Panowie robi się coraz cieplej. Może za niedługo jakieś spotkanie integracyjne.
Printable View
Panowie robi się coraz cieplej. Może za niedługo jakieś spotkanie integracyjne.
Poczekajmy tydzień lub dwa żeby się pogoda wyklarowała
Witam kolegów. Urodziła mi się dzisiaj córeczka.
---------- Post added at 08:19 ---------- Previous post was at 08:18 ----------
Chyba trza kupić większe autko, szkoda że nie ma alfki w mini wanie.
---------- Post added at 08:20 ---------- Previous post was at 08:19 ----------
A co tam słychać u szanownych kolegów.
No cóż to teraz czekamy na jakieś pępkowe!!
Gratulacje :)
No jak nie jak tak. Jak uruchomimy stawy to myśle że zmątujemy dobrą ekipe na weekend i oblejemy maleństwo.
---------- Post added at 16:56 ---------- Previous post was at 16:53 ----------
Możemy to połączyć z imprezką integracyjną. Mam nadzieje że w tym roku będzie to się odbywać w większym gronie.
gratulacje
Diman, gratulacje!
Ja również gratuluje.
Po za tym zapytam ile kosztuje u nas robocizna na wymianę tarcz i klocków z tyłu.
Czy macie jakiś sprawdzony warsztat np Gliwice, Knurów, Pyskowice, gdzie ostawiacie swoje auta. Chodzi mi o kogoś kumatego i dokładnego, a po za tym nie zdziera.
Dzięki wszystkim. Pępkowe machniemy jak się skludzimy do kupy.
---------- Post added at 12:51 ---------- Previous post was at 12:45 ----------
Mam solidny warsztat i nie zdziera. A jest solidny. Nie naciągają, konsultują z tobą co i za ile i czy odpowiada. Wymieniają to co potrzeba a nie tak jak gdzie indziej. Jednym słowem twoje auto twoja decyzja co chcesz mieć to masz. Polecam.
Diman: a gdzie ten warsztat?
Na ostropie. Naprawde polecam. Robiłem auto już w wielu warsztatach. I odkąd trfiłem na ten skączyły się moje kłopotki.
Adresu dokładnego nie znam. A jest on na Daszyńskiego salon fiata po prawej stronie jadąc od gliwic. Przed zjazdem na autostrade w prawo a wilcze gardło w lewo jakieś 100 mietrów przed skrzyżowniem. Pytajcie o Grzesia. Naprawde zna się na rzeczy chłopak. Możecie wspomnieć że polecił go Damian ze 166.
---------- Post added at 06:55 ---------- Previous post was at 06:49 ----------
Ja zostawiam tam swoją alfke w środe rano. Robi mi całe zawieszenie z tyłu wachacze z przodu i jeszcze pare innych rzeczy, wycenił mi to z częściami i robocizną na 1400-1500zł pytałem zciekawości gdzie indziej to mówili mi od 1100 do 1600zł sama robocizna a gdzie części HALLO!!!. Po prostu masakra.
---------- Post added at 06:58 ---------- Previous post was at 06:55 ----------
W innych okolicznościach robił bym to sam. No ale po pierwsze za zimno, po drógie nie ma czasu, a po trzecie mały dzidziuś w domu i urwanie głowy.
---------- Post added at 06:59 ---------- Previous post was at 06:58 ----------
Pozdrawiam Damian.
Z opisu wynikałoby, że to
DCS Auto Turyn Sp. z o.o.
Daszyńskiego 638
44-100 Gliwice
Tel: 32 339 27 26
Fax 32 339 27 24
Czyli byłby to stary salon Fiata?
Osobiście tam swoją Sienę zawsze robiłem, a teraz się nawet zastanawiałem czy Belli im nie podrzucać. Moje doświadczenia z nimi są mega pozytywne.
Właśnie rozmawiałem z kolegą Grzesiem miechanikiem z tego warsztatu i adres jest dokładnie taki jak napisał kolega.
---------- Post added at 18:17 ---------- Previous post was at 18:16 ----------
A moje doświadczenia są tak samo z nimi mega pozytywne.
---------- Post added at 18:19 ---------- Previous post was at 18:17 ----------
Śmieszne. Kojarzy mi się to z pewnym dowcipem. Pewnie wszyscy kojarzą z jakim. Masakra.
---------- Post added at 18:20 ---------- Previous post was at 18:19 ----------
To co pierwszy spot. Daszyńskiego638.
Nie będę zakładał innego tematu, to tu napisze.
