rany ale ladna!!:eek::eek:
zmieniam zdanie, chce niebieska!! zbieram kase!!:cool:
Printable View
Pytalem sie ich o tlumik do 166, 275e z montazem. Wiec ceny maja rewelacyjne. Przy okazji mozna zmienic mape w kompie i dolozyc ze 12 konikow:) Ja bym chcial taki zeby rury byly po odbydwu stronach. To jest Mondeo ktore mialem do tej pory i tak chcialbym zeby to wygladalo w Alfie :)
Załącznik 61919Załącznik 61920Załącznik 61921
Tak w ramach informacji to Mondeo wazylo 1200 kg:) do setki 7,2 realnie 8 :) 200 kucy, na 2 biegu do 100km/h. Rozpedzilem sie nim do 235 oczywscie na niemieckiej autobanie pod Balbriggan;) Co ciekawe to auto mialo licznik z certyfikatem Policyjnym, pokazywalo predkosc co do jednego km! Nawet mam zdjecie z numerem. Niestety koszt utrzymania 2 lub 3 krotnie wyzszy niz Alfy Romeo, pol roku szukalem przegubu ! Fajna fura na zloty ale spalanie min 15 ;) jak delikatnie sie gazu dawalo;)
Załącznik 61922
- - - Updated - - -
Niestety to tylko grafika komputerowa ale fura niezle zrobiona. Jakby ktos taki bodykit zrobil to bylby to hit ! Ja biore zółta;)
I jeszcze jedna historia. Wracalem raz kiedys tym Mondeo z Belfastu. Oczywscie nie za wolno. Patrze w lusterko ze ktos tez ostro popiernicza no to ja gazu oczywscie ! A co mnie bedzie jakis ciec wyprzedzal! Tak przy 190 jak juz zaczolem dobrze go odstawiac to on wlaczyl syrene. Okazalo sie ze to Garda! Nie mogli mnie dogonic ;) Na szczescie to bylo na terenie GB a Garda byla z Irlandii wiec tylko wystawili reke zebym zwolnil. Ale uwierzcie ze mi sie cieplo rozbilo. Jakby to bylo w IE to bym siedzial na dolku przez 24 i na pol roku do 2 lat stracil prawko!
Coś nam forum ucichło..
- - - Updated - - -
No więc w czwartek upchnołem mojego JTD-ka i szukam kolejnej piękności pojechałbym dzisiaj obejrzeć V-kę ale jakiś inteligent dodał ogłoszenie a nie podał numeru niestety, poszła wiadomość noi czekamy:) Bo kryzys z Bellami w NI jak narazie, musze zajrzeć na alfaowner chyba :)
No to zeby cicho nie bylo ;)
Nastepna misja wykonana w 98% - Przednia i tylna zawiecha nowa ( wachacze, laczniki itp.) - jutro geometria i bedzie 100%
A jesli ktos bylby zainteresowany to znalazlem dzisiaj na szrocie 147 04 1.6 z malym przebiegiem poza lewym rogirm - bum - w stanie idealnym, Bedzie do rozbiorki szla po wyklarowaniu sytuacju z ubezpieczalnia pod koniec tego lub poczatek przyszlego tygodnia.
Z rzeczy wartych zainteresowania:
Czerwone skory- igla stan
fele 17" - 2 obony nowki, dwie 50% - fele bez zadnej rysy
I wiele innych - ja biore kiere ;)
- - - Updated - - -
A tak przy okazji kto sie wybiera????
http://italiancarclubireland.com/icc....php?f=3&t=229
Jesli chodzi o mnie
Zender, boki i tyl zmontowany, przod musze lekko podmalowac. Fele dzis beda u mnie, moze znajde opony to kupie i zaloze:) Sprezyny juz mam ale na chwile obecna brak amortyzatorow, chyba pozbieram na Koni FSD bo Koni Str.t nie sa dostepne tzn trzeba czekac 4 tygodnie. Do wymiany jest sprzeglo, swiece, wahacze, z przodu wymienie, a z tylu zaloze nowe gumy, bardzo fajna cena http://www.strongflex.vot.pl/ Wszystko kwestia czasu i funduszy niestety;)
Jak zaloze fele i przedni zderzak to wrzuce fotki na forum:)
- - - Updated - - -
Ja chyba bede w sumie to nie mam za wiele do roboty wiec chetnie przyjade. Ktos jeszcze jedzie od nas ? Fajnie by sie bylo spotkac, pogadac.
Udalo mi sie dzis zlozyc ten filtr wkoncu bo mialem masakre generalnie. Pabloilala - Dzieki za gumki;) przydaly sie. Zamknalem fitr w tej oryginalnej obudowie ! troche musialem kombinowac i pare rzeczy polamac ale udalo sie, nawet kabel od przeplywki mi tam wszedl do srodka. Zobaczymy jaka bedzie roznica i czy wogole bedzie;)
Fele przyjechaly, byly tak ochydnie brudne ze 2 godziny je mylem i nie zdazylem po opony:( ale wygladaja zarabiscie i sa bardzo lekkie. Moze ktos ma opony 18 na sprzedaz ?
Podrzuce ci na priva:) Zastanawialem sie dlaczego swiece do Alfy sa takie drogie, jednym z powodow moze byc to ze jedne ze swiec NGK ktore pasuja do 2.0 pasuja tez i tylko do Ferrari 355 chyba z 82 roku;) W PL krzykneli mi 115 zl za jedna swiece ! powalilo ich totalnie.
Wiec jak bedziecie kupowac swiece to mowcie ze do Ferrari! 355:) Lekki lansik w sklepie samochodowym nie jest zly, no nie;)
Fele na samochodzie :) Zdjecie nizej:) Zdecydowanie brakuje gleby z przodu no i tego nieszczesnego zderzaka. Ale napewno nie zaloze Bisteinow B8 bo chyba mi zeby powypadaja;) Juz na 18 jest odczuwalnie twardo i co fajne, nie buja tak bardzo, 16 to jednak za male kolka do takiego ciezkiego auta. Brakuje jeszcze spojlera na klape z tylu niestety ale mozna kupic podrobe tutaj - http://www.shop.autods.net/ Nie tylko do 166 ale do innych Alf tez maja body kity:) Jutro robie zderzak, sam go pomaluje, ciekawe jak wyjdzie:P Pojawil sie tez problem z podniesiem auta ! Musialem najechac na drewienka zeby koles mogl wcisnac podnosnik, ciekawe jak bedzie ze zmiana kola w razie zlapania gumy.
Załącznik 62924