Grzes nie wiesz ze powinno palic piątke lpg jakk kazde vw w tdi co drugiego szwagra:crazy_pilot:
Printable View
Pytanie było, bo zazwyczaj na takiej trasie przy prędkości 90~100km (oczywiście w letnich warunkach) komputer benzyny mi pokazywał 7,5~8,5 litra. Ale jak wiadomo gazu wciągnie więcej, a komputer to pokazuje zawsze mniej (benzyny).
A o spalaniu nie musicie mi pisać benzyny, mam to auto już 6lat tak więc benzyny wiem ile pali, ciekawi mnie tylko opinia na temat gazu (nie żałuje mu litra, tylko chcę aby było dobrze).
Panie dcfan,
Czy mogę dowiedzieć się, jakim sposobem powziął Pan wiedzę, która pozwala Panu negatywnie oceniać poziom moich umiejętności przy strojeniu aut na LPG? Kompletnie nie pojmuję, jakim prawem i na jakiej podstawie ktoś z drugiego końca kraju, nigdy nie będąc naszym gościem, nie mogąc osobiście czegokolwiek stwierdzić w danej kwestii, decyduje się napisać taką informację.
Ok, auto człowieka zainteresowanego montażem - czyli pana kobielczak, trafiło w ręce człowieka, co do którego mam pewność, że wykona swoją pracę dobrze, bo wiem, że jest osobą myślącą i wiem gdzie zdobywał szlify w branży LPG :-) Ale rozpowszechniając bezpodstawne informacje naraża Pan człowieka na poszukiwania mogace zakończyć się wylądowaniem u jakiegoś druciarza, którego jedyną sprawnością jest dostatecznie dobrze prowadzona autopromocja.
Pana argumenty okazały się mało merytoryczne, skoro i tak zaproponowana przeze mnie konfiguracja wylądowała w Alfie, pozostaje wyjaśnienie fenomenu, dlaczego Pan kobielczak zechciał umieścić moją firmę na czarnej liście... Czyż nie przez posty takie jak Pański oraz niejakiego GrześkaK.??
Oczekuję co najmniej wyjaśnienia Pana/Panów zachowania.
Panie SebastianieS - świat branży LPG jest dość mały. Nie wrzucam nikogo na czarną listę, tym bardziej nie oceniam nikogo opierając się tylko i wyłącznie na opiniach ludzi z forum.
Do Gliwic - miałem bliżej. Dlatego też zdecydowałem się jednak założyć tam gaz niż w Zbrosławicach, ponieważ, że taka powiem - nie jest mi tam po drodze. Na jednym z for byłem z Panem w kontakcie jednak mimo uzyskania od Pana wielu informacji wybrałem inaczej. Z drugiej strony jestem pewny, że wiem Pan gdzie oddałem swoją Alfę. Myślę, że dalsze dywagacje na temat miejsca montażu nie mają sensu. Auto odbieram w poniedziałek - dopiero wtedy będę mógł faktycznie na forum ocenić czyjąś pracę.
Napisał Pan:- Jakie informacje rozpowszechniałem? Czy narzekałem na kogokolwiek?! Wyrażałem się w negatywnych aspektach na temat kogoś nie mając argumentów? Raczej nie..Cytat:
Ale rozpowszechniając bezpodstawne informacje naraża Pan człowieka na poszukiwania mogace zakończyć się wylądowaniem u jakiegoś druciarza
Ależ ja do Pana nie mam najmniejszych pretensji, rynek jest wolny i każdy obiera sobie wykonawcę usługi wedle swego uznania. Pana prawo do swobodnego wyboru uważam za niepodważalne, niezależnie od tego co Pan zdołał wywnioskować z przeprowadzonej analizy rynku i sugestii osób trzecich.
