witam nie moge uruchomic alfa diag loadera na WIn 7 32bitowy ? komunikat Uninastall Debugger or VM first! rebooting may be required ?
Printable View
witam nie moge uruchomic alfa diag loadera na WIn 7 32bitowy ? komunikat Uninastall Debugger or VM first! rebooting may be required ?
Witam mam problem posiadam alfe 156 2.5l v6 2000r produkcji i
kabel vag kkl (czarny) z przełącznikiem na motor poduszki abs i chciałem podpiąć alfe i nic nie działa ani unidiag, alfadiag i fiatecuscan:(
w pandzie i puncie ten kabel bez problemu komunikuje się a z alfą nie
ma ktoś jakieś propozycje?
- chyba w pierwszym poście pisałem że loader działa tylko na systemie XP.Kod:nie moge uruchomić alfadiag loadera na WIn 7 32bitowy
- inna możliwość to praca na maszynie wirtualnej, nawet pod win 7., subtemat 1435
--
http://www.forum.alfaholicy.org/147_...tml#post522469
--
- udało się zainstalowć program alfadiag w wersji 3.4.0.1 na maszynie wirtualnej u kolegi.
- potem przeniesliśmy pliki na mój notebook i wszystko działa.
- nie wiem czy kolega zgodzi sie udostepnić ten swój plik !!
- cały czas analizujemy czy nowa wersja alfadiaga 3.4.0.1 ma coś czego nie ma FES,
- szkoda że autor alfadiaga jakoś trochę przysnął.
--
http://img855.imageshack.us/img855/8740/q001.th.jpg
--
Skąd sciągnąć "naszą" czyli pełną wersję alfadiag w wersji 3.4.0.1 ?
Czy to może trzeba ściągnąć demo i postąpić jak z 3.3.1?
Co to jest ten FES bo przysnąłem trochę w tym temacie i mi umknęło... zresztą chyba nikt nie jest w stanie prześledzić 145 stron tego tematu...
Tak przy okazji - zdrajca!! - jak mogłeś sprzedać 156 i kupić 147?!!
- FES, fiat Ecu scan, chyba teraz dość dobrze diagnozuje nowsze alfy.
- jednak dla M1.5.5 dalej uważam że tylko Alfadiag.
- no tak, dopiero teraz widze jaka jest różnica między mocą 150 KM a mikro moca 105 KM, najgorsze że to maleństwo po mieście pali tyle ile 156 TS z silnikiem 2.0.
- wersję 3.4.0.1 obecnie nie ma jej na sieci, kolega ma na nią licencję.
- 3.4.0.1 lepiej obsługuje ABS, nowsze poduszki.
- do wad bym zaliczył złą obsługę ECU ME7.3.1, tutaj FES bije alfadiaga na dwie głowy.
[QUOTE=bubu321;534918]- FES, fiat Ecu scan, chyba teraz dość dobrze diagnozuje nowsze alfy.
a FES robi rest parametrów adaptacyjnych ?? czy tylko alfadiag ?
juz sprawdzilem FES robi reset parametrów adaptacyjnych bez najmiejszych problemów w Ecu me 7.3.1 taki u mnie siedzi. Mam dwie wersje ( REGISTER :p) Fiat Ecu Scan 2.1 i 2.6 ale powiem szczerze ze 2.1 jest bardziej stabilna nie rwie tak połączenia jak 2.6.
FES robi kasowanie parametrów adaptacyjnych dla ecu ME 7.3.1.
Ty chyba jednak masz ecu M.155 , jesli to silnik 156 TS z 1999 roku taki jak w podpisie.
nie, właśnie mam ME.7.31. też myslalem, ze mam na paczatku M1.5.5. Jednak nawet alfadiag nie chce sie komunikowac jak wybiore M1.5.5 tylko jak wybiore ME.7.31 :)