A ja wyslalem zapytanid juz jakis czas temu i cisza... A chetnie bym kupil tez..
Printable View
A ja wyslalem zapytanid juz jakis czas temu i cisza... A chetnie bym kupil tez..
To przypomnij sie na maila.
Jak wygląda sprawa z aktualizacją? Jaka procedura i ewentualny koszt?
Pierwsza aktualizacja jest darmowa.
Przesyłka tylko paczkomatem.
Reszta na mail.
Mam "parking help not available", zdiagnozowałem MESEM, pokazuje czujniki, choć obstawiam wiązkę albo coś innego. Od momentu wyskoczenia komunikatu nie można wejść w opcje modułu, choć on sam działa, opening ceremony i piknięcie jest. Czy to normalne? Miał ktoś. Zacznie działać normalnie po wyeliminowaniu błędu czujników?
Tak.
Odkryliśmy tą zależność w zeszłym tygodniu. Jak błąd zniknie to moduł zadziała.
Ok, dzięki.
Nie przypominam sobie, ale się nie upieram. Mogłem zapomnieć zdecydowanej większości działa od razu i tylko nie raz są jakieś drobne problemy.
Żaden błąd żarówek, otwartej maski itd nie powoduje zawieszenia wyświetlania komunikatów, a te czujniki parkowania muszą mieć jakiś wyższy priorytet.
Maja wyzszy bo jak dziala modul tzn wyswietla dane i wlaczy sie system parkowania to wyrzuca od razu obrazek auta "na wierzch"
Mi czasem pojawia sie blad czujnikow wtedy blokuje wyswietlanie a jak czujniki wracaja do zycia to i modul wyswietla informacje.
Czujniki mam na wymiane ale mam teraz problem chyba z kompem i mes laczy mi sie tylko z ecu silnika a z innymi nie chce. Nie wiem co jest grane i nie moge sprawdzic jaki mam blad czujnikow parkowania
[MENTION=4833]maly_777[/MENTION] uchyl rąbka tajemnicy jak to jest z modułem do JTS-a.
Tak to jest że JTSów jest mało. Robimy test. Później tydzień znowu się umawiamy na kolejny.
A da się inderować np w tempomat? Pomysł jest taki, że ustawiamy np trzy wartości prędkości, takie jakie są najczęściej wykorzystywane. Np 50,70,90. I każde kliknięcie dźwigni od tempomatu powoduje przeskok o dane wartości. Można by to wstawić w tempomat albo limiter prędkości, choć ja to bym widział w tempomacie.
ale mam kabel od Viakena. Na starym kompie dzialal ok. Robilem jeszcze proxy i inne jak pisalismy zanim modul dostalem. COs chyba mam zle ze sterami.
Wracajac do modulu i jego nowej funkcji:
- dzis mialem wypalanie i rozgrzewanie trwalo kilka sekund - bardzo krotko :) spodziewalem sie, ze trwa pare minut. W kazdym badz razie preheating powoduje ze auto zachowuje sie podobnie jak podczas wypalania dpf
- jak zrobic pomiar od 0 do 100km/h ?
pozdro
A ja mam troche inne pytanie.
Czy jest możliwość podlaczenia urzadzenia w innym miejscu niz gniazdo obd podpinajac zasilanie i kable can np. z radia?
Wysłane z mojego LG-D855 przy użyciu Tapatalka
Mały a czy byłbyś w stanie zrobić jakieś powiadomienie odnośnie osiągnięcia właściwej temperatury oleju w silniku? Jak wiemy woda swoją drogą, olej swoją. Mógł by to być jakiś specyficzny sygnał dźwiękowy ewentualnie animacja na wyświetlaczu lub cokolwiek innego uświadamiającego kierowce że nie musi juz sobie gazu żałować ;).
Wystarczy obserwować temperaturę cieczy. Jeśli uzyska przynajmniej 80 według mnie można zacząć bardziej dynamicznie operować gazem
Wysłane z mojego E6553 przy użyciu Tapatalka
A może by tak stoper ? W ramach oszczędzania turbiny ... po zatrzymaniu auta odlicza powiedzmy od 60s do 0. Tak wiem czas powinien być uzależniony od tego jak "intensywnie" jechaliśmy przed zatrzymaniem ale jakaś średnia dla przypomnienia by się przydała. Może być to trochę upierdliwe na światłach ale może warto. (odliczanie po odpięciu pasa kierowcy załatwiło by problem świateł).
Nie w każdej. W wolnossących jest czujnik, bo i jest wskaźnik temperatury oleju.
W TBI nie ma.
Moja przesylka dotarla, podlaczone i wszystko dziala jak powinno.... Dzieki!
Nie ogarnąłem jeszcze wszystkich kart, ale powoli daje rade....jednak Mam kilka pytani i sugestii....
Po pierwsze- macie zawsze wlaczonego eculab?
Po drugie, czy jak jest wpiety i wylaczony, to tez zacznie sygnalizowac wypalanie dpf?
Jesli nie, moze warto byloby zrobic jakas jedna karte, ktora byla by przydatna na codzien? Nie wiemnp. Obciazenie silnika w % czy jednak to wyswietlanie cyfrowo predkosci?
Druga sprawa, moze wystarczy dac jedno powiadomienie jak kasowac bledy i inspekcje? Troche by to ulatwiloprzewijanie kart...
Tak czy inaczej szacunek za wiedze i umiejetnosci!!
Kolega pytal czy w saabie 93 tid mu bedzie to dzialalo
Kolego boorek, proponję najpierw prztestować zabawkę od a do z, zapoznać się z krótką instrukcją a potem zadawać pytania. Pozdrawiam
Potwierdzam że moduł z przestaje działać jeśli jest błąd czujników parkowania
Wysłane z mojego E6553 przy użyciu Tapatalka
podobno, kto pyta nie błądzi.... mogę potwierdzić że wtyczka sygnalizuje rozpoczęcie wypalania DPF nawet jak jest wyłączona...
to jeszcze jedno szybkie pytanko... do ilu % wypala Wam się DPF? u mnie zaraz po wypaleniu pokazuje około 20%
Mój po wypalaniu pokazuje wartość ok 11. Zaczyna wypalać przy 110 (dlatego nie używam tu %).
Wysłane z Xperii przez Tapatalka
Nieaktualne
Jak tam prace nad modułem dla TBI?
Pozdrowienia
Ja mam pytanko o dostępność wersji PRO do 1,9 jtdm 120 KM, w grudniu otrzymałem info, że aktualnie jest brak obudów?