Możesz dodać, ale warto wymienić.
Printable View
Możesz dodać, ale warto wymienić.
Około 1,5l
tak czy tak 2 butle trzeba kupic
U mnie słychać podczas kręcenia kierownicą delikatne zgrzypienie tak jak by guma jakaś tarła o coś, szczególnie po przejechaniu kilku kilometrów jak już silnik się dobrze rozgrzeje, nawet ostatnio podniosłem auto na podnośniku i przy wyłączonym silniku rękoma chwyciłem za koło i skręcając za nie w prawo i w lewo słychać ten dzwięk.
Auto z 2007 roku 2.4
płyn koloru żółtego
Zbiornik wygląda tak
http://www.forum.alfaholicy.org/atta...d=174948&stc=1
Co proponujecie wymienić płyn zbiornik czy może coś innego jest przyczyną.
Troche sie o tym naczytałem na forum. Ja mam gumowanie takie przy parkowaniu i w serwisie kupiłem zbiorniczek za 100zł w środe wymieniam zbiorniczek wspomagania i płyn, płyn mam czerwony autko z 2008r
Proponuje ci wymienic zbiorniczek z płynem w wiekszosci przypadków problem ustapił :)
- - - Updated - - -
W środe napisze czy po wymianie problem ustapił :)
A jak Ci kierownica chodzi lekko czy ciężko?
A jaki płyn powinien być ?
Jak się spuszcza stary płyn?
Czekam na informacje o efektach prac :)
Zapytam tutaj.Jaki jest prawidłowy poziom plynu od wspomagania bo z tego co zauważyłem są dwa wskaźniki na 20 i 90 stopni.Auto stoi cały dzień i po tej stronie co jest 20 stopni jest pod max a po drugiej trochę wyżej niż minimum.Tak to ma wyglądać
Dziś wymieniłem zbiorniczek wspomagania z płynem jest poprawa ale usterka nie znikła całkowicie mechanik powiedział ze pampa wspomagania sie poci wiec dochodzi to tego pompa wspomagania (regeneracja 350 zł + opłata mechanika za wyciagniecie i załozenie ponownie pompy )
Panowie umówiłem sie z gościem na regeneracje pompy pojechałem do niego. W trakcie 2 jazdy od wymiany zbiorniczka i płynu gumowanie ustapiło:) zrobiłem przy pierwszej jazdzie pod dom od wymiany 1,5 km a potem 3km i gumownie ustapiło. Po przyjechaniu pod mechanika ktory regeneruje pompy powiedziałem co i jak ze gumowanie jakby juz ustapiło przejechał sie popatrzył na pompe i mowi zebym nic nie robił ze kazda pompa w jakims stopniu sie poci na mojej jest delikatne zapocenie. Dodał ze mozna po 200km jeszcze raz przepłukać wspomaganie i tak zrobie. Mechanik ktory sie nie zajmuje regeneracja pompy mowi trzeba wymienić pompe a ten ktory sie tym zajmuje mowi ze nie ma potrzeby ze widocznie gumowanie było spowodowane zbiorniczkem. Panowie i co teraz jak to widzicie?