750pln części + robota:cool:
Printable View
ja wczoraj dzwoniłem 14 razy i się dodzwoniłem, przed chwilą wróciłem z Irbisu bo naprawiali chłopaki moją bryczkę.
Od niedawna pracuję we Wrocławiu i pierwszy kontakt: Auto-renoma na Robotniczej. Co prawda przyjęli autko o 20tej w piatek i była próba szybkiej diagnozy/przywrócenia do jazdy, ale znalezienie zwarcia instalacji elektrycznej i rachunek (jaki rachunek) 350plnow to chyba jednak drobna przesada :]
Następnym razem, jak mieszkasz w okolicy Robotniczej, podjedź do Auto Serwis`u na Góralskiej ( boczna Robotniczej - między Smolecką i Śrubową) warsztat maja po prawej stronie za betonowym murem, z ulicy widać baner na ścianie. Nie ,,golą" z kasy i są konkretni. Jak czegoś nie robią to powiedzą Ci gdzie jechać.
dzieki za info, znalazlem juz cos polecanego tu 2 min spacerem od mojej firmy.
wracajac to 'warsztatu' na robotniczej - bardzo niefajne wrazenie kiedy po kolei okazuje sie ze nie dziala ogrzewanie szyby, radio i swiatla stop (!%@#) bo komus sie nie chcialo sprawdzic wszystkich bezpieczników. polecam omijać!
Orientuje się ktoś gdzie we Wrocławiu założę do 147 jtd frontowy IC razem z zestawem rur, kolanek itp? :) Może ktoś coś polecić?
ART Engine Power, http://www.art-enginepower.com/
Witam, potrzebuje dobry warsztat , aby wymienić silnik na nowy... kogoś kto sie na tym zna i nie zapłace kroci za wymiane ??!!
A ja zakończyłem właśnie doprowadzenie mojej 159 do stanu użyteczności w IRBISIE. Mogę śmiało polecić chłopaków, bo robią solidnie, kasują w normie i ogarniają temat. Robiłem u nich standard "pozakupowy", potem diagnostyka, wymiana kolektora oraz połowiczne wywalenie DPF - wywalili wkład z puchy i zaspawali, wycięcie z programu zrobiłem na Grobli Kozanowskiej w ECU PROJECT i też polecam - robią również ALFY i nie trzeba jechać aż do Gliwic, bo chłopaki naprawdę ogarniają temat tunningu, dpfów itp.
Hej,
Poszukuję firmy, która będzie w stanie naprawić przewód do maglownicy 60694627. Cena nowego zwala z nóg.
Edit:
Potwierdzam, tutaj można naprawić przewody ciśnieniowe:
http://www.srednicki.pl/index.php?body=oferta
http://www.srednicki.pl/index.php?body=oferta
spróbuj tutaj.
A znacie kogoś kto wyspawa podłogę w Belli za rozsądną kasę?
Na estetyce zbytnio mi nie zależy, bo podwozie ma być całe, zwarte i szczelne a nie ładne ;)
Regenerował ktoś ostatnio Turbinę we Wrocławiu? Jak tak to gdzie i za ile? I czy mogę pojechać samochodem żeby sami sobie wymontowali turbo, W Irbisie krzyczą od 250zł za montaż i demontaż i po tym wiozą je gdzieś na regenerację,a tam od 800zł w górę. Nie chcę zostawiać samochodu na parę dni,ale jak nie będzie wyjścia to dam do Irbisu.
A jak sobie to wyobrażasz? Ernest z EMP Turbo jest chwalony, ale u niego można czekać na prawę długo.
A oni zawiozą do EMP Turbo :)
Jakie macie doświadczenia z Irbisem czy dotrzymują umówionych terminów?
