Chętnie zaciągnę Stelwiusza na hamownię - niech chociaż roczek minie od zakupu. Poza tym - nie twierdzę, że box na zawsze pozostanie pod maskę - po gwarancji raczej rozejrzę się za czymś poważniejszym :)
Printable View
Chętnie zaciągnę Stelwiusza na hamownię - niech chociaż roczek minie od zakupu. Poza tym - nie twierdzę, że box na zawsze pozostanie pod maskę - po gwarancji raczej rozejrzę się za czymś poważniejszym :)
Takie info nt różnic w silniku 200 i 280 z alfaowner:
Dodam tylko, że mvs można znaleźć w takim świstku, który się nazywa "certyfikat gwarancji" (u nas jest bez kropek).Cytat:
All 2.0L GME engines have two cooling circuits.
As for hardware differences, it depends.
The 200hp engine with code "0" (cars with MVS codes 620.*R0.0) is, hardware-wise, identical to the 280hp engine with code "1" (MVS codes 62[0,1].*[R,A]1.*).
In late 2017, a new version of the 200hp engine was introduced, with code "9" (MVS codes 620.*R9.0). This version does not have any of the hardware necessary for EGR.
Ja mam auto z lipca 2017 i mam 620PR00, więc chyba jeszcze taką samą.
Czy ten egr to istotna dla tematu różnica to nie wiem.
Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka
Ojtam ojtam, ostatnio ktoś wrzucił rozpiskę bezpieczników. Wyciągasz bezpiecznik od ABS, siada cała kontrola trakcji i nawet 200KM poleci bokiem. :)
Aaaa, no tak. To pozostaje kwestia Q4, czy jest takie samo, czy np. 280KM dostawały coś mocniejsze. W Żulii wszystkie podzespoły już fora zagraniczne zweryfikowały, zostawała tylko kwestia wnętrzności silnika.
ABS pozwala zachować kontrole nad autem podczas hamowania