Moja dostała tarcze mikody nawiercane, nacinane w kolorze czerwieni plus klocki zimermana.
Printable View
Moja dostała tarcze mikody nawiercane, nacinane w kolorze czerwieni plus klocki zimermana.
Klocki pół biedy nie znam tego ale czytałem na temat Mikod.Jeśli jeździsz mało nie używasz "mocno" hebli to ci stykną ale jak będziesz chciał poszaleć od czasu do czasu to oczywiście nie życzę tego ale mogą ci popękać te ala sportowe tarcze.
Ja płaciłem 100 pare złotych za bosch zwykłe a Mikody są nie wiele droższe i nawiercane oraz nacinane.Jednym słowem jest to tani chłamik:/.Poczytaj na forum by nie było że żenie kity bo też chciałem takie zbajerzone kupić ale temat odpusciłem , są nawet fotki jak wygląda popękane zużycie.Tak jest z każdą częścią tuningową musi kosztować by było dobre:)
Opninie są o nich różne, jak ze wszystkim. Któryś ze znajomych mi je polecał, nie miał z nimi żadnego problemu. On trzaskał jakies 3k km miesięcznie i nic się nie działo. A co do zimermana to zobaczymy miałem do wyboru brembo.Wybrałem droższe prawie o połowę.
Ja kupowałem jakiś czas temu komplet z bosch tarcze i klocki p+t i jestem zadowolony na to co ja jeżdzę a nie szaleje jak wariat.Poza tym te wyczynowe klocki to dopiero dobrze hamują po rozgrzaniu , na zimnych są gorsze od zwykłych tyle mi wiadomo :)
Ja też nie szaleje. Zazwyczaj jeżdżę spokojnie choć lubie przycisnac ale to sporadycznie. Zresztą teraz mniej km trzaskam. W ciągu dwóch lat od kupienia belli zrobiłem jakieś ponad 80k km teraz robie max 20k rocznie.
co taka cisza? Wczoraj na autostradzie gonila mnie czarna chmura :rolleyes: poszla rura od gornego IC. Nierdzewka mam nadzieje juz do mnie jedzie :cool:
a co sie stalo?:)
Widzicie standard jak sie pytasz co u alfy to na warsztacie :D
Ja sie przymierzam do czegoś takiego w Belli. Narazie mam połowę rovera poflokowaną. Później będę sie brał za niektóre elementy w AR m.in półkę bagażnika i iną drobnicę.
http://www.forum.alfaholicy.org/atta...d=154982&stc=1
rura zamontowana:) Tak jak Lukasz mowiles, pomecze sie...heh. RUra mija sie z otworem o 2.5cm + brakuje 2-3cm rury :/ ale wycialem kolnierz ze starej rury i jakos to zlepilem:P efekt? zadowalajacy :) + olej & new filtr oleju wlany, 5w40 gulf :P
http://otomoto.pl/alfa-romeo-156-1-9-jtd-C35734423.html
Panowie ktos zna autko, wlasciciela? Bo w dziale ogledzin forumowicz prosi o ogledziny :)
Widywałem czasami ale nieznam
ps. Ma ktoś z was może kabel do kompa żeby podłączyć alfe? bo chyba siada mi termostat ale wole na kompie sprawdzić temperatury żeby się nie okazało że to tylko czujnik :)
Ja mam kabel jak chcesz to daj znać będę od piątku do niedzieli w Zgolu;)
Co do tej alfy to licznik skręcony to bardziej jak pewne , auto z DE,ze zdjęć widać ze nivo powinno być w porządku.
Poza tym jakoś raczej nie widziałem tego auta jeszcze w Zgolu.
tez wlasnie nie widzialem. Mateusz chetny zeby obejrzec ze mna ta alfe dla kolegi?:) A kabel ma moj mechanik z programem. Podejrzewam ze jesli termostat chcialbys wymieniac u niego to za free ci podepnie kompa :P sprzet ma dobry i zawsze dobrze szczytuje:) jak chcesz moge dac ci numer to zadzwonisz do niego.
O to jak będziesz w zgolu to pożyczyłbym, bo program mam ( do mes'a będzie działał?) więc na razie może sprawdzę sobie sam, bo wydaje mi się że nagrzewa się dobrze, w środku też ciepło ale na wskaźniku temperatura skacze, jak nie to najwyżej dasz mi czosnek namiar na mechanika.
Czosnek możemy obejżeć tą alfe, kiedy chcesz?
Wysłane z mojego GT-I8160 przy użyciu Tapatalka
mat147 jak jesteś zwolennikiem dawania zarobić obcym zamiast samemu najpierw pogrzebać to jedź najlepiej do ASO oni mają zawsze "promocyjne" ceny :D.Kabel działa z każdym programem do alfy
Nie jestem za bardzo zwolennikiem tego dlatego chce najpierw sam sprawdzić, (za każde podłączenie pod kompa średnio to biorą już chyba ok 50zł) a co do wymiany w razie w to z tego co patrzałem to nie jest takie trudne, jak będe musiał to może sam pogrzebie. Ta, w aso to zapewne mają super ceny :D
Są manuale na forum zatem jak masz troche narzedzi i checi to sam dasz rade;)
Ehhh.. moj mechanik pewnie sprawdzil by ci to bez problemu za 10zl :P ALe jak wolisz. CO do ogledzin w srodku tygodnia mozna byloby zadzwonic na spotkanie sie zgadac z wlascicielem. Zawsze te podstawy zobaczymy, miernik mam, zawieszenie zobaczymy, przejedziemy sie. Zawsze to wiecej info niz po zdjeciach:p
To jak bedziesz miał wolne czy co tam to możemy nawet do południa jeśli też kolesiowi będzie pasować bo ja na razie przynajmniej do środy mam wolne.
