Jak dla mnie ok
Wysłane z mojego SM-G980F przy użyciu Tapatalka
Printable View
Jak dla mnie ok
Super, ja też na pewno będę brał. Proponuję utworzyć grupę na WhatsApp, żeby tutaj nie robić szumu - jeśli podeślecie mi numery telefonów na PW, to to ogarnę.
Super. Tak z ciekawości ma ktoś wogole zdjęcia na żywo tych felg? :-)
Wersja czarna tutaj:
https://www.forum.alfaholicy.org/giu..._opony-85.html
Kolega [MENTION=83904]krzysiuz[/MENTION] udostępnił mi cały album, ze 30 zdjęć, możecie go podpytać o dostęp.
Wersja srebrna - znalazłem kiedyś tylko takie foto - ale to nam kolega [MENTION=51688]IRC[/MENTION] dostarczy w weekend :):
Załącznik 282686
Szarych niestety nigdzie nie upolowałem.
Szukam jeszcze w kilku miejscach lepszej oferty na felgi, dam znać jeśli coś się trafi.
Kurcze, z tymi srebrnymi też mi wbijes klina... Ciekawe jak do czerwonej by to pasowało. Tzn które lepiej.
Moim zdaniem wszystko zależy od tego, jakie masz obwódki okien - jeśli chromowane, to srebrne felgi pasują, jeśli czarne, to trochę średnio, bo to jedyny jasny akcent w samochodzie (może poza tym paskiem w scudetto). Ja mam obwódkę gumową i moim zdaniem wtedy szare leżą najlepiej. Przy czarnym połysku można myśleć nad czarnymi.
Ta czarna ze zdjęcia też ma chrom i wtedy to się fajnie komponuje. Na pewno wizualnie będzie wyglądać na większą - ale srebrne są zazwyczaj ciut droższe niż szare i czarne.
dla mnie ten wzór wygląda jakby ktoś przerzucił koła z Giulietty- dla mnie słabo.
Do Giulietty je przerzucono z 4C, a do 4C z 8C:
Załącznik 282689
I tak można bez końca, bo to ulubiony wzór Alfy chyba od Gtv 116 :). Ogólnie wybór oryginalnych felg do Giulii jest mocno taki se. Ale ten wzór jest zdecydowanie najładniejszy w 18 calówkach.
Mam taki sam punkt widzenia.
Mogę jedynie dodać, że gdy kupowałem te koła to zestaw 2x8J+2x9J był tańszy od 4x8J, bo takie zestawy są standardwo sprzedawane przez MOPAR - a potrzebowałęm 4x8J (bo nie chcę kół szerszych/o niższym profilu na zimę) i musieli kompletować taki zestaw osobno (zamawiająć osobno 4 kołą) - taką przynajmniej usłyszałem "historię" ;) - być może to tylko taka "strategia negocjacyjna". ;)
Cena która padłą wyżej jest moim zdanie bardzo dobra - nie znalazłem w grudniu nigdzie taniej zestawu 2x8J+2x9J - ja płaciłem drożej (potrzebowałem fakturę w grudniu ze względu na znany wszystkim "ruski ład").
re kolor felg: na Giulii mam jasny lakier (biały perłowy) i jasne felgi mi "wchodzą" - mam podobny zestaw kolorystyczny w 166 i są OK, więc na taki się zdecydowałem na zimę (oczywiście rozważałem szare - 50928738), na lato mam fabryczne ciemne 19'.
To tak - żeby nie było nudy. ;)
W tej chwili jesteśmy na poziomie 3 930 zł za komplet + wysyłka. No taniej to już się chyba nie da, ale działamy!