no widzę ze tak bywa, ale kogo znam i ma ten silnik ma tak samo jak ja, podobno jest to celowe wymuszenie przepływu gazów podczas wypalania na biegu jałowym.
Printable View
no widzę ze tak bywa, ale kogo znam i ma ten silnik ma tak samo jak ja, podobno jest to celowe wymuszenie przepływu gazów podczas wypalania na biegu jałowym.
U mnie też nie zauważyłem żeby się wychylała podczas wypalania. ;)
W mojej 2.0 proces wypalania jest niezauwazalny. Raz tylko mi zaryczala jak stary gruchot tłumikiem przy puszczeniu gazu i to było chyba wypalanie. Wtedy był ten pierwszy "duży" mróz.
U mnie tak samo. Nie mam pojęcie kiedy go wypala. W zasadzie nawet nie wiem czy nie jest czasem usunięty :D
Też miałem takie wątpliwości ale w MESie niby wszystko ok.
widocznie 2.0 tak ma
Ja tez nie wiedziałem kiedy się wypala dpf do czasu kiedy po zapaleniu pojawiła mi się kontrolka o nie udanych próbach wypalenia. Teraz zwracam uwagę na szczegóły które opisał ris :).
Racja, podczas jazdy nie jesteśmy w stanie zauważyć wypalania. Jedynie podczas postoju niby wskazówka obrotów się podnosi (ja nie zauważyłem nigdy jeszcze tego). Nigdy też nie miałem info o nie udanych próbach wypalenia. Pozdrawiam
Hmmm w trakcie jazdy bardziej można zauważyć wypalanie..mówię o 1.9 ..podczas zmiany biegów wskazówka od turbo bardzo szybko schodzi na sam dół do 0..
Wyslano z Noki 3110:)