Według mnie problemem może być za mała ilość oleju w stosunku do czynnika.
Według mnie problemem może być za mała ilość oleju w stosunku do czynnika.
A tak z innej bajki to czy konieczna jest okresowa wymiana osuszacza klimy?
Dzięki!
Producenci osuszaczy twierdzą, że tak. Praktyka pokazuje, że jeśli układ był szczelny i nie dostała się do niego wilgoć to nie ma to sensu. Zapchany osuszacz "widać" na przyrządach podczas wymiany czynnika. W praktyce i tak wymienisz osuszacz jak zgnije skraplacz. A to w naszych autach jest kwestią czasu.
ok, dzięki za odpowiedź
Ktoś się orientuje czy w 159 1.8mpi można jeździć bez czynnika. Mam rozebraną deskę rozdzielczą i chciałem wyciągnąć nagrzewnice, parownik i wyczyścić dokladnie. Pytanie czy nie padnie sprężarka w drodze do serwisu klimy?
Sent from my XT1032 using Tapatalk
Zajrzyj, czy spod koła pasowego sprężarki idzie kabelek. Jeśli tak to możesz śmiało jeździć- kompresor będzie rozłączony jeśli go nie włączysz.
Poza tym jestem prawie pewien, że jeśli w układzie nie ma ciśnienia to sprężarka się nie załączy.
Jeśli tego kabelka nie ma to też w sumie nic się nie powinno stać, gdyż tłoczki mają wtedy minimalny skok (dosłownie kilka mm).
http://s14.postimg.org/ojdp88e80/IMG..._193301787.jpg
Sent from my XT1032 using Tapatalk
U mnie problem z brzeczaca klima rozwiazany w Lipcu 2015r. 2 Proby pozbycia sie dzwieku brzeczenia u profesjonalistow na maszynie konczyly sie niepowodzeniem - kilka dni lub tygodni i wraca, plus wysylanie mnie do mechanikow - a po co jak chlodzi :).
Skontaktowalem sie z osoba ktora nabija tylko z butli na wage, choc mi nabijal tylko z butli - wagi nie widzialem.
Facet patrzyl tylko na cisnienie i z tego co mowil probowal z 1900bar(?) bo rozmawial z kims z ASO i mu powiedzieli, ze ta wartosc powinna byc. Brzeczenie ustalo tylko na postoju. Zwiekszyl kilka razy delikatnie az do 2200bar i brzeczenie juz nigdy nie wrocilo. Nie wie ile czynnika i oleju nabil, robil to na oko. Klima uzywana caly czas, chlodzi super.
Nie wiem czy komus sie to przyda i czy te wartosci w barach pamietam dokladnie :) Nie zaglebialem sie w szczegoly z gory uznajac, ze Chlopak nie da rady :)
Jedyny wniosek, to, ze czasem mozna olac profesjonaliste i jego maszyny, ktory odsyla cie do mechanika ze sprezarka klimy, a zaufac chlopakowi, ktory nabija klimy tylko dorywczo, a poprzednio robil klimy tylko w Domach :)
Wracam do niego na serwis calej klimy w kwietniu. Pozdrawiam i powodzenia.
Witam
Chcę wymienić zawór rozprężny i tu moje pytanie odnośnie tego zaworu , będzie pasować inny np od opla insigni czy innego modelu czy tylko oryginał, jak patrzę ze zdjęć to nazwa tego zaworu to TBF 2D tak jak w oryginalnym jak też w innych modelach . Może ktoś wymieniał właśnie na inny ma wiedzę co i jak, cena 420 zł za oryginał to delikatnie mówiąc jest nieporozumienie znalazłem też za za 140 zyka i jestem ciekawy czy to jest to samo.
http://euro-klima.pl/klimatyzacja-sa..._w-alfa_romeo/
pozdrawiam.
