To sprawdź i podaj tutaj kod błędu, który zaświeca ta marchewę. Może do tego co było doszedł kolejny błąd...
Printable View
To sprawdź i podaj tutaj kod błędu, który zaświeca ta marchewę. Może do tego co było doszedł kolejny błąd...
W piątek spróbuje podjechać na kompa to dam znać;)
No więc tak. W takim pośpiechu byłem u mechanika że nie pamiętam jakie to były błędy;) jeden dotyczył czujnika ciśnienia doładowania (dziwne bo świeżo wymieniony) a drugi przeładowania turbiny. Ogólnie wyszło że turbo do regeneracji bo pompuje cały czas zamiast popuścić powyżej 3tys obr czy coś około. W każdym razie to coś za to odpowiedzialne nie rusza się, a powinno;) do tego zaślepka jest założona tak jak zaznaczyłem na zdjęciu, czy to prawidłowe?
Załącznik 142462
pozdr
Czyli zapieczone kierownice, a grucha nie może nimi poruszyć.
Nie trzeba regenerować turbo, a jedynie wyczyścić ;) To zupełnie inne koszty.
Być może, tak czy siak turbo będzie wyciągnięte, zawiezione do speca i niech on już decyduje co dalej. A co z tą zaślepką, w dobrym jest miejscu?
Panowie pytanie odnośnie silnika alfy 147 1.9 JTD 85KW 115 koców które z 50 uciekło i pogoniło w las. Zaślepka, w tym silniku zaślepia się EGR w całości czy częściowo ?.
W całości zaślepiasz.
Witam
Natomiast u mnie wystąpił taki problem po czyszczeniu zaworu EGR i go zaślepieniu zaślepką z czterema otworkami , skręceniu wszystkiego razem tak jak było po odpaleniu silnik przez chwile chodzi puźniej zaczyna się dusić i gaśnie a z pod silnika wydobywają sie spaliny i nie wiem o co chodzi. Ktoś pomoże?
Dodam że sam zawór nie był zabity sadzą a elektrozawór się zawiesił