Proszę jednak przeczytać uważnie co napisałem - oczekuję wyjaśnień - przynajmniej wyjaśnień - ale ze strony osób, które kompletnie bezpodstawnie obniżały wizerunek mojej firmy, bądź też mój własny odradzając Panu montaż u mnie, a nie mając po temu jakichkolwiek sensownych podstaw. Pana to nie dotyczy, tych osób - jak najbardziej (przytoczony przez Pana fragment mojej wypowiedzi jest przecież skierowany do pana dcfan).
Natomiast - skoro już zaczął Pan odsłaniać kulisy powodów podjęcia przez siebie decyzji o wyborze warsztatu, proszę nie pisać ewidentnej nieprawdy, że nie wrzucał sobie Pan mojej firmy na czarną listę, skoro Pan to ewidentnie uczynił - i to pod wpływem owych oszczerczych sugestii o których wspominam. Zapewne pozna Pan swój wpis z tego właśnie wątku:
a tu jest link do tego miejsca:
http://www.forum.alfaholicy.org/lpg_...ml#post1069508
Na marginesie - jeszcze raz podkreślę - jestem przekonany, że wybór instalatora jakiego Pan dokonał jest dobry i instalacja będzie działać jak należy. Gratuluję, że nie dał sobie Pan wmówić bzdur o Magic III - to sensowny wybór.
Panie Sebastianie - to że napisałem, że wrzucam "Pana ze Zbrosławic na czarną listę" to była tylko taka przenośnia. Przepraszam jeśli Pan to tak odebrał. Nie miałem okazji przekonać się na własne oczy jak działa Pana warsztat, dlatego biję się w pierś i przepraszam, za użycie, że tak powiem - nie trafionego zwrotu.
Ja nie zamierzam oczywiście nikogo bronić albo obierać czyjaś ze stron - pozostaje neutralny do Pana jak i pozostałych członków fora. Podsumowując - wybrałem usługę wykonywaną przez Pana Szymona z Gliwic tak więc bez przeszkód będę mógł ocenić jego pracę. Panie Sebastianie, jeżeli uważa Pan, że dokonałem mimo wszystkiego dobrego wybór - pozostaje mi więc poczekać do poniedziałku na rezultaty.
Co do Magic III - wiele ludzi odradzało, ja postanowiłem zaufać temu produktowi. Jeżeli słuchałbym innych - pewnie jeździłbym na reduktorze AC 01 ale jak można zauważyć - nie jestem AŻ tak podatny na opinię innych ludzi - a to, że nie wybrałem w ostateczności Pana warsztatu - to jedynie za sprawą problemów logistycznych (praca, dystans do Zbrosławic itp) - a nie opinia ludzi, którzy negowali Pana warsztat.
Ale wracając do tematu - w Poniedziałek jak odbiorę Alfę wrzucę Wam zdjęcia na forum :)
Nie ma o czym mówić w takim razie, ale proszę pomyśleć, jak to wygląda wizerunkowo dla potomnych. Nic miłego natykać się w Sieci na takie sformułowania o sobie.
Owszem, jak już napisałem - wybór dobry a mogę go ocenić jak myślę dość trafnie, skoro to mój brat i szlify w branży LPG zdobywał w GZW :-)Cytat:
Ja nie zamierzam oczywiście nikogo bronić albo obierać czyjaś ze stron - pozostaje neutralny do Pana jak i pozostałych członków fora. Podsumowując - wybrałem usługę wykonywaną przez Pana Szymona z Gliwic tak więc bez przeszkód będę mógł ocenić jego pracę. Panie Sebastianie, jeżeli uważa Pan, że dokonałem mimo wszystkiego dobrego wybór - pozostaje mi więc poczekać do poniedziałku na rezultaty.
Ponadto gadamy często "branżowo" i wiem że posiada duży zasób sensownych wiadomości. No i jest myślący, a to podstawa w ogóle.
No i słusznie. Nówka Bosch, prosto z Pepiklandu.Cytat:
Co do Magic III - wiele ludzi odradzało, ja postanowiłem zaufać temu produktowi.