-
Musze przyznać, ze oczekiwał bym słabego chlodzenia z każdej kratki, a nie róznicy temperatur w różnych miejscach przy mialej ilości czynnika, ale to w końcu Alfa i nie wszystko musi byc tak oczywiste ;)
-
Ja bym to uznał zaletę, bo nie każde auto ma sygnalizację za małej ilości czynnika [emoji6]
-
Zazwyczaj sygnalizuje sie to tak że słabo chłodzi, albo nie chłodzi tylko wieje. Więc w sumie każde ma:D
-
Niby tak, ale słabo a słabo to też pojęcie względne, a jak już widać w julce (na ustawieniu LO) ewidentną różnice chłodzenia między L i P strona to sygnał jest bardziej ewidentny [emoji846]
-
1 załącznik(i)
Dzisiaj robiłem kolejne testy MESem. Zastanawia mnie odczyt z lewego czujnika temperatury. Wydaje się dziwne, że zbyt mała ilość czynnika w układzie może powodować takie coś.
Załącznik 279999
-
A prawa klapa mieszająca cię nie zastanawia ?
-
Zastanawia, ale jak robię test klap to nie ma komunikatów o błędach. Pozycja klap zmienia się od 0 do 100%
Wysłane z mojego SM-G970F przy użyciu Tapatalka
-
Byłem w serwisie i układ klimatyzacji szczelny, dodano około 100 gram czynnika, ale nie przyniosło to poprawy. Została przeprowadzona kalibracja i test klap nawiewu i nie było błędów. Najbardziej prawdopodobna przyczyna to złe odczyty temperatury z lewego czujnika. W którym miejscu jest? Można go kupić jako oddzielną część? Nie widzę go w EPER.
Wysłane z mojego SM-G970F przy użyciu Tapatalka
-
1 załącznik(i)
Niestety w ePerze chyba są częścią wiązki, ale może się mylę...
Załącznik 280058
-
1 załącznik(i)
Wracam do tematu po kilku miesiącach.. Dzisiaj odpaliłem MES i mam takie błędy
Załącznik 283950
Czy to oznacza wymianę obu aktywatorów? Cały czas przy ustawieniu auto z lewej strony wieje cieplejsze powietrze.