Ja już drugi raz Mobila ESP nie wleje . Silnik po przejściu z Seleni chodzi jak traktor na tym badziewiu .
Printable View
Też nie mam najlepszego zdania po wymianie na ten olej w Sprinterze. Ale tu wymiana co 40 000 km, więc luz... :D
a to ja przeszedłem z castrola na mobila esp 5w30 i jestem zadowolony jeśli chodzi o efekty dzwiękowe - wyraźnie ciszej.
A teraz taka mała ciekawostka dla fanów tematu olejowego - wiecie że Motul zaopatruje się w baze olejową u Mobila ? Baza jest kupowana i dodawane są tylko dodatki ;) więc jeżeli ktoś jest przekonany że taki np. motul to coś o niebo lepszego od mobila z serii 1 to jest w błędzie. Wszytko to to samo ino dodatkami się różni;)
Właśnie chodzi o te dodatki:) hmm sam smigam na Motulu :)
Witam. A co sądzice o oleju ELF FULL-TECH FE 5w30 który spełnia normy c4 i jest zalecany do renaulta i nissana? I o tym oleju nic nie było w tym temacie. Ten alej jest taki sam jak total ineo czy lepszy gdyż przewyższa normy. Podobno:)
cisnę dalej: polecacie i lejecie Millersa XF Longlife 5W30 C2 lub C3 a to wg producenta są Mid Saps - średnio pasując do DPF
Norma c2 i c3 są do aut z dpfem...