ODepnij wysprzęglik weź jakąś długą breszke np coś co Ci podejdzie i ruszaj łapą wałka tak jak wyciska wysprzęglik. I słuchaj czy skrzypi jak płynnie cisza to będziesz szukał przyczyny bliżej pedału sprzęgła ;)
Printable View
ODepnij wysprzęglik weź jakąś długą breszke np coś co Ci podejdzie i ruszaj łapą wałka tak jak wyciska wysprzęglik. I słuchaj czy skrzypi jak płynnie cisza to będziesz szukał przyczyny bliżej pedału sprzęgła ;)
U mnie tak piszczał właśnie wysprzęglik, ale u mnie to było tak, że piszczał piszczał, aż się wypiszczał i działa cicho :P
Serio? Dokładnie tak samo piszczał?
Czyli JEST NADZIEJA
nie wiem jak wy, ja wymieniłem dolna tuleje przesmarowałem co trzeba było i ciesze sie lekko pracującym sprzęgłem ;]
Jakbyś czytał posty to byś wiedział, że my tak jak ty również wymieniliśmy i przesmarowaliśmy dolną tuleję XD
tak wiem panowie, mi 3 tygodnie po całej robocie padł wysprzeglik, był już tak zużyty ze zaczął sie samoczynnie zapowietrzać
Tak więc mam wstępną diagnozę. Po wypięciu i zapięciu wysprzęglika nastała cisza i pedał zaczął pracować lekko. Pewnie na kilka dni, ale mam winowajcę :) Zaciera się wysprzęglik innej opcji nie ma.
No czyli dobrze obstawilem ;) ja przyzwyczailem sie do swojego sprzegla, chodzi on ciężej niz w innych autach ktorymi jezdze lub jezdzilem, ale nie jest to mega twarde sprzeglo i idzie sie przyzwyczaic do tego stopnia, ze jak wsiadam do focusa mk3 to az zle mi sie jezdzi na tak miekkim pedale sprzegla :)