Napisał
paszcat
Witam, już od dłuższego czasu przymierzam się do kupna 159 i szukając urodziło mi się kilka pytań oraz wątpliwości, które chciałbym rozwiać
Na początku napiszę nad czym się zastanawiam. Rozważam 2,4 Q4 albo 2,0 Ti oba w SW. Budżet do około 30k. Chciałbym żeby samochód miał, elektryczne fotele, podgrzewane fotele, lusterko elektrochromatyczne, nawigacje, czujniki parkowania przód i tył, USB.
1. Od jakiej daty egzemplarze były po liftingu ?
2. Co zmieniał lifting ? Pochyła czcionka zegarów, co jeszcze ?
3. Pakiet Ti, felgi, nakładki na pedały, listwa progowa, fotele, zawieszenie ? coś jeszcze ?
4. Hamulce w 2,4 standardowo są takie jak w 2,0 Ti, czterotłoczkowe Brembo ?
5. Panel z czarnego aluminium, od kiedy, w jakich konfiguracjach ? Możliwy do dostania aby samemu wymienić ?
6. Doposażenie. Upierać się na wyposażeniu jak wyżej, czy kupić samochód i ewentualnie doposażać? Co można dodać, co jest niemożliwe?
7. Port USB, nie wiem w sumie nic. Był fabrycznie ?
8. Do kiedy produkowano 2,4 Q4 ?
9. jeśli 2,0 to czym rożni się 136 od 170 km ?
10. Nawigacja. Przeglądaj oferty spotkałem się z tym że 2,4 zawsze mają nawigację nazwijmy to "Typ 1" z 12 małymi okrągłymi przyciskami na dole. Natomiast 2,0 z 6 owalnymi. Czy ten "Typ 2" jest też fabryczny? Od kiedy go montowali? Jakie różnice miedzy dwoma typami ? Czy 2,4 występował z typem 2? Czy upierać się na fabrycznej nawigacji czy lepiej zwykłe radio i montować coś z Androidem ?
11. Jak bardzo bać się aut z zagranicy ? od handlarzy i z komisów ? autka.pl ? superalfa ?