QV waży 1320kg. 2,0 klekot 1320kg. Moment obrotowy w QV 340Nm a klekot 350Nm. :D
---------- Post added at 20:55 ---------- Previous post was at 20:50 ----------
Który to plastik?
Printable View
No prawda z tą masą. Ale ile droższa jest QV. Ja tylko miałem na uwadze , że wcale klekotem gorzej się nie jeździ. Za cene QV mam fajne autko z nie lubianym klekotem. Testowałem przed zakupem benzynkę 170km i mialem zamiar kupić QV ale coś mnie "trzepo" i ... kupilem moją. Może już się przyzwyczaiłem do klekotów :-) . Starość nie radość. Teraz bardzo lubie spokojną (?) jazdę i mieszam sobie drążkiem przed 2ką na obrotomierzu. Chyba ,że mnie jakiś VW albo inny popularny ambitny dziadowóz poddenerwuje to troche szarpnę. Lubie jeździć alfami bo są "alfa" mi. Ale rwanie i gonitwy to już przeszłość. No i ten kolor jak kolega "lechtak" super jest!!!
Oj chyba jest tak jak napisał metan - ten plastik nawet w wersji aluminiowej to tylko plastik .... tyle że oklejony (w ogóle AR pokochała oklejać wszystko i wszędzie i efekt tego opłakany)
W wersji aluminiomej (szczotkowane aluminium w pakiecie sport) to jest aluminium
To jeśli tak jest to muszę na jakąś tace dać :) Jestem pod wrażeniem :)
Obydwaj macie rację. To jest plastik (szkielet i mocowania) z naklejoną skorupą aluminiową (nie folia).
Tak jest. Miałem to w ręku. Plastik z mocowaniem-bolcami do zatrzasku, dużo kleju i alu grube (te szczotkowane) . Bym nawet powiedział , że ponad 1mm grubości. W rękach nawet trudno wygiąć trzymając z obu końców. Przy zdejmowaniu trochę się obawiałem połamania ale jest dość sztywne.