1. Jak wjeżdżam do Gliwic od strony Mikołowa to gdzie się zaczyna zabudowany? Bo chyba ktoś zabrał znak… Ostatni obszar zabudowany stoi w Przyszowicach i nie ma już odwołania…
No albo już jestem taki ślepy, że nie widzę.:o:P
2. Miśki mają jakieś swoje ulubione miejsce przed wjazdem do SG gdzie suszą jadąc od strony SMI?
[QUOTE=Quattro;816163 Miśki mają jakieś swoje ulubione miejsce przed wjazdem do SG gdzie suszą jadąc od strony SMI?[/QUOTE]
Ostatnio ich tam nie widywałem (ale za często też już tam nie jeżdżę) - jednak zwykle ustawiali się na górce, przy takiej knajpce i "szrotowni" obok - bo wcześniej przez chwilę są dwa pasy, i jak się tam wyprzedza to "prędkość wzrasta",
jednak mam wrażenie, że od kiedy jest A4 - i ruch tam nieco zmalał, to i misiaki rzadziej tam zaglądają,
jeśli już - to czasami stają na wylocie z Gliwic na Pszczyńskiej - też dwa pasy, przechodzące przed skrzyżowaniem na Sośnicę i wylot na A4 w zwężenie - przy zatoczce przystanku, na wysokości "metalowca".
Czy ktos tutaj z obecnych "w okolicy" posiada kabelek do Alfy? Podejrzewam, ze tak - dlatego szukam osoby, ktora moglaby mi pomoc i ma chwilke czasu :)
Ja posiadam przerobiony kabelek. Chyba w GTV też jest OBD2?
czesc witam ponownie po pół rocznej przerwie moja alfa dostala nowe serce i jest niezla bestia
Witam Wszystkich Kolegów
Zapraszam serdecznie Alfoholików na Grilla/ognisko do Olkusza 24.03.2012 godzina w trakcie ustaleń 14/15
Srebrny Olkusz<-- więcej informacji
Zjazd na parkingu
Motel Restauracja Victoria
ul. Mickiewicza 18.
32-300 Olkusz.
woj.Małopolskie.
i przejazd w kolumnie aut... na wyznaczone miejsce
zamek w Rabsztynie.
Chętnie bym się pojawił no ale jak mają przyjechać dwa auta no góra trzy jak zwykle to co to za zlot.
---------- Post added at 19:29 ---------- Previous post was at 19:27 ----------
Bo ogólnie to przeważnie nikt nie ma czasu.
na dzień dzisiejszy zadeklarowanych mam 8/9 pewniaków ..
i 5 co deklarują obecność na 50% 4 osoby maja drobne wachanie..
wiec mysle ze 14bedzie na pewno..
a to dopiero początek tygodnia wiec zapowiada się obiecująco..
jeszcze jak by wpadłą ekipa z piekar:) to bedzie spokojnie koło 20+:)
Damian kiedy robimy grilla u Ciebie ?? :)
Kiedy tylko chcecie. Ja jestem zawsze otwrty na wszystkie propozycje.
---------- Post added at 18:16 ---------- Previous post was at 18:14 ----------
U mnie słowo ważniejsze od kasy.
---------- Post added at 18:19 ---------- Previous post was at 18:16 ----------
A co w zwiąsku z tym zlotem. To chętnie bym się pojawił na torze żeby przegonić swoją maszynke. Czy jest taka opcyja.
---------- Post added at 18:24 ---------- Previous post was at 18:19 ----------
A na tego grilla to trza by było większą ekipke zmątować. I zrobić kąkretne GRILLOWANIE !!!!!!!!!!!!!!!...
Co tu tak cicho się zrobiło?. Jakieś wiosenne przesilenie czy cóś.
Trzeba chyba jakiegos spota zorganizowac z grillem ;D Wtedy podejrzewam ze duzo ludzi sie obudzi :)
ra chyba 80 dych za felge jak sie nie myle kiedys unich robilem
---------- Post added at 21:23 ---------- Previous post was at 21:23 ----------
w zabrzu na webera
Ja byłem w Zabrzu na Jana Sikory 23... Prostowałem tam 3 felgi z których były straszne jajka (tak skrzywione felgi mało kto na oczy widział). Polecił mi ich znajomy mechanik i powiem szczerze że ja ich też polecam. Wyprostowali je tak idealnie że jeździ się na nich jak na nówkach. Biorą 100 zł od felgi ale naprawdę warto. Jak tam wam wyprostują to na pewno będzie super.
Witam. Powiedzcie mi czy warto zamątować takie coś jak BLOW-OFF do 166 zda to egzamin.
Cześć widze was coraz więcej i częściej na ulicach a tu cisza.
ja to doszłam do wniosku że odkąd mam ramki ( jakiś tydzień;P) przestałam spotykać Alfy na drodze;]
będzie w maju sporo wolnego to można coś zorganizować ;)
hehe coraz więcej...i cisza...diman79 chyba mnie widziałeś :-) przy BP otrąbiłeś mnie ostro wyjeżdżając z BP w stronę skrzyżowania ul. Rybnickiej i ul. Żwirki i Wigury w Gliwicach :-) Pozdrawiam i do zobaczenia na okolicznych drogach