dobrze powiedziane, czasami... :D jak by ktos z was mial zamiar korzystać z uslug ASO to piszcie pierw zanim tam pojedziecie ;)
ty srebrny a jak ta rura metalowa? czujesz różnicę znaczną w sensie mniejszej turbodziury czy coś?bo gumowa zawsze musiała się napompować nie
troche "lepiej". Ale raczej nie odczuwalne. Jedyne co to łączniki polecam nie 74mm tylko 120 minimum xd nie idzie tego idealnie spasowac, profil moglby byc inny wtedy bylby zaoszczedzony material a i pod maska inaczej. PO zamontowaniu przy IC na gorze brakuje 4-5cm i otwory mijaja sie o 2-3cm ;p wiec ucialem ze starej rury odcinek z lekkim zalamaniem i tym zlaczylem. Jedyne co to wiadomo ze stara rura byla elastyczna dosyc... wiec jak daje gaz to widac jak ta guma pracuje i sie napina na łączeniu;p
Tak niby zachwalają jak jest o niebo lepiej itd ehh.markieting
nie odczuwam roznicy xD heh na dodatek myslalem ze ladniej wyglada na zywo niz na zdjeciach a tu bez roznicy nawet na zdjeciach bardziej mnie sie podobalo. Do tego problem z montażem ... Jak ktos ma kase i chce pod maska miec cos blyszczacego to ok ale tak to nic poza tym :P
Dziwne jak ci nie pasuje może odesłać.Ja byłem pierwszy co próbował te rurki.Jeszcze gość mało co handlował.Niestety pierwsza co wysłał ni w ząb nie pasowała ale to był szmad czasu temu:)Teraz wiem że spasowują ludki normalnie ze złączkami no ale nie ważne:P
jutro bede probowal to zlaczyc drugi raz. Bo wyczytalem w necie ze przy łaczeniu rura- IC musi rura stykac sie z wejsciem IC. I przez to brakuje mi 3-4cm przy wejsciu do silnika. A gdyby tak nie stykala sie tam na dole rura z wejsciem tylko ja wziac 2cm odsunac, bo pozwala na to łacznik?
Ja w swojej nie miałem aż takich problemów. Na twoim miejscu bym sie kontaktował że by ją poprawili.
wiesz, kwestia tego ze mechanik przy IC rure polaczyl doslownie w sposob tkai ze rura styka sie z wylotem(czyli kolnierz nie służy jako przedluzenie, a tylko jako cos w rodzaju uszczelki... ). A jutro sprobuje ja lekko wyjac bo kołnierz na to pozwala, z 1.5cm ja wyjme zeby sie nie stykala to moze zmieni troche nachylenie... Na wymiane raczej nie mam co liczyc bo juz tydzien na niej jezdze, wydaje mi sie ze jak nie sa one robione dla kazdego osobno, a raczej nie sa bo rure dostalem od "Reki" to czemu tylko ja mam taki problem...
Mat a tobie co z tym termostatem? Bo u mnie jest tak ze auto lapie 90stopni, ale jak stane i auto na jalowym chodzi 5minut to spada do 80stopni, po 10minutach jest 70stopni. Tak samo jak jade np z gorki na biegu bez gazu zeby silnik hamowal to po chwili spada do 80. Podpinalem kompa podczas jazdy temp caly czas byla 89-93stopnie, termostat dziala. Znajomy w alfie tez tak ma. Chyba taki urok...
Z termostatem mam to samo. Jedni mówią ze tak jest inni do wymiany.
Mi trzyma jak popatrzysz na ten śmieszny budzik niby 80st ale tak naprawde to jest koło 90st ,oczywiście jak sie rozgrzeje a o to w zimie to jest ciężko w mojej motorowni :D.Tym samym nie sugeruje sie wskaźnikiem tylko tym co pokazuje MES np.Bez jaj nie będę wkładał tekturek za chłodnice:D:D:D
Mi nawet nie dochodzi do 90C, a jak już dojdzie to ledwo co po ostrym dogrzaniu i momentalnie spadnie do 80-70 a nawet 60i zaraz znowu wzrasta i tak w kółko. Po mieście to samo, dojdzie do 80C (w mieście nawet 90C nie złapie) i zaraz spada a potem wzrasta. Mam już kabel to dzisiaj zobaczę :)
ps. czarna lista stacji paliw http://www.zinfo.pl/artykuly/17335 ku zdziwieniu orlen na warszawskiej ;)
ja tam jak i duzo ludzi nadal leje. wieksze gowno ma citronex...
i jak ten twoj termostat mat?
Rurka bedzie zrobiona nowa, tej niestety nie dopasowalem :(
Widzisz w citronexie nie wykryli a tak gadasz na nich ja leje od jakiegoś czasu tam i nic sie nie dzieje.
Tak jak mówie ty nie masz diesla 4,2 litra Q7 by lać extra paliwo bo coś sie moze stać albo jakiegoś nowego auta z duzym motorem benzynowym by lać mega paliwo.Przekonanie masz jakieś i to tyle w temacie.Ja golfem to jezdziłem na oleju z biedronki i hulał aż miło może był nieco słabszy ale nic sie nie działo.
Chciałem wczoraj sprawdzić, wszystko podłączyłem ale się okazało że sterowniki potrzebuje zainstalować kabel, w aucie neta nie miałem i du.. ;) Ale już wszystko jest więc myślę że jutro sprawdzę, btw żeby sprawdzić temp to muszę mieć kompa podpiętego i jechać autem czy na postoju i pokazuje ostatnie temp, jak to jest? :)