Taa, żeby akcje były ogłaszane i kierowcy wzywani, już to widzęPrzechodziłem różne "a bo złe paliwo", "a bo zły bagażnik" , "a bo takie drogi" i inne pierdoły.
Nie wiem co znaczy "marchew" w odniesieniu do 156 - czy to coś gorszego czy lepszego, niedzisiejszy jestem lub wolę komunikatywny język.
W każdym razie jeśli chodzi o Giuliettę - jako obecnie produkowany model, to wcale tak różowo nie jest jak się rzuci okiem na wątek "usterki po 10tys km" . A co dopiero znacznie bardziej skomplikowane auto jakim będzie Giulia, wprowadzane w pośpiechu, od zera, bez ewolucji elementów jego czy systemów. Z dużym prawdopodobieństwem nie będzie różowo i japońskiej nudy z nią właściciele mieć nie będą, o nie![]()
Jako klient marki aspirującej do segmentu premium życzyłbym sobie rozszerzonych gwarancji czy pakietów serwisowych tak jak to proponuje swoim klientom konkurencja z Audi czy BMW . Byłby to dobry bezpiecznik/zachęta , zwłaszcza dla nabywców egzemplarzy z pierwszego okresu produkcji Giulii .
AR 156 1.8 TS ( 2001-2006)
AR 159 1.9 JTDM 16V ( 2006-2009)
AUDI A5 2.0 TFSI MTM (2009 -2014)
BMW 528i F10 ( 2014 - 2019 )
BMW 540i G30 ( 2019 -
Lewostronnym powolno jeźdźcom mówimy kategorycznie NIE !!!
Alfa 156 to był samochód dający dużo radości z jazdy ale jednak "specjalnej troski" jeśli chodzi obsługę serwisową. Mito i Giulietta to nie są już samochody ponadprzeciętnie awaryjne, czy takie na które trzeba "chuchać i dmuchać" - nie miały też żadnych większych wpadek serwisowych (może oprócz Multiair z początków produkcji) i w gazetach motoryzacyjnych tez mają dobrą opinię.
Tutaj można być nieco podejrzliwym ale wydaje mi się, że dlatego właśnie opóźniają wprowadzenie tego modelu bo zdają sobie sprawę, że jeżeli wszystko nie będzie dopięte na ostatni guzik zarówno pod względem bezawaryjności jak i radości z jazdy, to cały plan odrodzenia marki Alfa Romeo może nie wypalić.
Konie mechaniczne![]()
Ale szybkie reakcje![]()
Ostatnio rozmawialem z Tomkiem Twardowskim i dowiedzialem sie ze podobno Giulia nie przeszla crashtestow (news pochodzi z wloskiej prasy) :-/
Made in Italy, perfected in my garage. Giulietta Sprint Speciale