujesz; a jeśli tak, to wyjątkowo głupie, i świadczyło by o całkowitej nieznajomości jego aktywności na forum oraz intencji samego wpisu o różnicy czasowej między Q a M3.
    Ostatnio edytowane przez Archi ; 17-03-2017 o 21:51
    Alfa Romeo Nel Cuore

jersey
    Gość

Domyślnie

Ja dzisiaj po zobaczeniu na ulicy pewnego samochodu zacząłem się zastanawiać, czy Alfa nie weszła "do gry" zbyt późno i w niewłaściwy sposób. Ów wóz to było BMW i8. Jest ZJAWISKOWE, oczu nie mogłem oderwać. Ale co lepsze widziałem na ulicach więcej egzotycznych eko-wozów w Gdańsku niż Giulii w Polsce i Szwajcarii włacznie. W zasadzie do pełni ekoszczęścia brakuje mi już tylko ujrzenia na drodze Miraia.

Zmiany w motoryzacji i podejściu do samochodów następują ostatnio błyskawicznie, a Alfa nie tylko nie ma nic do zaoferowania w tym segmencie, bo ekowozy trzeba traktować całościowo, ale nawet nie słychać nic o planach na takie samochody. I mam wrażenie że jeżeli takie samochody pojawia się w portfolio AR to będzie już za późno.

Wysłane z mojego SM-T710 przy użyciu Tapatalka