p.s
Czy ktoś wymieniał sam osuszacz, bo widzę że można go kupić samodzielnie i w Elearnie jest pokazane że się wyciąga, czytając ten wątek ktoś pisał że wymienia się to razem z chłodnicą klimy. Jak to w końcu jest:confused:
Siemka. Mam mały problem z klimą. Mianowicie po załączeniu chłodzenia ogólnie nawiewu z pod maski wydobywa się dziwny dźwięk tak jakby skrzeczacej rolki :) gdy go wyłączę jest spokój. Zajrzałem pod maskę ( nie jestem szpecem z mechaniki sorki) dźwięki wydobywa się zaraz przy rolce z paskiem rozrządu. Gdy się kręci wydaje dziwny dźwięk.Dodam jeszcze ze bywaja spadki napiecia, przygasaja swiatła. Co to może byc?
Napinacz???
Witam
Pytanie do tych co wymieniali chłodnicę klimy, jak odłączyliście węże które wchodzą do tej chłodnicy.Ja próbowałem to zrobić i za cholerę nie chcą puścić jakby były zespawane 2 godz. walki i nic :mad:. Macie jakiś sposób na aluminium w takich przypadkach.
pozdrawiam.
Mnie ciekawi jak to w końcu jest z tą ilością czynnika. W JTDm mój mechanik robił do 550g bo tak mu maszyna pokazywała. W TBi (2010r) ta sama maszyna pokazała mu 460g - o takiej właśnie wartości tez pisało wielu alfaholików. Niestety na 460g klima terkotała i wierciła jak diabli - potrafiła 30sek wiercić - nie do zniesienia, nigdy czegoś takiego w JTDm nie miałem. Podjechałem do ASO FAP i kazałem im to zrobić, tam mechanik sprawdził i powiedział mi że ma być 550g. Tak zrobił i jak narazie nic nie terkocze (3 dni).
No właśnie ile ma być do jtdm podają 550 bo jade jutro na sprawdzenie bo zrobila sie wiertarka tak z ciekawości jaki jest teraz koszt nabicia klimy?
A ile oleju?
Co do ceny, to mnie w ASO skasowali tyle:
1. dezynfekcja (chemia) klimy 33zł
2.sprawdzenie klimy + uzupełnienie czynnika 110zł
3.srodek do dezyfekcji klimy 57zł
4.freon 0.5kg 14zł (wg goscia nic nie miałem, co jest dość dziwne bo robiłem 2 miesiące temu gdzie indziej, klima działała tylko wierciła, śladów wycieków nie znaleźliśmy (upewniłem się że wcześniej było nabite z kontrastem UV) - będę to miał na oku i albo trzeba będzie coś naprawiać w klimie albo zapytać poprzedniego mechanika jak to możliwe)
Po dobiciu czynnika brzęczenie znikło 550g a miałem 140g
... u mnie z przodu po prawej stronie slychac jakby lopatki sie przestawialy , moze cos tam wpadlo, moz ejedna jest peknieta - sa jakeis sposoby zeby to sprawdzic przeczyscic ? sprezone powietre mozna smialo tma wdmuchac ??
Witam, u mnie również się pojawił dźwięk wiertarki po serwisie klimatyzacji. Serwisant twierdzi że przyczyną tego dźwięku jest prawdopodobnie uszkodzony zawór rozprężny, czy ktoś usłyszał podobną diagnozę, lub potrafi się odnieść do niej?
Bije się albo 460g albo 550g w zależności od rodzaju jaki u ciebie jest zamontowany.Z własnego doświadczenia wiem że nie zawsze zgadza się to z tym co pokazuje maszyna/katalogi.
W zeszłym roku " magik" od klimy dowalił mi 680g , nie włączyła sie nawet bo za duże ciśnienie , trochę spuścił i niby było ok . Następnego dnia pojawil mi sie dźwięk "wiertarki". Poczytałem forum i kazałem mu spuścić do 550g. Niestety nie pomogło . Lato sie skończyło i już nie kombinowałem
W ASO twierdza ze ma byc 460g i zawsze tyle dają , nigdy nie mieli problemów , sprawdzę to 18.04 i dam znać czy sie poprawilo .
