jak chcesz to zawsze mogę się zamienić na nówki zwykłe - wtedy dopasujesz co chcesz łącznie z 16- stkami :D
Printable View
jak chcesz to zawsze mogę się zamienić na nówki zwykłe - wtedy dopasujesz co chcesz łącznie z 16- stkami :D
Aż tak nie rozpaczam ale dzieki za propozycję :D
Swoją drogą co uważacie o pirelli p7 blue opinie ma niezłe generalnie
[MENTION=66964]domin[/MENTION]- miałem w poprzedniej Giulietcie Pirelli P7 Cinturato Blue- fajnie sie prowadziły i praktycznie wcale nie zużywały. może są ciut głośniejsze - rozmiar 225/40 R18 [MENTION=20089]epsonix[/MENTION]
poprzednia julka na 225 40 R18
Załącznik 240539
Załącznik 240540
dzięki, też trochę naleśnik, ale wiem teraz czemu u prezes01 wygląda jakby był niższy profil - on ma felgi 9" i naciąg a Ty miałeś 7.5" szerokie? Te moje które chce dac do Giulietty mają 8", ciągle mam dylemat czy wsadzać tam 225/40R18 czy kombinować z jakimś innym (235/40 lub 225/45) i dystansami
Ja tam małe kupuje 225/45/17 ale to dobra informacja że Też Ci się dobrze jeździło:)
teraz mam 225 45 R 17 i nie widzę różnicy w komforcie w porównaniu z 225 40 R18
To dobra informacja!
ori turbina 18 cali w czarnym połysku
Mialem u siebie oryginalnie telefony a turbiny widzialem tylko z tym szlifowanym pajaczkiem albo matowe albo polysk. Tu cale czarne polysk - swietne.
Właśnie zamierzam zmienić moje aktualne 18tki na bardziej klasyczny - alfowski wzór ;)
Poszukuję klasycznych, oryginalnych turbin (18 cali), jakby ktoś coś to będę wdzięczny. Te czarne z ostatniego zdjęcia jak najbardziej bym przytulił :)
Moje aktualne
Załącznik 240992
Ja preferuję szary grafit. Nie widać pylenia klocków. Mam turbiny na zimę i te drugie na lato.
Załącznik 241005Załącznik 241006
Chętnie zakupie oryginalne telefony 18 cali do swojej Julki. Jeśli ma ktoś na sprzedaż w rozsądnej cenie to proszę o odpowiedź tu lub na priv :) Pozdro
To jak już tak piszemy to i ja chętnie przygarne 17 fajne (nie muszą być ori ale mile widziane) ewentualnie 18:)
Je taż chce coś kupić na wiosnę, najchętniej turbiny 18. Oglądam na rożnych aukcjach ale jest ich jak na lekarstwo lub wcale.
Obecnie mam 17 cali ale z modelu 159. I nie powiem, ładnie wyglądają. Ale chciałbym je mieć na zime. Na lato marzą mi się telefony.
Załącznik 241022
Witam,
kupiłem autko na turbinowych 17", na których są założone zimowe opony (nie wiem po co, skoro zimy nie było). Chcę na lato kupić drugi zestaw felg, też 17" ponieważ mam do auta letnie kapcie w tym rozmiarze. Po głowie chodzą mi jakieś czarne felgi, lub grafitowe, może telefony? Jakby ktoś miał na oku to proszę o cynk, albo o propozycję, co by ładnie współgrało z białą Julką. Przez myśl przechodzi mi jeszcze opcja malowania na oczojebny kolor typu wściekła zieleń lub pomarańcz, co o tym sądzicie? Zagra to, czy raczej kit?
Kwestia gustu z tymi kolorami ja tego nie kupuje ale widziałem nissana 350z z pomarańczowo szarym malowaniem a'la skóra węża
Nie do każdego auta pasują kontrasty, ja myślałem nad czymś takim:
http://www.forum.alfaholicy.org/imag...2018/02/18.jpg
Tylko trza by było znaleźć odpowiedni wzór felgi, żeby pasował do Julki.
Osobiście uważam, że dizajn Giulietty jest na tyle elegancki, że taka kolorystyka będzie pasować trochę jak "pięść do nosa". Chyba jednak lepiej trzymać się klasycznych wzorów, jeśli nie ori to przynajmniej "w klimacie":
Załącznik 241144
Fotka trochę przypadkowo zrobiona, moje zimowe 17-tki
jak dla mnie okropieństwo
- - - Updated - - -
wzory wielu oryginalnych felg AR są wyjątkowe, szukałbym właśnie fajnych felg od AR (może 18 i niekoniecznie od Giulietty), ewentualnie jak kolega zasugerował coś w klimacie (te MAK Torino są oznaczone przez producenta jako dedykowane dla Fiat/AR i są całkiem fajne). sam myślę o przekładce 18" podków ze 159 do Giulietty na nowy sezon letni (oczywiście z mniejszymi oponami, więc będzie wyglądało jeszcze lepiej) :
Załącznik 241148
Ja mam teraz na zimę takie. Niby pasują, niby eleganckie, a jednak wieje nudą...
http://www.forum.alfaholicy.org/imag...2018/02/24.jpg
Nie wiem co w nich widzisz nudnego :)
Ja będę takie miał na lato. Na zimę mam 16"....
Wysłane z mojego SM-T813 przy użyciu Tapatalka
Edit: zdublował mi się post :)
podjąłem decyzję, jednak zostanę przy ori rozmiarze opon 225/40R18 - już zamówione Michelin Pilot Sport 4 są w drodze.
Felga wejdzie ta (na zdjęciach jeszcze na oponie 235/45R18 z obecnej 159):
Załącznik 242363Załącznik 242364
A na zimę te felgi będę zakładał do Giuli (na dystansie bo tam jest standardowo ET33)
ja kupiłem tydzień temu te opony i akcesoryjneZałącznik 242365 fele Załącznik 242366
dokładnie te same opony. a te felgi akcesoryjne fajne będziesz miał.
Panowie a takie fele podejda pod zaciski brembo? http://allegro.pl/alufelgi-borbet-ls...182635739.html
wg parametrow wydaje mi sie ze nie beda obcierac...
Darku, felgi - dobry wybór - imho najfajniejsze 18 do AR [kupiłem takie do wozidełka żony :) ]
Załącznik 242372
pozdr.,
t.
wiem! spodobały mi się ! z tym że kupiłem w ciemnoszarej matowej wersji z katalogu akcesoriów ;-)
ja kupiłem sreberka - przekonała mnie cena ;) i najważniejsze, że żonie się podobają :)
pozdr.,
t.
Witam,
Zamierzam kupić do swojej Giulietty 2.0 JTDM 140KM rok 2010 felgi i opony 18, rozważam te felgi
allegro.pl/4x-18-5x110-et35-tn16-tomason-alfa-opel-i7139078135.html
Czy ktoś ma takie w swojej i może podzielić się opinią?
Oraz jakie opony polecacie?
Bodajże [MENTION=38097]prezes01[/MENTION] miał założone Tomasonki. Zacna fela, budzi respekt.