a wiec co niedomaga u mnie??Aku prawie nowy,alternator regenerowany(wymieniony regulator napiecia+caly mostek).Robie krotkie odcinki do 5 km.Wczoraj po miescie zrobilem jakies 40-50 km.
Printable View
a wiec co niedomaga u mnie??Aku prawie nowy,alternator regenerowany(wymieniony regulator napiecia+caly mostek).Robie krotkie odcinki do 5 km.Wczoraj po miescie zrobilem jakies 40-50 km.
ale z czym masz problem?
no napisalem przeciez ze wywala mi blad ABS wiec chyba aku niedoladowany mam
http://www.forum.alfaholicy.org/159_..._handbook.html
post nr 6 może tu tkwi problem?
wywala mi tylko ta kontrolke zolta ABS.Klemy czyscilem,sprawdzalem wszystkie kable,altek tez no i aku niecale 2 lata temu.Tamten temat czytalem rowniez i inne podobne.Ja obstawiam niedoladowany aku.Na weekendzie mam zamiar podpiac pod prostownik
centralka ABS ?
hmn. Czy sprawdziłeś cokolwiek w instalacji elektrycznej, żeby wydać taką opinię? Miałeś 2 awarie alternatora, które spokojnie mogły uszkodzić aku. Poczytaj o niedoładowaniu aku, na czym polega ten mit. Mniejszy akumulator, byś miał już dawno rozładowany do zera. A na większym odpalasz. Zresztą 74 Ah to nie jest duży akumulator.
dobra problem jest sporadyczny.Ostatnio pojawia sie czesciej wiec dlaczego??Jezdze malo i na odcinkach po ok.5 km,czasami 100km. w obie strony ale to naprawde jest sporadycznie.Gasze odpalam,gasze odpalam itd.Nie sprawdzalem nic w elektryce no chyba ze mechanik cos luknal jak robil przy alternatorze w co watpie,Przy awarii slternatora rozladowalem calkiem akumulator po czym od razu go naladowalem.Aku sprawdzal mechanik przy naprawie altka.Niby bylo OK.Tez balem sie ze moglem uszkodzic aku ale od zimy nie mialem problemow i teraz od tygodnia/dwoch wywala mi czasami(nie zawswze)przy zaplonie kontrolke na zegarze ta zolta od ABS bez zadnych dodatkowych komunikatow.Zapala sie po czym od razu gasnie.Naladuje akumulator i zobaczymy.Nie jestem mechanikiem i to co pisze podparte jest lektura forum
Ja mam akumulator 74 ah i po założeniu nie ładowałem ani razu. Problemem może być słaby akumulator, ale także rozrusznik, który z powodu niesprawności wymaga więcej prądu do rozruchu.
Nowoczesne aku to jednorazowa kupa gowna a nie aku. Jak raz go rozladujesz to już niestety po akumulatorze.
Verzonden vanaf mijn iPhone 4S met behulp van Tapatalk