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
W 2009 u mnie w dużej stacji diagnostyczno/mechanicznej wrzucili mi 750g - bo maszyna nie miała 159 w bazie a gość twierdził że wczoraj taką robił i tyle było gdzieś napisane. Ja się wtedy nie znałem kompletnie na tym, więc nie protestowałem. Klima oczywiście nie działała wcale. Potem poszukałem, kazałem spuścić do 550g i było OK.
460g w mojej TBI to była mega wiertara, natomiast w ASO FAP w B-B maszyna pokazała że do mojego auta ma być nabite 550g - teraz jest idealnie.
TTM! Dobij do 530-550 gram czynnika i będzie cisza.
Z resztą już pisano wyżej.
U mnie była podobna sytuacja najpierw spec w klime nabił tyle ile maszyna mu pokazało ok 600, to klima nawet się nie zalaczyla. Stwierdził że kompresor padł. Pojechałem do znajomego mechanika poszukal w instrukcji Boscha (taka miał maszynę ) zmniejszył do 56o klima zaczęła chodzić ale wiertarka się pojawiła. W tym roku spróbuję 460. Aczkolwiek jeżdżę z wiertarka juz rok i w tej chwili już tak mocna nie jest wręcz sporadycznie się pojawia tak jakby sama się naprawila heehh. Tu jeszcze jedno pytanie oprócz czynnika ile jeszcze oliwy trzeba wlać.
Ktoś wie w końcu w jakich latach jakie kompresory były montowane i ile czynnika do jakiego? Nie jest to nigdzie uściślone i wszyscy nabijaja klime metoda prób i błędów.
Wysłane z mojego Nexus 4 przy użyciu Tapatalka
Nie powinno być nabite gdzieś pod maską, albo na kompresorze jak w niektórych samochodach ile ma być?
Jestem umówiony na serwis klimy. Na początek podłączyłem MES 2.2 wersja i chciałem załączyć wentylatory na pierwszym i drugim biegu i cisza. Kabel VAG KLL póki co ze 156.
Nie wiem czy to wina programu czy rzeczywiście wentylatory nie działają z jakiegoś powodu.
Wg Eper w kwietniu 2008 roku została zmieniona sprężarka. Ale dalej nic z tego nie wynika :-)
Taka ciekawostka, zwróćcie uwagę na różnice między 159 a Brerą....dziwy motoryzacji.
Załącznik 197436
To proste jak masz kompresor ZEXEL-a to wchodzi 550 jak inny to 460. Aby zobaczyć jaki masz kompresor musisz przeczytać co ma napisane na obudowie :)
- - - Updated - - -
Ta tabelka to jakaś kicha nie uwzględnia , że podczas całej produkcji AR159 były różne kompresory a co za tym idzie różne wartości nabijania czynnikiem. Później się dziwimy, że serwisant od klimy źle nabił jak przeczytał właśnie taką tabelkę.
Nie będę polemizował, tak wygląda pierwsza strona tej instrukcji
Załącznik 197473
Już po serwisie , jednak 550g i jest cisza , w końcu [emoji3]
Dziwne jest to ze mialem tylko 60g ( według info serwisanta - wydruku nie widziałem ) . Nie powinna sie przy takiej ilości czynnika nie załączać ?
Ciekawe jak ten gość mi spuszczał z 680 na 550 w zeszłym roku ze zostało 60g... Chyba ze mam gdzieś wyciek [emoji20] Barwnik tez nabity będę sprawdzał
Jedno jest pewne nigdy więcej przygodnych serwisów bo to tylko nerwy i koszty [emoji35]
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Masz ten sam silnik, wiec u mnie też powiem 550g. Jade jutro.
LG G4 + Tapatalk
U mnie też brzęczy mam 460 nabite, też jeszcze raz muszę się wybrać i dobić zobaczymy.