W Kardaś Auto (http://kardasauto.pl/ serwis niby Skody ale Alfy też dobrze robią, syn właściciela jeździ 166 i zajmuje się właśnie blacharką:)) na Sosnowieckiej jest dobry mechanik, u którego ja i kilku innych alfaholików robi swoje Alfy i mają też blacharza - widziałem jakiś czas temu właśnie jak robił podłogę w czyjejś 156 od nas. Ja sam blacharki u nich nie robiłem bo nie miałem jak na razie potrzeby, ale raczej spodziewam się, że zrobią to porządnie, a na pewno nie zedrą kasy. Dają zniżki dla alfaholików, jak się na nich powołacie i powiecie, że ktoś od nas ich polecił.
ja mam poważny problem z podłogą u siebie :> rudej jest dużo i nie wiem w jakim stopniu się rozprzestrzeniła bo tego nie widać. ale na ich stronie przeczytałem, że robią "zabytkowe" auta :D
Postaram się tam podjechać w czwartek i dam znać.
Ja z czystej ciekawości pytam o warsztat na Krakowskiej ... (naprzeciwko Orlenu)...
Jeżdżę tędy od pon. do czw. i zawsze widzę po kilka Alf (czyżby właściciele spotykali się na spoty w serwisie ? :D). I ciekaw jestem, czy tak się zwyczajnie trafia, czy np. lubują się w naszej marce (?).
Obecnie stoi 156 BLUE COSMO, 155 czerwona iiiiiii dziś zobaczyłem w ostatniej chwili bodajże czarną 156 (i chyba z przodem GTA ???). Z tyłu stała srebrna 156 SW
Robiłeś tam turbo,czy słyszałeś o nich?
Chodzi ci o firmę Białas Aeurelia?
Jak z czasem naprawy,i jakie ceny?
Robię zwiad,bo po świętach mam zamiar zregenerować turbo.
A wolę oddać bezpośrednio do firmy zajmującej się tym,bo w IRBISIE dodatkowo liczą sobie za demontaż i montaż,więc to jest pewnie droższa opcja.
Gdzie (oprócz Irbisu) na rozrząd w 2.4 JTD?
Żeby dobrze i w normalnej cenie było ;) Klamoty mam swoje, tylko robota.
Znacie moze Panowie jakis solidny ,sprawdzony i zaufany warsztat ,ktory ogarnia elektryke w naszych brykach ? Mam kilka zagwózdek i szukam pomocy....
Cześć, możecie polecić dobry warsztat zajmujący się tzw smart repair czy też auto detailingiem, mam małe wgniecenie na błotniku,które mnie drażni i chciałbym znaleźć fachowca który usunie problem porządnie i nie zapłacę przy tym tyle co kosztuje nowy błotnik.
Załącznik 91208Załącznik 91209
Też bym usunął dwa wgnioty z Alfy.
Była właścicielka z Włoch trochę ją obiła:cool:
Byłem jakiś czas temu u Dudar-a na Legnickiej ponieważ tez mam kilka zadrapań na zderzaku przednim i tylnim i zapytałem o wycene malowania całego elementu (przód i tył).
Koleś zaczął opowiadać,że stosują same drogie komponenty etc ;)..wkońcu wykalkulował 1000zł za wszystko.W zasadzie nie mam za bardzo porównania czy to duzo czy mało
ale mam wrazenie,że jednak pewnie gdzieś taniej by to zrobili.Generalnie narazie sie nie zdecydowałem jeszcze bo znowu kolega mi polecił salon Hondy przy wyjezdzie na
Długołękę,że tam robią bardzo dobrze ale też trochę sie cenią :)..jak kogoś znajdziesz możesz sie podzielić jakimś info na temat ceny i jakości wykonania.
Pozdrawiam
Ja juz od dłuższego czasu szukam takiej firmy, niby jest flashcar,perfectcar itp ale na str mają dosłownie kilka realizacji,trochę biednie jak firmy działające od kilku lat,stąd moje pytanie czy mial ktoś do czynienia z takim warsztatem i jakie wrażenia.