Wersje 50433 i 50434.
Ostatnio udostępnione przez Alfę (o ile mam ostatnie bo mi się subskrypcja skończyła) to 50435 i 50436 - czyli wyższe niż te TomTom. Dla odmiany wcześniejsze które mam 50424 i 50425.
Co masz na myśli mówiąc o enumeracji ?
Printable View
Wersje 50433 i 50434.
Ostatnio udostępnione przez Alfę (o ile mam ostatnie bo mi się subskrypcja skończyła) to 50435 i 50436 - czyli wyższe niż te TomTom. Dla odmiany wcześniejsze które mam 50424 i 50425.
Co masz na myśli mówiąc o enumeracji ?
Sugeruje edycje linka
Eee, to raczej nic tam nie ma. Jest jeszcze działający link do wersji 2024.03 i żadne inne między 01-12 nie są dostępne do ściągnięcia.
nie sprawdzałem, po prostu kiedyś działało. moze zmienili nazwę pliku trochę czy coś takiego?
To oczywiście jest możliwe ale pachnie loterią żeby trafić. Próbowałem tylko różne wersje daty bo to najprostsze, no i obok 06 zadziałał 2024.03 - inne nie.
Przydałby się jakiś włamywacz żeby się dostał do pełnej zawartości katalogu :-).
Też próbowałem. Niestety nie udało się i pobrałem te które są dostępne pod linkiem i mogę potwierdzić że działają. Pomysł z manualnym utworzeniem pliku licencji także działa. Serdecznie dziękuję! Fajnie że jest alternatywa w stosunku do zupełnie niedziałającego serwisu Mopar.
sprawdziłem z jakiego linka ciągnęło mi w firefoxie mapy w grudniu wer 23.0.1 czy coś takiego i o dziwo (bo sugeruje czerwiec) był to
https://download-cde.tomtom.com/cs/g...STRUCTIONS.zip
link trochę się zmienił - doszedł dzień? a może rewizja dla danej wersji - bo ktoś się skarżył że były złe mapy najpierw a ja ściągałem parę dni później
w środku mapy east 50435 i west 50436.
Serwis Mopar działa jak wskazać że jest się w UK a nie w PL. Co prawda nie próbowałem się logować ale przynajmniej wtedy nie wyskakuje okno o pracach serwisowych. Jak wspomniał epsonix problem może się pojawić jak ktoś zmieni nazwę pliku. Wcześniej nazwy plików to były numer_mapy.bin, więc za każdym razem inna nazwa. Teraz te same nazwy zipów ale nie wiadomo jak długo...
- - - Updated - - -
@epsonix, doszło niestety choćby "cde" na początku, czyli już inny katalog na serwerze.
Warto pokopać dalej, może są nowsze. Bo w moim wypadku te 435/436 to skopane, pokazuje mi w co najmniej jednym miejscu w Wawie radar odcinkowy wcześniej niż on jest, kończy wskazanie a realny odcinek zaczyna się dalej. W sumie lepiej niż na odwrót ...
A radary są w mapach? Czy w tej usłudze live traffic? Czy może w obu "miejscach"?
- - - Updated - - -
Nie wiem, ale może wybieranie głosowe adresu jest wspomagane on-line usługą live-traffic (korki itp)? Mi w pierwszym tyg. stycznia wygasła usługa i przestało zupełnie rozumieć jak podaję głosem adres.. W grudniu, nawet po wgraniu najnowszej mapy działało (choć wiadomi nie super). Generalnie z moim samochodem był od nowości problem: co kilka-kilkanaście dni nie ładowało korków.. Po 2 m-cach walki na infolinii, coś zmienili w konfiguracji i zaczęło działać.. Od grudnia "mielą" mój wniosek o przedłużenie abonamentu na ta usługę, skoro od nowości nie działała w 100% dobrze, z ich winy przecież - przyznali się że coś musieli zmienić...
A jeśli wybierani głosowe adresu jest wspomagane on-line, to może masz problem z zasięgiem, albo masz problem tego typu co ja wcześniej... U mnie objawiało się to brakiem korków na mapie..
A może wyłączyłeś opcję "geolokalizacji" (nie wiem czy to wpływa)?