Jakie to pojemności?
Printable View
Dzisiaj widziana Giulia na Podkarpaciu
Załącznik 191394Załącznik 191393
Nie wiem co Ci ludzi palą... :D
Wiem, że OT ale nie mogłem się powstrzymać hahaha :edziahaha:
Whyyyy?
Wysłane z mojego MX4 przy użyciu Tapatalka
Giulia jak nic - widać jeszcze maskowanie na listwie :D
To Qfałka?:)
Wysłane z iPhone 6s za pomocą Tapatalk
I te dwuwzorowe felgi. Nowy trend z wloch
Chętnie bym się przesiadł z Julki QV na Julię QV ;) Patrząc po fotach to mam wrażenie, że Gulia zmiażdży wyglądem na żywo BMW 3, Mercedesa C i innych.
A co do awaryjności Alfy i "bezawaryjności" innych marek poruszanej kilka stron temu - chyba każda marka ma swoje wtopy (ale np. Toyota je skrzętnie ukrywa poprzez skrupulatne przeglądy co 15tys km), każde auto ma choroby wieku dziecięcego. A czasem auta uchodzące za awaryjne okazują się całkiem bezproblemowe.
co do awaryjności....
jeżdżę od 6lat 159SW i nie narzekam,
teraz sam nie wiem
od dwóch lat czekam by zmienić brykę na nowszą i zastanawiam się czy kupić np jaguaraXE czy giulie - obawiam się że jak zamówie np w maju alfe to dostanę sztukę z mocno zaawansowaną chorobą wieku dziecięcego
obawy wynikają głównie z przenoszonej ciąży i problemów przy porodzie:)
co sądzicie? :)
Jeśli Alfa obierze politykę BMW, czy Mercedesa to rzeczywiście można się obawiać... Ale ich modele to po prostu wcześniaki (wychodzą zanim je dopracują), więc może z Alfą tak nie będzie - chociaż masz rację, o ile po terminie to nie taki problem, tak same powikłania przy porodzie mogą źle wpłynąć na 'malutką' ;)
A propos: znajomy kupił nową C klasę zaraz jak wyszła (czyli przeszło rok temu) i dokładnie po roku silnik się zatarł, wada fabryczna - jest akcja serwisowa na to, ale z jego autem nie zdążyli (miał termin na za 2 tygodnie) :)
rozwiazanie jest proste
kupic na dwa lata mazde 6 - nie wiele straci
potem giulie z jakimkolwiek silnikiem bo zakladam ze juz bedzie wybor:)
jedyny minus
przesiadka ze 159 na mazde 6 powoduje dyskomfort jesli chodzi o uzyte materialy
Ludzie kupują samochody ściągane - które najpierw picował Turek w niemieckim komisie a później cofnął licznik polski handlarz - i są dobrej myśli, a Ty boisz się kupić fabrycznie nowy samochód z początku produkcji…
Nie popadajmy w paranoję, nawet jeżeli faktycznie będą jakieś problemy, to będą duperele które usuną Ci w czasie gwarancji. Jak kupisz Mazdę 6 i podczas jazdy staniesz na światłach obok nowej Giulii, to jak będziesz się czuł ? Jak ostatni beret ;)
Te problemy nie "jeżeli" , ale "na pewno" będą. A w ASO o ile jakiś problem usuną, to kilka innych rzeczy zepsują lub ukradną, zwłaszcza w Polmozbytach. Tak, wiem, uogólniam, jestem niesprawiedliwy, opieram się na przeszłych doświadczeniach itd. No niestety tak ta marka sobie zrobiła, tacy ludzie ją firmowali, to tak ma i będzie tak miała.
Tymczasem produkcja Giulii rusza 14 marca, a na przełomie roku pojawi się suv o nazwie Stevio.
Marchionne potwierdził, że produkcja wyczekiwanej od miesięcy Alfy Romeo Giulia, ruszy oficjalnie 14 marca. Powód opóźnienia rynkowego debiutu Giulii nie jest znany. Niepotwierdzone informacje mówią o tym, że Włosi zmuszeni byli przeprojektować model po fiasku wewnątrzkoncernowych testów zderzeniowych.
Marchionne zdradzić miał również nazwę pierwszego w historii włoskiej marki SUV-a. Wszystko wskazuje na to, że auto otrzyma nazwę Stelvio, co nawiązywać ma do słynnej przełęczy we włoskich Alpach. Samochód miałby pojawić się w salonach Alfy Romeo na początku 2017 roku.
tak podaje interia.pl
KRS i ty podajesz takie informacje? Przecież auto miało nie być w sprzedaży.
[QUOTE=KRS;1773400]Tymczasem produkcja Giulii rusza 14 marca, a na przełomie roku pojawi się suv o nazwie Stevio.
