A konkretniej o wycieraczkach...
Printable View
A konkretniej o wycieraczkach...
Odebrałem z montażu LPG i wymienilem tylne hamulce.
Temat później zobaczyłem ;) Myślałem, że poza zwykłym podświetleniem coś jeszcze jest stworzone, bo takie coś to sobie za pomocą przekaźnika i kilku kabelków zmontuję (opcjonalnie czujnika zmierzchu).
Wymieniłem hamulce, silniczek reflektorów i ogranicznik drzwi kierowcy.
No i na przyszła chwila pierwsza naprawa w alfie ostatnia zdechły mi biegi w wycieraczkach działały chodząc cały czas i stawały jak tylko je wyłączyłem .Dzisiaj żona wracała z pracy i już wcale się nie włączały ,rozebrałem wszystko no i jedna szczotka w silniczku zawiesiła się troszkę wd no i silniczek działa składam znowu lipa.więc od nowa ściągam tę główkę tam gdzie chodzą te trzy blaszki silniczek działa okazało się że ten czpień z plastikową zębatką zapiekł się w obudowie że silniczek nie miał siły ruszyć ,wybiłem nasmarowałem złożyłem i nawet działa:):):)
jakoś się nie przeraziłem każde auto się psuje mam nadzieję tylko że alfa nie pochłonie tyle czasu przy naprawach co toZałącznik 88328Załącznik 88329Załącznik 88331
Pierwszy rok po zakupie nie widziała terenu to nic się z nią nie działo ,ale jak już poszła w bezdroża to wiadomo lekko nie miała to i czasem coś trzeba zrobić
Przegoniona znowu na trasie :)
Zrobiony przegląd i opłacone OC,można śmigać na legalu:cool:
Polecam temat http://forum.kosmetykaaut.pl/viewtopic.php?t=5682
Już nigdy nie użyjesz pasty tempo :)
Moja ostatnio była porządnie umyta i przejechana QD, żeby Colli 476s się utrzymał do kwietnia chociaż.
/edit, tutaj link do testu pasty tempo bez potrzeby logowania się.
http://jak.pielegnowacauto.pl/newsy/...ty-polerskiej/
Wreszcie naprawiłem kluczyk, a już myślałem, ze centralkę będę musiał demontować... ;) Teraz pilot śmiga aż z 2 piętra ...
Powiem Ci kolego, że miałem lepszą sytuacje z centralnym w poprzednim aucie ;) Gdy odchodziłem od samochodu na około 30m auto samo otwierało się. Jak stałem przy nim to mogłem stać godzinami i cały czas było zamknięte. Jak tylko odszedłem otwierało się. Już serio zacząłem zastanawiać się czy duchy istnieją aż wkońcu zadzwoniłem do poprzedniego właściciela z zapytaniem czy też mu się tak działo na co on powiedział " tak tak to norma w tym aucie wystarczy wyczyścić styki w pilocie i będzie działać" No i rzeczywiście. Zrobiłem tak i działało mimo, że do tej pory wydaje mi się to nie możliwe ;).
Kupiłem pasek wielorowkowy,jutro założę:cool:
Mycie silnika i komory szczoteczka do zebow. ;)
Wymieniłem tą magiczną żaróweczkę H6 urwałbym jaja temu to wymyślił ją w tak niedostępnym miejscy wymiana trwała 8 min ;(
Wchodzę do motoryzacyjnego mówie poproszę żarówke H6 do światła postojowego chwila ciszy .... i aa to do Alfy jakiś wynalazek
wymiwniłem wąż IC - Turbo i Alfa nabrała więcej mocy^^ stary był już mocno zmęczony... ;(
Cześć , ja w weekend wykasowałem błędy :) i od razu lepiej chodzi:)
Bryczka dostała nowy pasek wielorowkowy,i nastała cisza:cool:
Wyciągnąłem ze 156 oddanej na złom sporo części dla swojej :D Min, panel klimy(do modyfikacji), wszystkie lampki wnętrza, lampki tablicy, pełno spinek i zaślepek, oraz wtyki do lamp, i długo poszukiwane uszczelki pod szyby, chciałem jeszcze klamki tylne, ale ktoś już mnie uprzedził i je zabrał :( Mam też modół od centralnego zamka(chyba :D ) jak ktoś chce to PW odstąpie w rozsądnej cenie, mnie to nie potrzebne ;)
Moja śliczna dostała dzisiaj nowy olej i komplet wszystkich filtrów. Z racji odrobiny wolnego czasu zająłem się też czyszczeniem EGR, bo czasem Bella strzelała fochem i puszczała do mnie oko w postaci MCSF:( W trakcie prac okazało się,że poprzedni właściciel zaślepił EGR, ale nie wiem czy po tym zabiegu czyścił sam zawór i przepustnicę, ponieważ było tam troche bałaganu:( Teraz wszystko jest czyściutkie:)
Co Ty :D Ktoś oddał z rozwalonym przodem i wystrzelonymi poduchami ;) Bardziej zależało mi na klamkach, ale ktoś już mnie uprzedził :/
I nie oddałbym swojej na złom po takich wkładach finansowych jakie w ciągu roku były ;) Jak już to bym ją u siebie na placu rozmontował i co lepsze puścił tutaj a reszta na allegro ;)
Ja wymieniłem uszkodzony wahacz poprzeczny i 'NAPRAWIŁEM' podświetlenie tylnej tablicy :P
ledy h6w w pozycje :)
zrobione całe przednie zawieszenie w sumie musiałem po zimie wymienić dosłownie wszystko. Pozostała mi tylko wyprawa na ustawienie zbieżności
Umyta, nawoskowana, wysprzątana :)
Heh, mój 1000p przeżył już wielokrotne zamrażanie i odmrażanie i zima mu nie straszna, trzyma jak świeżo położony. Dobrego wosku byle deszczyk nie ruszy.
Tak samo mój Colli 476 od 5 listopada się trzyma dzielnie, 2 razy Quick Detailer jedynie poszedł dla utrwalenia ;)
Co dziś zrobiłem? W zasadzie to wczoraj... najbardziej bezsensowną czynność, czyli zmieniłem koła z letnich na zimowych (bo tydzień temu zmieniłem na letnie, ale śniegiem nas zasypało)... za tydzień pewnie znowu będą letnie :D
Odśnieżyłem;)
a dziś wymienione rameczki na klubowe