Pytalem sie ich o tlumik do 166, 275e z montazem. Wiec ceny maja rewelacyjne. Przy okazji mozna zmienic mape w kompie i dolozyc ze 12 konikowJa bym chcial taki zeby rury byly po odbydwu stronach. To jest Mondeo ktore mialem do tej pory i tak chcialbym zeby to wygladalo w Alfie
![]()
Tak w ramach informacji to Mondeo wazylo 1200 kgdo setki 7,2 realnie 8
200 kucy, na 2 biegu do 100km/h. Rozpedzilem sie nim do 235 oczywscie na niemieckiej autobanie pod Balbriggan
Co ciekawe to auto mialo licznik z certyfikatem Policyjnym, pokazywalo predkosc co do jednego km! Nawet mam zdjecie z numerem. Niestety koszt utrzymania 2 lub 3 krotnie wyzszy niz Alfy Romeo, pol roku szukalem przegubu ! Fajna fura na zloty ale spalanie min 15
jak delikatnie sie gazu dawalo
![]()
- - - Updated - - -
Niestety to tylko grafika komputerowa ale fura niezle zrobiona. Jakby ktos taki bodykit zrobil to bylby to hit ! Ja biore zółta
I jeszcze jedna historia. Wracalem raz kiedys tym Mondeo z Belfastu. Oczywscie nie za wolno. Patrze w lusterko ze ktos tez ostro popiernicza no to ja gazu oczywscie ! A co mnie bedzie jakis ciec wyprzedzal! Tak przy 190 jak juz zaczolem dobrze go odstawiac to on wlaczyl syrene. Okazalo sie ze to Garda! Nie mogli mnie dogonicNa szczescie to bylo na terenie GB a Garda byla z Irlandii wiec tylko wystawili reke zebym zwolnil. Ale uwierzcie ze mi sie cieplo rozbilo. Jakby to bylo w IE to bym siedzial na dolku przez 24 i na pol roku do 2 lat stracil prawko!
Ostatnio edytowane przez FifthGear ; 09-07-2012 o 23:17
Coś nam forum ucichło..
- - - Updated - - -
No więc w czwartek upchnołem mojego JTD-ka i szukam kolejnej piękności pojechałbym dzisiaj obejrzeć V-kę ale jakiś inteligent dodał ogłoszenie a nie podał numeru niestety, poszła wiadomość noi czekamyBo kryzys z Bellami w NI jak narazie, musze zajrzeć na alfaowner chyba
![]()
Alfa Romeo 156 '00 1.9 JTD (była)
Alfa Romeo 156 '03 1.8 T.S (była)
Alfa Romeo 156 '03 1.9 JTD (była)
Alfa Romeo 156 '03 2.4 JTD (była)
Alfa Romeo 147 '02 1.6 T.S (była)
Alfa Romeo 147 '01 1.6 T.S (była)
Alfa Romeo 156 '04 1.9 16V (była)
Alfa Romeo GT '07 1.9 16V (była)
Alfa Romoe 159 '07 1.9 16V (jest)
Alfa Romeo 156 '98 2.5 V6 (jest)
Moje Paniehttp://www.forum.alfaholicy.org/nasz..._jony88-7.html
No to zeby cicho nie bylo
Nastepna misja wykonana w 98% - Przednia i tylna zawiecha nowa ( wachacze, laczniki itp.) - jutro geometria i bedzie 100%
A jesli ktos bylby zainteresowany to znalazlem dzisiaj na szrocie 147 04 1.6 z malym przebiegiem poza lewym rogirm - bum - w stanie idealnym, Bedzie do rozbiorki szla po wyklarowaniu sytuacju z ubezpieczalnia pod koniec tego lub poczatek przyszlego tygodnia.
Z rzeczy wartych zainteresowania:
Czerwone skory- igla stan
fele 17" - 2 obony nowki, dwie 50% - fele bez zadnej rysy
I wiele innych - ja biore kiere
- - - Updated - - -
A tak przy okazji kto sie wybiera????
http://italiancarclubireland.com/icc....php?f=3&t=229
Jesli chodzi o mnie
Zender, boki i tyl zmontowany, przod musze lekko podmalowac. Fele dzis beda u mnie, moze znajde opony to kupie i zalozeSprezyny juz mam ale na chwile obecna brak amortyzatorow, chyba pozbieram na Koni FSD bo Koni Str.t nie sa dostepne tzn trzeba czekac 4 tygodnie. Do wymiany jest sprzeglo, swiece, wahacze, z przodu wymienie, a z tylu zaloze nowe gumy, bardzo fajna cena http://www.strongflex.vot.pl/ Wszystko kwestia czasu i funduszy niestety
![]()
Jak zaloze fele i przedni zderzak to wrzuce fotki na forum
- - - Updated - - -
Ja chyba bede w sumie to nie mam za wiele do roboty wiec chetnie przyjade. Ktos jeszcze jedzie od nas ? Fajnie by sie bylo spotkac, pogadac.
Udalo mi sie dzis zlozyc ten filtr wkoncu bo mialem masakre generalnie. Pabloilala - Dzieki za gumkiprzydaly sie. Zamknalem fitr w tej oryginalnej obudowie ! troche musialem kombinowac i pare rzeczy polamac ale udalo sie, nawet kabel od przeplywki mi tam wszedl do srodka. Zobaczymy jaka bedzie roznica i czy wogole bedzie
![]()
Fele przyjechaly, byly tak ochydnie brudne ze 2 godziny je mylem i nie zdazylem po oponyale wygladaja zarabiscie i sa bardzo lekkie. Moze ktos ma opony 18 na sprzedaz ?
Ostatnio edytowane przez FifthGear ; 17-07-2012 o 22:10
Podrzuce ci na privaZastanawialem sie dlaczego swiece do Alfy sa takie drogie, jednym z powodow moze byc to ze jedne ze swiec NGK ktore pasuja do 2.0 pasuja tez i tylko do Ferrari 355 chyba z 82 roku
W PL krzykneli mi 115 zl za jedna swiece ! powalilo ich totalnie.
Wiec jak bedziecie kupowac swiece to mowcie ze do Ferrari! 355Lekki lansik w sklepie samochodowym nie jest zly, no nie
Fele na samochodzieZdjecie nizej
Zdecydowanie brakuje gleby z przodu no i tego nieszczesnego zderzaka. Ale napewno nie zaloze Bisteinow B8 bo chyba mi zeby powypadaja
Juz na 18 jest odczuwalnie twardo i co fajne, nie buja tak bardzo, 16 to jednak za male kolka do takiego ciezkiego auta. Brakuje jeszcze spojlera na klape z tylu niestety ale mozna kupic podrobe tutaj - http://www.shop.autods.net/ Nie tylko do 166 ale do innych Alf tez maja body kity
Jutro robie zderzak, sam go pomaluje, ciekawe jak wyjdzie
Pojawil sie tez problem z podniesiem auta ! Musialem najechac na drewienka zeby koles mogl wcisnac podnosnik, ciekawe jak bedzie ze zmiana kola w razie zlapania gumy.
![]()
Ostatnio edytowane przez FifthGear ; 18-07-2012 o 22:24