Miałeś klimatyzację ustawioną na LO? U mnie, dopóki się wnętrze nie nagrzeje, S&S się nie załącza.
Printable View
Dlaczego? Poważnie pytam, bo nie wiem...
Tyle, że we wszystkich poradnikach "na zimę" piszą, żeby nie trzymać auta na biegu jałowym, tylko od razu ruszać - może stanie w korku na biegu jałowym nie jest takim dobrym pomysłem?
kupiłem Giuliettę 10 maja br -1,4 Distinctive. znajomość systemu s&s nie jest mi obca.ale w Julce to działanie "przypadkowe"-jak system chce to działa a jak nie zechce to nie działa.
w tym okresie 3 tygodni przejechałem 643 km-z czego 350 na trasie do Wrocka.w piątek podjechałem do serwisu bo okazało się,że nie mam lamp cofania no i po to by zdiagnozowali działanie systemu start & stop.
serwisant podłączył autko pod komputer i zdziwiony stwierdził,że mam nienaładowany akumulator.
auto kupiłem jako nowe z przebiegiem 0 km z salonu.ponadto 3 dni wstecz elektryk samochodowy ładował mi akumulator bo gdy nie działał prawidłowo system s&s po doczytaniu instrukcji obsługi stwierdziłem,że skoro auto stało ponad pół roku w salonie to akumulator ma prawo być niedoładowany.
ale serwisant powiedział mi,że komputer wykazał ,ze s&s nie działał ponad 600 razy z czego ponad 200 to z winy nie naładowanego akumulatora a 400 to niezapięte pasy.
jest to absurd bo skoro autem przejechałem 650 km z czego 350 to trasa to pozostaje 300 km -czyli musiałbym co najmniej co pół kilometra stawać i zatrzymywać auto .ABSURD!!!ponadto ZAWSZE !!!! jeżdżę z zapiętymi pasami!!!!!
serwisant stwierdził ,że auto musi pozostać w serwisie ale to potrwa bo muszą sprawdzić cała instalację i poszukać(!!!????)przyczyny. no to jakie mają te programy komp.? szukanie przyczyny awarii polegać będzie na wypinaniu i wpinaniu poszczególnych detali systemu metodą prób i błędów?
ile powinna trwać maxymalnie naprawa auta na gwarancji?
u mnie s&s żyje własnym życiem , jak chce to działa a ja nie to nie, czasem nie zadziała wogole po zatrzymaniu - na nastepnych swiatłach zadziała a na kolejnych znów nie- bez zadnej reguły ,przy czym nie wyswietla sie zaden komunikat na wyświetlaczu ze s&s nie dostępny czy coś takiego- po prostu zadnej reakcji i tyle. Dodatkowo dosc czesto zdarza się ze jesli juz wyłaczy się silnik to po wcisnieciu sprzegła uruchomienie jest nie udane tzn zapala ale w efekcie silnik nie zostaje uruchomiony (lub moze od razu w ułamku sekundy gasnie) . Trzeba ponownie uruchamiać stacyjką. Przy normalnym zapalaniu nigdy w zyciu sie nie zdarzyło zeby mi nie odpalił . Niestety z w/w powodów zmuszony jestem nie korzystac z tego "wspaniałego" systemu bo powoduje to frustracje zarówno moją jak i innych kierowców ktorzy stoją za mną i trabią bo zielone sie zapala a auto nie rusza, 5s. straty na cyklu to juz całkiem sporo . Oczywiscie po podpieciu egzaminera aso nie znalazło zadnych błedów . Akumulator ładowałem na full (serwisy bardzo lubią zrzucac wine s&s na akumulator) ale nic to nie pomogło. Nie wiem czy ten system jest tak niedopracowany czy tylko u mnie cos jest nie tak (??) . Aktualizacji zadnej nie ma, przynajmniej nie do 1.4MA w manualu. Miał ktos jeszcze podobne objawy lub obserwacje?
Ewidentnie S&S nie działa u ciebie prawidłowo. U mnie po wymianie kiepskiego fabrycznego akumulatora na porządny przystosowany do S&S jakiekolwiek problemy z tym systemem zniknęły