Zrobiłem aktualizację i same shit.
Przy próbie naciśnięciu przycisku Asystenta Głosowego i podaniu adresu/miasta - "Polecenie nie zostało zrozumiane", a potem "Nie można nawigować do tego miejsca docelowego".
Czyli wizyta w serwisie.
a co Ci serwis pomoże? przecież oni ściągnął te same mapy i je tak samo wgrają. Lepiej zadzwoń na infolinię, powiedz że mapy są do bani/z wadą i jest to problem powszechny z tą wersja i niech interweniują a najlepiej przedłużą Ci gratis subskrybcję - to drugie da się wywalczyć - tu z PL przypadek dodania 5 Lat za to że do 6.5" przedliftów przez rok nie dawali aktualizacji...
To jest forum. Na pytania ogólne zwykle może odpowiedzieć wiele innych osób na forum, a odpowiedź może być przydatna innym. Pożytek potencjalny dla całej grupy który nie służy społeczności. Nie będę odpowiadał na takie priv, a tylko skrzynka wiecznie się zapycha.
Tematów na nurtujący Was problem szukajcie z googlami a nie wyszukiwarką formuową która jest beznadziejna: w googlach wpisujcie (site:forum.alfaholicy.org/giulia_stelvio <TEMAT>). Wiele rzeczy na forum było wielokrtonie, najwyżej w tamtych wątkach dopytujcie żeby śmietnika nie robić na forum.
Bo ja obstawiam, że problem nie jest z mapą, a softem jako takim.
Mapy działają, nawigacja jako taka działa, nie działa stricte nawigowanie głosowe.
Obstawiam jakiś factory reset/update softu powinien pomóc.
Ktoś może instalował nowe wersje map ostatnio?
Chodzi mi konkretnie o październik/listopad.
Ostatnio edytowane przez yak ; 28-11-2024 o 21:45
Przestańcie już pisać bzdety od paru lat to samo. Nie działa nie wygrywa itp. Zawsze wgrywa i działa. Glosowe wybieranie jest slabe i tu tez bylo ze sto razy wałkowane.
Co to znaczy słabe?
Że wybiera zły adres? Że prowadzi do McDonalda zamiast do KFC? Co to w ogóle znaczy "słabe"?
Słabe to mogą być hamulce albo bateria.
Skoro w jeden dzień działa na dokładnie ten sam tekst ("Nawiguj do XX"), a w drugi przestaje i konsekwentnie nie działa, to znaczy że się kolokwialnie pisząc, spie**oliło.
A nie że działa "słabo".
Podzieli się ktoś plikiem licencyjnym oraz mapą do polifta (mam MY2022) który jest niesprawdzany? Ewentualnie same mapy widzę że mogę pobrać odrębnie na stronie tomtoma, więc wystarczy mi plik licencji który wg. informacji epsonix nie weryfikuje VIN. Strona Mopara martwa od kilku dni, ASO także nie generuje ich (mają problem techniczny). Oczywiście bliknę za fatygę![]()
U mnie (MY21) plik licencji ma nazwę "my2020-lic.dct" i przynajmniej w przy ostatnich pobraniach mapy miał taką sama zawartość: 5x spacja (czyli 32 DEC = 20 HEX). A więc samemu można przygotować w notatniku. Data pliku taka sama jak pliku z mapami, godzina: kilka minut wcześniejsza..
ALE czy można ze strony Tomtom-a pobrać mapy dla Giulii? Jeśli tak, to podaj link..
Dzięki! Potestuję.
Co do bezpośredniego linku do map na stronie tomtom'a to znalazłem taki link na innym forum:
https://download.tomtom.com/cs/giorg...STRUCTIONS.zip
Spróbuję enumerować do jakiejś najnowszej wersji i dam znać o powodzeniu.