po co tak kombinować nie lepiej wsadzic bi ?
Printable View
A jak rozwarczałeś sterowanie światłami drogowymi ? masz jak oryginał czy ciągle jak włączysz drogowe to żarówka zwykła sie zapala ? czy tylko na mignięcia krótkie ?
Tak tylko napisałem, ale przyznajcie, ze byłoby to efektowne:D Teraz kończę lampy, są na xenonie, ale chyba się wezmę tez za przerobke drugich lamp, które mam obecnie na jakiś dobry i duży bixenon. Teraz już wiem jakie błędy popelnilem przy przerobce i będę starał się ich unikać:) Pożyjemy, zobaczymy:rolleyes:
Audi TT ma podobne rozwiązanie na mijania xenon a na drogowe zarówka :)
mechanizm opuszczania przesłony w BI-xenonie jest podłączony pod światła drogowe,więc w chwili włączenia długich świeci się standardowo żarówka H1 oraz BI-xenon całym odblaskiem.
nawet o dziwo włączając ostrzegawcze xenon też się zaświeca.
dodam że w swoich lampach mam soczewki Bi z renault ESPASE,poniżej ich fotki.
jednak trzeba pamiętać że kupując lub wyjmując z lampy taką soczewkę do kompletu jest jeszcze mała płytka z układem sterującym o wym. 5cmx3cm,bez niej soczewka jest bezużyteczna.
myślę że w miarę dobrze to wyjaśniłem...
kolego Andro oryginały maja tak że jak załączy sie ostrzegawcze to xenon i żarówka sie zapala ale jak drogowe to tylko xenon tak bynajmniej jest w bmw ;)
owszem,jeśli lampa jest wyposażona tylko w jedną soczewkę a obok niej jest zwykła żarówka np. do jazdy dziennej.tak ma najnowsze wcielenie audi A4,w ich lampach jest też najnowszy wynalazek-żarnik D3S ze specjalną przetwornicą.oferuje więcej światła i zapala się natychmiast pełnym światłem.
http://moto.allegro.pl/item841662882..._a3_a4_q5.html
natomiast w większości aut z BI-xenonami soczewce towarzyszy odblask z żarówką halogenową H1,H7.tak mają między innymi:espase,megane,volvo,skoda octawia.
poza tym każda marka stosuje swoje rozwiązania.
Wydaje mi się że powinna podejść na 100%. Srednica szkła wynosi u ciebie 58mm ale widać jakby "margines" wystający spod mocowania, więc sama wypukłość ma ze 56mm. Średnica mocowania to 68, ale potem rozszerza się i jest z 70. Zresztą wewnętrzna średnica części chromowanej osłony wynosi 73mm. U mnie wysokość mocowania wynosi 40 mm, ale i tak trzeba część tej czarnej osłony odciąć więc wg mnie podejdzie.
---------- Post dodany o godzinie 16:28 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 16:19 ----------
No ubiegłeś mnie, więc chyba nie ma sensu pastwić się nad następną, tym bardziej że i tak pewnie masz taką cenę że nie przelicytuję.
Zresztą i tak nie mam teraz kasy, zapoluję na jakąś następną okazję.
Ale pochwal się fotkami jak rozbierzesz lampę i jak zamocujesz soczewki do odbłyśnika. Ciekaw jestem jak to robią inni, moje soczewki w trakcie, będą fotki, ja mocuję soczewki zupełnie inaczej - bez wycinania starego lustra.