Czy czujnik temperatury zewnetrznej umieszczony jest na podszybiu?
U mnie pokazuje ciągle tą samą temperature.
Printable View
Czy czujnik temperatury zewnetrznej umieszczony jest na podszybiu?
U mnie pokazuje ciągle tą samą temperature.
w lusterkach
a dokladnie lusterko kierowcy, jak sie popatrzysz od dolu to jest tam taki cycek i to jest wlasnie on, jak chcesz go wyciagnaqc to bardzo delikatnie bo lubia pekac plastikowe haczyki a pozniej bedzie ci ten czujnik wypadal co chwile chyba ze zlapiesz go na kropelke ale wtedy bedzie problem z wyciagnieciem go na nastepny raz. pozdrawiam
Witam,mam kilka problemów z Alfą:
1.Nie działa ogrzewanie tylnej szyby-po naciśnięciu przycisku na desce słychać "pik" ale lampka się nie zapala(czy może być to bezpiecznik i który to?)
2.Centralny zamek nie otwiera się z pilota(otwierał mi się wcześniej po naciśnięciu pilota,baterie wymieniałem na nowe i nic),kluczykiem jak otwieram to oczywiście działa mi centralny.
3.Temperaturę powietrza na zewnątrz pokazuje mi powyżej 40 stopni,raz 50,55 stopni(nie raz dobrze mi pokazuje),słyszałem,że czujnik jest w lusterku ??
4.Silnik krokowy(pisałem już wcześniej,że mam problem z nim-auto nie ma mocy(jeszcze się za niego nie zabrałem)-jest bardzo luzny(może jest tylko nie dokręcony?)
5.Czy jest szkodliwe dla prawidłowego działania silnika czujnik temperatury cieczy(wskazówka skacze jak szalona,nieraz pokazuje dobrze,silnik się nie grzeje i wentylator się odpowiednio włącza,słyszałem,że są 2 czujniki ??jeden dla wskazówki na desce?
1- bezpiecznik jest po lewej stronie i jest tam odpowiedni symbol, nie pamietam ktory, ale sa tez az 4 przekazniki do tego - jeden przy bezpiecznikach, 2 pod deska rozdzielcza po lewej stronie blizej szyby czolowej a trzeci duzy przy aku
2- nie wiem
3-tak czyjnik jest w lusterku od dolu - taki cycek
4- kup opaski i wymien na nowe - masz lewe powietrze i pewnie masz takze falowanie obrotow
5- tak jesden do wsakznika a drugi do kompa - do kompa jest na wtyczce a ten do wskaznika jest na wsuwki - nad pompa wody masz dwie wsuwki - oczysc zagnij troche i wsadz z powrotem
Pozdrawiam
witam po bardzo długim czasie.
Moja alfa stała miesiącami z racji tego że nikt nie potrafił naprawić mi tego szarpania.
Była u jednego mechanika z Jasła 5 tygodni, była w Krośnie w serwisie Fiata kilka dni i.......
Potem stała u mnie kilka miesięcy na podwórku.
Znajomy polecił mi jednego MAGIKA , Pana który czasami lubi naprawić auto jak ktoś go o to poprosi. Sam śmiał się że ma duże dłonie , pogłaszcze alfę i za kilka dni będzie gotowa.
Auto naprawił w jeden dzień!!!
Przyczyną szarpania była nieszczelnosc na kolektorze ssącym.
Normalnie temu z Jasła nakopałbym do ... Czytałem mu wszystkie Wasze podpowiedzi co do szarpania i stwierdził że wszystko zrobił, a auto jest chore.Straciłem na niego 800zł i nic nie zrobił.
Najważniejsze że już jest ok.
Musze jeszcze kupić piastę i szumi mi jakieś łożysko w silniku. Z okolic rozrządu.