prezentuje sie calkiem calkiem
prezentuje sie calkiem calkiem
No właśnie ! Prezentuje się nieźle, cena bdb, czerwone podświetlenie...
Na necie można znaleźć opinie, że to najwyższa - chińska półka, produkowana na patentach Blaupunkta. Ile w tym prawdy i jak się to przekłada na użytkowanie - nie wiem, ale propozycja ciekawa, stąd moje zapytanie ;)
Poniżej parę opinii, jakie znalazłem:
Forum Mondeo:
piter771 jeśli chcesz mieć koniecznie w nawigacje(AutoMapa czy inne) to polecam z doświadczenia stacje GMS, w mondasie nie montowałem akurat ale w innych autach owszem. Fajnie działa i przede wszystkim jest to produkt importera, który jako jeden z niewielu jak nie jedyny dba o jakość produktów. Żadne peiyingi, krugery&matzy a nivihewen to już nawet gorzej niż peiying. Jeśli nie jest Ci potrzebna koniecznie navi to polecam pioneer-a dotyk działa nieporównywalnie lepiej niż w alpine czy kenwoodzie
Forum Passata:
Po 1 w Peing Kruger masz grafikę 16bit to oznacza takie kolory porozlewane w odcieniach niebieskiego lub zielonego..
zobacz fotkę;
http://www.krugermatz.com/pl/9111-ra...dvb-t--gps--bt
(zdjęcie tyłu)
miejsce na wentylator procesora zapchane skarpetą ..
po3) jakość dźwięku to zwykła skrzecząca przesterowana młucka..
4)Matryca - niema filtra antiglare jest świecąca w dzień ledwie widoczna !!!
5) Bluetooth to kasztan totalny w GMS masz szybki protokół PC suit, wybieranie literowe itd
6)Nawigacja działa mega szybko w GMS
Komunikaty są nadawane z wyciszeniem podkładu w K&M jest łup i znowu dźwięk
7)Krugermatz rozpada się wręcz w rękach, wszystko skrzypi, niedopasowane plastiki, itd..
8)Jakość dźwięku w GMS - czysto , dużo środka ładna góra , czysty konturowy bass
K&M skrzeczący środek , przesterowana góra, dudniący bass wolny i pozbawiony dynamiki.
Pisałem w podobnym temacie o tym GMS że mam taki i używam od 2 tygodni,ogólnie wszystko fajnie,granie też super,ale mam przez wzmacniacz puszczone,czasem mi się przywieszał reg głośności ,teraz wszystko ok,jedynie to książka telefoniczna coś szwankuje,bo jak ktoś dzwoni lub ja dzwonie nie zawsze pokazuje kontakt,ale pokazuje nr telefonu,jak wejde w kontakty w radio to zaczyna pokazywać ok,do chwili wyłączenia zapłonu,próbowałem z nowszym modelem telefonu i tak samo,jeszcze raz sprawdze niedługo z innym jeszcze telefonem,może to tylko kwestia oprogramowania,na razie jest ok,z resztą ,co kupisz za 1500zł żeby miało prawie wszystko.
Zawsze coś ;)
Pozdrawiam
ciekawe jak jest z podlaczeniem sterowania w kierownicy oraz jak masz np Bose (sa wymagane oddzielne adaptery, wiem ze te co sa dzialaja z sony, jvc, pioneerem, kenwoodem). Czy z tym beda dzialac, pewnie trzeba by sprawdzic.
Przyznaje ze jesli chodzi o design to jeden z ladniejszych wg mnie ten GMS, jesli na zywo wyglada tak jak na fotkach ;) Facet sprzedaje widze z Marek, jak bede mial jakos chwile to moze sie kopne lub dryndne do niego.
Sam mam zagwostke co zamontowac teraz, w gre wchodzi Kenwood bo na tym juz zeby zjadlem i moge sam to zainstalowac ew cos innego ;) moze warto przetestowac tego GMSa.
mar0s piszesz sie na testera ? ;) sprzedawca pewnie doradzi jakie kable i jak to jest ze sterowaniem w kierownicy, bez tego nie ma czym mowic...
ciekawie sie prezentuje jeszcze cos takiego, tu dodatkowo mozesz miec net, wystarczy ze masz wpiety modem usb lub ustawisz po wifi hot spot z telefonu ;) mtedy mozesz korzystac z google maps itp.
Parrot Asteroid Smart na androidzie:
http://www.youtube.com/watch?v=8cAWIk_zMfY
--------------------------------------
UPDATE dot GMS:
Dzwonilem do goscia, mozna podjechac i sprawdzic jak to dziala przed kupnem - ma tez moduly do sterowania kierownica, ale uniwersalne wiec trzeba by zobaczyc.
W zestawie jest juz antena GPS i mikrofon.
sprzet jest w ciaglej sprzedazy, schodzi i klienci ponoc zadowoleni na podzespolach balupunkta / clariona i samsunga, serwis w PL.
Pliki Map wgrywa sie na karty SD. Chyba zaryzykuje w Spiderze ten model...will see.
mar0s jakbys cos sie wiecej dowiedzial to napisz na forum (moze kumus z wawy i okolic uda sie wczesniej podjechac - to tez niech pisze :) ja pewnie tam pdojade najpierw dziewiatka gdzie mam juz cale okablowanie, wyjme kenwooda i podepne na szybko to ustrojstwo i zobacze czy dziala ster w keirownicy - ale w nablizszym czasie mi sie nie uda dopiero po dl week majowym moze sie ogarne do tego czasu ;)
Mam pytanie dotyczące adaptera do BOSE. Orientuje się ktoś co robi taki adapter ? bo wydaje mi się ze problem polega na tym ze BOSE przyjmuje po prostu zamiast sygnału wzmocnionego (jak w normalnym radu w kostce ISO głośnikowej) przyjmuje ono sygnał liniowy i wystarczy zrobić sobie niewielkim kosztem przejściówke : z jednej strony 2 pary końcówek cinch a z drugiej gniazdo ISO głośnikowe i wpinamy wszystko pomiędzy wyjście w radiu na wzmacniacz na przód i tył, a drugi koniec ISO w oryginalną instalacje auta. wydaje mi się ze powinno zagrać.... oczywiście jeszcze sygnał włączający wzmacniacza z bodajże żółtej kostki mini ISO kabelek brązowy.
Ke?
Czy dobrze zrozumialem, ze pod wyjscia glosnikowe chcesz podpiac sygnał liniowy do wzmacniacza?
Jesli tak to nie ma szans aby to zadziałało. To kompletnie inny rodzaj sygnału i tak podlaczajac nic nie zadziała.
Super szewi, z niecierpliwością czekam na Twoje opinie dot. tego chinolka ;-)
Pozdrawiam
ciekawe, czy istnieje możliwość wgrania do tego chińczyka androida ? ;-)
kolego zrozumiałeś odwrotnie. chce sie podpiąć do nowego radia 2DIN do wyjść cinch na wzmacniacz przód i tył, a w fabryczna instalacje BOSE przejście z tychże cinch na gniazdo ISO głośnikowe. Myśle ze to zadziała... czekam na razie na ramkę zamówioną na niemieckim ebay, która pasuje w dziurę po Connect Nav+ i wtedy będę robił testy moich teorii...
Odwrotnie tez nie bedzie dzialac. Czyli sygnal liniowy na glosniki - nie ten rodzaj sygnalu.
Chyba, ze w kostce ISO po stronie BOSE sa wejscia liniowe - wtedy bedzie chodzic.