hehe, Fota to wogole ciekawe meijsce bo co oddział dostaniesz inna historie. Jak cos czeka zarezerwowana;)
Printable View
hehe, Fota to wogole ciekawe meijsce bo co oddział dostaniesz inna historie. Jak cos czeka zarezerwowana;)
Tak czytam i czytam i widzę 155 fajnie, V6 fajnie, 3.0 12V fajnie ale elektronika 2.5 czyli i klapa od 2.5 V6 a to już nie fajnie, nie będzie miało jak oddychać 3.0 pełną gębą ;/ Generalnie pozbądź się Andrzeju klapy z dolotu, nie poznasz auta ;]
Zwal michę, wymień panewki i po sprawie:)
Jak zejdzie do 1 bara to wtedy będę wymieniał;)
Widzisz, kiedyś pisałeś że nie zaglądasz do panewek w Q4 to Ci fałka psikusa robi żebyś miał o połowę więcej roboty:D
Q4 nie jednego psikusa mi jeszcze strzeli coś czuję a fałką się nie przejmuję bo roboty dużo nie będzie.Zresztą przy 3000 obr ma prawie 4 bary więc nie zbliżam się na razie do dołu silnika ale będę regularnie mierzył ciśnienie:)
Andrzeju zmierz sobie powierzchnię okna w przepływce klapowej a potem policz powierzchnię listka przepustnicy, zobaczysz jak klapa ogranicza przepływ dolotu. Co do wydechu na pewno polecam zrobić równej długości rury od kolektorów-głowic do zejścia w Y-pipe, świetnie brzmi V6 wtedy i pięknie pracuje w górnej części obrotów, jak dojdziesz do tematu wydechu przypominaj się, podpowiem co będę widział.
hej sorki pomyliam sie dokadnie koni jest 220km. i 320 momentu.Auto kupilismy od goscia z Kielc ktory sie scigal. mial go tylko do scigania . Silnik zostal profesjonalnie zakuty w niemieckiej firmie,zmienione zostaly kolektory ssace od 3,2 gta pompa paliwa Wallbro , wtrzski ale niepisze jakie.zamontowane jest ospojlerowanie firmy ZENDER, zawiesszenie gwintowane KONI uklad wydehowy 3 cale przelotowy.a i 2kw naglosnienia JBL w bagarzniku.
Czytaj więcej: http://www.forum.alfaholicy.org/145_...#ixzz1jAyVQxMb
Jak to dodaje 60KM to ja jestem ojciec Rydzyk, mocno przerysowane te dane techniczne silnika :D
Mówiąc o pozbyciu się klapy myślałem o wrzuceniu pod maskę Ecumastera, wtedy zrobisz konwersję MAF->MAP i wywalisz przepływomierz całkiem, przy okazji będziesz mógł sobie podstroić auto [paliwo-zapłon] i wydrzeć pare dodatkowych KM. W przepływce klapowej klapa porusza wskazówką od potencjometru.
Mysle, że mi w tym pomożesz lub wskażesz gdzie to mogę zrobić
http://www.ecumaster.com/download/DE...-%20Manual.pdf
sam tego na pewno nie skumam
W stolicy jest masę chłopaków ogarniających takie tematu wieczorkiem po pracy zawodowej, znajdzie się kogoś.
To co pisała dziewczyna z tego tematu można pomiędzy bajki włożyć. Ta alfa była do sprzedania ze 3 miesiące temu koło Tarnobrzega za 5 albo 6 tys., byłem, oglądałem, jeździłem... Odpychała się gorzej niż moja, zamontowany lpg mieszalnikowy, z racji że był wybuch i urwało klapkę przepływki zamontowana była przepływka od 2.0 ts, silnik przy odpalaniu falował. Mocy to on nawet nominalnej nie miał.
Ja dalej w temacie rozrządu, z tego co się dowiedziałem rolka rozrządu jest osiągalna z Dayco 215zł tylko termin odległy dopiero na luty, informacja raczej sprawdzona bo bezpośrednio od producenta. A cd tych KM to jak w końcu jest z tymi kolektorami o większej średnicy dają coś bez robienia reszty??
tak tak w zeszlym troku też była osiągalna....ale nei zebrało sie 500 zamowien w EU i :> przelozyli na ten rok. modlmy sie;)
To jednak jest do zdobycia a ja już rozłożyłem ręce.Nie chcę zapeszyć ale jeżdżę już ponad rok na dwóch kulkowych i odpukać nic się nie dzieje więc nie będę inwestował 250 zł jak łożyska kosztują mnie 60 zł:)
Jest bynajmniej z Dayco ale czy jest tak jak mówi Amigas nie wiem, o takich szczegółach mi nikt nic nie powiedział.
moja alfa 155 v6 jest jeszcza na sprzedarz. Cena ostateczna to 3 tys. Pisac esy jak ktos zainteresowany: 501278792
Jestem wstępnie zainteresowany. Jeśli możesz prześlij mi fotki r5klubkp@gmail.com i jeśli to możliwe proszę o rezerwację auta.
Czy ktoś już z alfaholików oglądał auto i może się wypowiedzieć?
Pozdrawiam
Wariat:P
Panowie, byłby ktoś zainteresowany kompletem sprzęgło-docisk-łożysko do V6 z Valeo?? Jest wystawiony bez minimum nówka funkiel więc można tanio wyrwać.
Sprzęgiełko jest na jebaju u helmutów. Na razie prowadzę za 30,5 ojro:D
Andrzej mam!:) Dziś założone i trochu przypacykowane.Do czego mogę się przyj...ć to urwane zaczepy kanapy.Żywcem ułamane.Tak jak by ktoś nie wiedział gdzie są śruby.Normalnie wyłamane.W głowie mi się nie mieści.Nie wiem czy tak było demontowane z auta czy takie już były ale jeśli to pierwsze to zastanów się Endżi gdzie auto zostawiasz;) Andrzej potrzebne są jeszcze osłony plastikowe zasłaniające ten nabój bezwładnościowy bo moje stare są za małe jakieś hehe.
Ogólnie jestem zadowolony:) Dzięki Guru:)
ej no ładniutkie:) teraz dobra chemia do tego zeby je doczyscic i będzie bajka. polece sonaxa nano pro:)
Ale żeś odwalił!miazga!:P