hmm że tak zapytam ,jeździłeś kiedys w rajdach ,klasa N ,WRC ,Rally Cross ??
radzę się zapoznac na jakim rozmiarze jeżdzą auta z mocą 2x taką jak twój JTDm
Printable View
.....
To teraz już nie rozmawiamy o cywilnej oponie zimowej "w sumie na mokrą drogę bo śniegu w mieście nie ma" tylko o autach WRC? :D Mistrzowie retoryki, teraz poszukajcie literówek w moich postach żeby ostatecznie przypieczętować swoją rację :D
Pozdrawiam i miłego wieczoru, nie schylam się do takiego poziomu dyskusji bo mnie bolą plecy.
W mieście sniegu nie ma... na Florydzie mieszkasz? Oczywiście sprzątają ale nie zawsze na czas... kolego brak ci podstawowej wiedzy konczac temat.
Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka
Jeden z Was powinien skończyć. Ten lepszy.
Ja nigdzie nie napisałem, że ma byc węższa ,
standardowy rozmiar do rajdów , gdzie cała droga pokryta jest praktycznie śniegiem i lodem to 235/65 R !!!!
po drugie tzw opona "cywilna" musi pogodzić kilka aspektów, bo ...
bo nie jeździmy cały czas po lodzie , po śniegu , tylko w różnych warunkach ... raz jest sucho, raz mokro, raz śnieg, raz błoto pośniegowe ,
najgorzej jest na lodzie , w rajdach są opony z kolcami , u nas zabronione ....
reasumując , można jeździć na szerokich, tylko profil wyższy , ale wtedy pytanie czy nie będzie obcierać o nadkole, jak z przekłamaniem licznika itp itd ,
w Alfie z tego co wiem opona tzw wzorowa to 205/55 R16 i od tego liczymy inne rozmiary , do 2% jest ok, max do 4%
- - - Updated - - -
np.
205/55 R16 = najbliższy rozmiar 18'' to 235/35/18 Różnica wskazań prędkościomierza: plus 1.6 %
- - - Updated - - -
życzę powodzenia zimą na profilu 35