Nazwa to Stelvio od przełęczy Stelvio Pass, na którą nawiasem mówiąc warto się wybrać :) TG kręcili tam jeden z odcinków "najlepsza droga świata"
na Stelvio tylko rowerem! samochodem cieniasy tam jeżdżą ;)
Nawet jeśli będą to nie będą dotyczyć wszystkich wersji modelu itp, szansa że trafi się na jakąś akcję naprawczą nie jest wcale tak duża.
Dokładnie tak jak piszesz, 156 to była marchew w porównaniu do dzisiaj produkowanych modeli i mam nadzieję, że Giulia nie wróci do "korzeni".
Taa, żeby akcje były ogłaszane i kierowcy wzywani, już to widzę :) Przechodziłem różne "a bo złe paliwo", "a bo zły bagażnik" , "a bo takie drogi" i inne pierdoły.
Nie wiem co znaczy "marchew" w odniesieniu do 156 - czy to coś gorszego czy lepszego, niedzisiejszy jestem lub wolę komunikatywny język.
W każdym razie jeśli chodzi o Giuliettę - jako obecnie produkowany model, to wcale tak różowo nie jest jak się rzuci okiem na wątek "usterki po 10tys km" . A co dopiero znacznie bardziej skomplikowane auto jakim będzie Giulia, wprowadzane w pośpiechu, od zera, bez ewolucji elementów jego czy systemów. Z dużym prawdopodobieństwem nie będzie różowo i japońskiej nudy z nią właściciele mieć nie będą, o nie :)
Jako klient marki aspirującej do segmentu premium życzyłbym sobie rozszerzonych gwarancji czy pakietów serwisowych tak jak to proponuje swoim klientom konkurencja z Audi czy BMW . Byłby to dobry bezpiecznik/zachęta , zwłaszcza dla nabywców egzemplarzy z pierwszego okresu produkcji Giulii .
Alfa 156 to był samochód dający dużo radości z jazdy ale jednak "specjalnej troski" jeśli chodzi obsługę serwisową. Mito i Giulietta to nie są już samochody ponadprzeciętnie awaryjne, czy takie na które trzeba "chuchać i dmuchać" - nie miały też żadnych większych wpadek serwisowych (może oprócz Multiair z początków produkcji) i w gazetach motoryzacyjnych tez mają dobrą opinię.
Tutaj można być nieco podejrzliwym ale wydaje mi się, że dlatego właśnie opóźniają wprowadzenie tego modelu bo zdają sobie sprawę, że jeżeli wszystko nie będzie dopięte na ostatni guzik zarówno pod względem bezawaryjności jak i radości z jazdy, to cały plan odrodzenia marki Alfa Romeo może nie wypalić.
Konie mechaniczne :P
Ale szybkie reakcje :)
Ostatnio rozmawialem z Tomkiem Twardowskim i dowiedzialem sie ze podobno Giulia nie przeszla crashtestow (news pochodzi z wloskiej prasy) :-/
Czy znana jest już pełna gama silników do Giulii? Chodzi mi o oficjalne dane.
yyyy... to ta lista to fejk ? ?
- pojemność: 2.2 JTDM, moc: 150 KM; 6-biegowa ręczna skrzynia; napęd: tylny,
- pojemność: 2.2 JTDM, moc: 150 KM; 8-biegowy automat, napęd: tylny,
- pojemność: 2.2 JTDM, moc: 180 KM, 6-biegowa ręczna skrzynia, napęd: tylny,
- pojemność: 2.2 JTDM, moc: 180 KM, 8-biegowy automat, napęd: na tylny,
- pojemność: 2.2 JTDM, moc: 210 KM, 8-biegowy automat, napęd: 4x4.
- pojemność: 2.0 GME, R4 turbo, moc: 200 KM, 8-biegowy automat, napęd: tylny,
- pojemność: 2.0 GME, R4 turbo, moc: 250 KM, 8-biegowy automat, napęd: 4x4,
- pojemność: 2.0 GME, R4 turbo, moc: 280 KM, 8-biegowy automat, napęd: tylny,
- pojemność, 2.0 GME, R4 turbo, moc: 280 KM, 8-biegowy automat, napęd: 4x4.
- pojemność: 2.9 V6, moc: 510 KM, 6-biegowa ręczna skrzynia, napęd: tylny,
- pojemność: 2.9 V6, moc: 510 KM, 7-biegowa dwusprzęgłowa DC, napęd: tylny,
- pojemność: 2.9 V6, moc: 490 KM, 8-biegowy automat, napęd: tylny.
Nie jest. Oficjalnie muszą coś podać podczas targów w Genewie, a te już niedługo.
http://moto.pl/MotoPL/1,88389,196482...e.html#MotoImg
Głosujemy jedynie słusznie? Można oddać po kilka głosów używając kilku przeglądarek / proxy ;)
pojemność: 2.9 V6, moc: 510 KM, 6-biegowa ręczna skrzynia, napęd: tylny,
No nie może być.. ręczna skrzynia:))?