Dzięki za info :)
Printable View
Dzięki za info :)
Ja pierdziu. Wlodek przechodzisz sam siebie. Moje slowo Ci nie wystarczylo? To wkurw...eś jeszcze mnie, ze sprawdzasz czy mam racje.
Szukaj nastepnym razem pomocy gdzie indziej.
...wyslane z blendera zelmer...
Dominik popatrz na daty. Kiedy Ty mi odpowiedziałeś a kiedy tu pisałem. Nie miałem zamiaru nikogo sprawdzać.:stop:
A chodziło o moją rozmowę w tym temacie ani ja ani on nie wiedział co i jak :confused::
http://www.forum.alfaholicy.org/147/...ml#post1382045
czytalem pare pierwszych stron, i doczytalem cos o tym, ze jesli auto ciagnie normalnie, tzn pomiedzy 2500-3000 rpm to nie ma sensu zaslepiac EGR-u, czy to prawda?
Za tydzien bede w pl i chce zrobic generalny przeglad w aucie, bo musze nim sprawnie przejechac 600 km, , pisalem gdzies wczesniej w temacie, ze wyskoczyl mi MSCF ale byl widoczny tylko przez chwile i zgasl, nie wiem co sie stalo, czy stracil moc czy co, bo nie zdazylem nic zrobic, a stalo sie to na drugim biegu bez gazu, wiec cos jest nie tak, i chce zaczac, tak jak w poradniku od najprostszych i najbardziej trafnych sposobow na usuniecie tego bledu, bede robil wszystko jak w poradniku, tylko chce sie dowiedziec jak to jest z tym zaslepieniem EGR, prosilbym o jakas solidna wypowiedz.
silnik 1.9 jtd 16v 140hp. 2003
Jak zobaczysz kolektor co będziesz wiedział dlaczego zaślepiamy EGR
Ktoś, kto to wymyślił nie wiedział nawet w jakim zakresie pracuje EGR. To bzdura. Do 3000 rpm EGR pracuje. Powyżej tych obrotów się zamyka. Zamyka się również w momencie dużego obciążenia. Ale to przy większych dawkach paliwa i to jest zależne od histerez EGR-u.
To jest egr w twoim samochodzie http://www.conmir.pl/w-jakim-zakresie-dziala-egr/
Co oznacza solidna wypowiedź o zaślepieniu EGR ? Przecież tu wszystko pisze.
Co oznacza solidna wypowiedź o zaślepieniu EGR ? Przecież tu wszystko pisze.[/QUOTE]
chodzilo mi o to , czy jesli po prostu wyczyszce ten caly uklad, i nie zaslepie tego, czy auto bedzie normalnie funkcjonowac przez dlugi czas? czy po paruset/paru tysiacach km znow trzeba bedzie robic to samo
Wystarczy że przeczytasz pierwszą stronę wątku
chodzilo mi o to , czy jesli po prostu wyczyszce ten caly uklad, i nie zaslepie tego, czy auto bedzie normalnie funkcjonowac przez dlugi czas? czy po paruset/paru tysiacach km znow trzeba bedzie robic to samo[/QUOTE]
Wyczyść EGR i cały dolot, wywal tę czarną maź w okolicach klapy gaszącej. Pojeździj kilka tys. km i odkręć EGR, zobaczysz ile zdążyło się sadzy osadzić. To będzie odpowiedz na pytanie, które zadałeś ;) Warto nie zaślepić częściowo a wyciąć programowo i zaślepić całkiem.
Już samo czyszczenie dolotu (o ile masz go przypchanego syfem, a pewnie masz) doda ciut mocy.
no i o taka odpowiedz mi chodzilo, zastanowie sie nad tym wywaleniem calkowiecie tego EGRu oczywiscie komputerowo tez, dam znac co i jak za pare dni :)
pozdrawiam