A ja do tego jak już pisałem podchodze z rezerwą.Cytat:
Napisał alfaholik-Bioły
Printable View
A ja do tego jak już pisałem podchodze z rezerwą.Cytat:
Napisał alfaholik-Bioły
To niech się wpisują po prostu osoby które kupiły u nich auto - i odpowiedzą tak lub nie - co do zadowolenia z transakcji - bez konieczności publicznego smarowania. Chyba, że ktoś chce.
Kto - satysfakcja
Ja - nie
Mikellino nie pamietam juz wszystkich postow z tego tematu. Przypomnij jak mozesz swoja historie z SA jesli tutaj jej nie pisales. Dzieki
nie wypowiadałem się i tego nie zrobię - dlatego dla prostej statystyki zaproponowałem taką formę, Wydaje mi się że cała opinia powinna być oparta na braku emocji, choćby takich jak przy kupnie auta. Dlatego warto odpowiedzieć w formie "tak - nie" o tym jak zweryfikowaliśmy realia kupna po jakimś czasie. Napiszę jedynie, że zgadzam się z opinią że jak komuś się upiekło raz ze szwindlem to będzie próbował póki nie trafi na sprytniejszego od siebie.
Mikellino ale tutaj ludzie chca poznac dlaczego nie. Nie wystarczy napisac NIE i tyle.. Bo tak kazdy moze zrobic, nawet ten co auta nie kupil i wtedy ocena nie bedzie subiektywna. Dla CIebie moze byc na NIE to ze np nie dziala guzik od radia, a dla drugiego to ze mu turbina padla po tygodniu uzytkowania. Dlatego prosze jeszcze raz opisz swoja historie
Witam serdecznie! Jestem nowym forumowiczem i jeśli piszę w złym dziale proszę o wybaczenie i przeniesienie do odpowiedniego ;)
Otóż planuję zakup AR (najchętniej 156 po FL), przeglądnąłem wiele ogłoszeń, Allegro itp. i zazwyczaj autka budzą moje wątpliwości. Ale znalazłem coś takiego: www.superalfa.pl Czy ktoś z forumowiczów miał styczność z tym sprzedawcą? Czy mogę prosić o opinię na jego temat jak i sprowadzanych przez niego samochodów? Bo przyznam, że jego oferta jest bardzo interesująca. Co prawda ceny dosyć wysokie, ale auta raczej pewne. Z opisu wynika, że ten Pan zajmuje się tylko tą konkretną marką więc chyba zna się na rzeczy...
Mieszkam na Podkarpaciu więc wolałbym mieć pewność czy jest sens jechać 300 km.
Proszę o opinię...
Pozdrawiam
P.S. A może ktoś z Podkarpacia ma coś ciekawego do sprzedania??;) Najchętniej AR 156 1.9 JTD (M-Jet ale niekoniecznie), po FL, czarny lakier ;)
Do roberta jest sens przyjeżdżać, bo faktycznie do aut nie trzeba nic dokładać. Nie jest to jednak tak że są idealne, a raczej bym skłaniał się że nie są.
Jest w Częstochowie kilku solidnych forumowiczów, mamy też na miejscu "forumowego" mechanika :-)
Myślę że jeśli będziesz na coś zdecydowany to zawsze możemy podjechać. Maćkowi warto zapłacić za przegląd przed zakupem bo na alfach zęby zjadł, nie jest pierwszym lepszym mechanikiem.
Dziękuję koledzy!
Slip83 jak będę się wybierał do Częstochowy to na pewno będę prosił o pomoc. Będzie to moja pierwsza Alfa więc chciałbym zdać się na profesjonalistów a nie dać sobie wcisnąć byle czego. Ale to zapewne jeszcze trochę potrwa (muszę skompletować odpowiednią kwotę).
Wiecie może jak wygląda procedura sprowadzenia na zamówienie? Czy Alfateam.pl też coś takiego oferuje? Ile to trwa, jakie koszty? Bo mnie interesuje konkretny model i kolor więc pewnie trzeba byłoby złożyć zamówienie...
Pozdrawiam
U Roberta wygląda to tak, że wybierasz autko, a on bierze 1500zł za sprowadzenie.