5 godzin pod autem (próba wymiany rury kolektorowej) efekt ? Nic nie wymienione, jeden gwint urwany. 4 nakrętki zmasakrowane (trzeba kupić nowe), oraz o mało nie zerwałem gwintu na lambdzie. Fatalnie :P
Printable View
5 godzin pod autem (próba wymiany rury kolektorowej) efekt ? Nic nie wymienione, jeden gwint urwany. 4 nakrętki zmasakrowane (trzeba kupić nowe), oraz o mało nie zerwałem gwintu na lambdzie. Fatalnie :P
Pękł dolny wąż od turbo ;/
po zrobieniu przedniego wydechu, dziś na drodze urwało mi się mocowanie rury przed końcowym wydechem :P tarło po asfalcie aż miło :D lecz znaleziony sznurek załatwił sprawę :D
Strzeliła mi dzisiaj opona, całe szczęście stało się to na parkingu ufff... :D
W małej gałka zmiany biegow została mi w ręce...
Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka
Proszę o pomoc. Dzisiaj wyjeżdżając z pracy chciałem wrzucić 1 bieg a tu lewarek zaczął latać na wszystkie strony. Podniosłem maskę i zobaczyłem że linka idąca od lewarka ta od góry wypięła się z tej główki. Zapiąłem i teraz biegi wchodzą a lewarek działa jak powinien ale ta końcówka dziwnie lata na tej główce. Tak ma być czy może wypadła jakaś zawleczka czy coś takiego?
Może ktoś podpowie co z tym zrobić?
U mnie żadnej zawleczki nie był. Mógł się wyrobić plastik który jest wewnatrz tej główki. Choć to powinno mieć luz, u mnie też jest,byle by nie spadło z wybieraka.
Wysłane z mojego PLK-L01 przy użyciu Tapatalka
Chodzi o ten plastik zaznaczony strzałką na foto, on został na główce a metal z niego spadł.
Da się go jakoś wkleić czy trzeba wymienić linkę?
http://www.forum.alfaholicy.org/atta...i-dsc01803.jpg
Rozjechałem zająca i kratka w zderzaku poszła w p...ierony :)
A ja po kilku dniach niejeżdzenia Alfą wsiadłem , pojechałem na zakupy i w drodze powrotnej zaświecił się ABS i do chwili obecnej nie zgasł:mad: