Bije się albo 460g albo 550g w zależności od rodzaju jaki u ciebie jest zamontowany.Z własnego doświadczenia wiem że nie zawsze zgadza się to z tym co pokazuje maszyna/katalogi.
W zeszłym roku " magik" od klimy dowalił mi 680g , nie włączyła sie nawet bo za duże ciśnienie , trochę spuścił i niby było ok . Następnego dnia pojawil mi sie dźwięk "wiertarki". Poczytałem forum i kazałem mu spuścić do 550g. Niestety nie pomogło . Lato sie skończyło i już nie kombinowałem
W ASO twierdza ze ma byc 460g i zawsze tyle dają , nigdy nie mieli problemów , sprawdzę to 18.04 i dam znać czy sie poprawilo .
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
W 2009 u mnie w dużej stacji diagnostyczno/mechanicznej wrzucili mi 750g - bo maszyna nie miała 159 w bazie a gość twierdził że wczoraj taką robił i tyle było gdzieś napisane. Ja się wtedy nie znałem kompletnie na tym, więc nie protestowałem. Klima oczywiście nie działała wcale. Potem poszukałem, kazałem spuścić do 550g i było OK.
460g w mojej TBI to była mega wiertara, natomiast w ASO FAP w B-B maszyna pokazała że do mojego auta ma być nabite 550g - teraz jest idealnie.
TTM! Dobij do 530-550 gram czynnika i będzie cisza.
Z resztą już pisano wyżej.
Była AR 147 TS 1.6 105CV -2002r
Była AR 159 SW 1.9 JTDm 150CV - 2006/7
Jest Nissan Murano II 3.5L V6 258CV
U mnie była podobna sytuacja najpierw spec w klime nabił tyle ile maszyna mu pokazało ok 600, to klima nawet się nie zalaczyla. Stwierdził że kompresor padł. Pojechałem do znajomego mechanika poszukal w instrukcji Boscha (taka miał maszynę ) zmniejszył do 56o klima zaczęła chodzić ale wiertarka się pojawiła. W tym roku spróbuję 460. Aczkolwiek jeżdżę z wiertarka juz rok i w tej chwili już tak mocna nie jest wręcz sporadycznie się pojawia tak jakby sama się naprawila heehh. Tu jeszcze jedno pytanie oprócz czynnika ile jeszcze oliwy trzeba wlać.
Ostatnio edytowane przez roberto34wawa ; 14-04-2016 o 08:42
Włoszka
1.9 JTD-m 8v 88KW - prosto, solidnie bezproblemowo
![]()
Ktoś wie w końcu w jakich latach jakie kompresory były montowane i ile czynnika do jakiego? Nie jest to nigdzie uściślone i wszyscy nabijaja klime metoda prób i błędów.
Wysłane z mojego Nexus 4 przy użyciu Tapatalka