Strona 14 z 15 PierwszyPierwszy ... 456789101112131415 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 131 do 140 z 149

Temat: www.superalfa.pl

Redaktor naczelny Romeo Avatar fiergloo
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v FL/ Alfa Romeo 159 TBi

Domyślnie

Cytat Napisał alfaholik-Bioły
    Jak dla mnie ma znaczenie czy właścicielem był dziadek czy nie. Jeżeli naprawdę nim byl dziadek to mam niemalże 95% pewności,że w aucie wszystko gra bo dziadki przeważnie wszystkiego pilnują i dbają. Sam wiem jak mój dziadek ma ponad 60 lat i sprzedawał niedawno auto w super stanie a kupił niedawno alfę i śmiga nią oraz dba jak mało kto.
    A ja do tego jak już pisałem podchodze z rezerwą.
    http://fiergloo.blogspot.com lub http://fiergloo.pl/ - moje spojrzenie na motoryzację
    2007-2008: Alfa Romeo 164 3.0 V6 12v
    2008-2018: Alfa Romeo 164 3.0 V6 12v Automat
    2014-....: Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v FL
    2018-2021: Lancia Kappa 2.4 JTD 10v
    2021-....: Alfa Romeo 159 1750TBi

Mikellino
    Gość

Domyślnie

To niech się wpisują po prostu osoby które kupiły u nich auto - i odpowiedzą tak lub nie - co do zadowolenia z transakcji - bez konieczności publicznego smarowania. Chyba, że ktoś chce.
    Kto - satysfakcja
    Ja - nie

Użytkownik Romeo
    Mieszka w
    Skawina/obok wsi Kraków
    Auto
    Alfa Romeo 145, 1.4T.S 1997r.

Domyślnie

Mikellino nie pamietam juz wszystkich postow z tego tematu. Przypomnij jak mozesz swoja historie z SA jesli tutaj jej nie pisales. Dzieki

Mikellino
    Gość

Domyślnie

nie wypowiadałem się i tego nie zrobię - dlatego dla prostej statystyki zaproponowałem taką formę, Wydaje mi się że cała opinia powinna być oparta na braku emocji, choćby takich jak przy kupnie auta. Dlatego warto odpowiedzieć w formie "tak - nie" o tym jak zweryfikowaliśmy realia kupna po jakimś czasie. Napiszę jedynie, że zgadzam się z opinią że jak komuś się upiekło raz ze szwindlem to będzie próbował póki nie trafi na sprytniejszego od siebie.

Użytkownik Romeo
    Mieszka w
    Skawina/obok wsi Kraków
    Auto
    Alfa Romeo 145, 1.4T.S 1997r.

Domyślnie

Mikellino ale tutaj ludzie chca poznac dlaczego nie. Nie wystarczy napisac NIE i tyle.. Bo tak kazdy moze zrobic, nawet ten co auta nie kupil i wtedy ocena nie bedzie subiektywna. Dla CIebie moze byc na NIE to ze np nie dziala guzik od radia, a dla drugiego to ze mu turbina padla po tygodniu uzytkowania. Dlatego prosze jeszcze raz opisz swoja historie

Hormon
    Gość

Domyślnie Proszę o opinię na temat Sprzedawcy...

Witam serdecznie! Jestem nowym forumowiczem i jeśli piszę w złym dziale proszę o wybaczenie i przeniesienie do odpowiedniego

Otóż planuję zakup AR (najchętniej 156 po FL), przeglądnąłem wiele ogłoszeń, Allegro itp. i zazwyczaj autka budzą moje wątpliwości. Ale znalazłem coś takiego: www.superalfa.pl Czy ktoś z forumowiczów miał styczność z tym sprzedawcą? Czy mogę prosić o opinię na jego temat jak i sprowadzanych przez niego samochodów? Bo przyznam, że jego oferta jest bardzo interesująca. Co prawda ceny dosyć wysokie, ale auta raczej pewne. Z opisu wynika, że ten Pan zajmuje się tylko tą konkretną marką więc chyba zna się na rzeczy...

Mieszkam na Podkarpaciu więc wolałbym mieć pewność czy jest sens jechać 300 km.

Proszę o opinię...

Pozdrawiam

P.S. A może ktoś z Podkarpacia ma coś ciekawego do sprzedania?? Najchętniej AR 156 1.9 JTD (M-Jet ale niekoniecznie), po FL, czarny lakier

slip83
    Gość

Domyślnie

Do roberta jest sens przyjeżdżać, bo faktycznie do aut nie trzeba nic dokładać. Nie jest to jednak tak że są idealne, a raczej bym skłaniał się że nie są.

Jest w Częstochowie kilku solidnych forumowiczów, mamy też na miejscu "forumowego" mechanika :-)

Myślę że jeśli będziesz na coś zdecydowany to zawsze możemy podjechać. Maćkowi warto zapłacić za przegląd przed zakupem bo na alfach zęby zjadł, nie jest pierwszym lepszym mechanikiem.

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Ludvigus
    Mieszka w
    Trzebownisko, Rzeszów, PL
    Auto
    Giulia 2.0TB, 147 1.6 TS

Domyślnie

Cytat Napisał Hormon Zobacz post
    P.S. A może ktoś z Podkarpacia ma coś ciekawego do sprzedania?? Najchętniej AR 156 1.9 JTD (M-Jet ale niekoniecznie), po FL, czarny lakier
    Życzę powodzenia, ja swojej szukałem od kwietnia do sierpnia 2008, a i tak nie obyło się bez szczęśliwego przypadku... mam wrażenie, że to nie ja wybrałem moją Bellę, ale ona mnie

Pozdrawiam,

Hormon
    Gość

Domyślnie

Dziękuję koledzy!

Slip83 jak będę się wybierał do Częstochowy to na pewno będę prosił o pomoc. Będzie to moja pierwsza Alfa więc chciałbym zdać się na profesjonalistów a nie dać sobie wcisnąć byle czego. Ale to zapewne jeszcze trochę potrwa (muszę skompletować odpowiednią kwotę).

Wiecie może jak wygląda procedura sprowadzenia na zamówienie? Czy Alfateam.pl też coś takiego oferuje? Ile to trwa, jakie koszty? Bo mnie interesuje konkretny model i kolor więc pewnie trzeba byłoby złożyć zamówienie...

Pozdrawiam

slip83
    Gość

Domyślnie

U Roberta wygląda to tak, że wybierasz autko, a on bierze 1500zł za sprowadzenie.